Régen ez egy kiváló cukrászda volt. A pultnál egyidőben több kiszolgáló volt, az árak megfizethetőek voltak. Most az árakat a csillagos égig emelték, és még a kiszolgálás sem olyan, mint régen. Egyetlen kiszolgáló dolgozott, másik kettő tett-vett valamit, látták, hogy áll a sor, nem halad, de nem álltak be kiszolgálni.
Sokak szerint Újpest, sőt Észak-Pest legtutibb cukrászdája. Mivel mindet nem teszteltem még végig, így cáfolni vagy megerősíteni nem tudom ezt a kijelentést, az viszont biztos, hogy nagyon széles választékban nagyon finom sütiket, tortákat lehet itt kapni. Az árak nincsenek elszállva, de nem is az olcsó kategóriába tartozik.
Jó időben ki lehet ülni a kertben lévő asztalokhoz is, amúgy 2 szintes az épület, mindkét szinten vannak asztalok. Hétvégén nagy a nyüzsgés, rengetegen jönnek, sok gyerekkel, nagyobb társasággal, de persze ilyenkor felbukkannak az elvitelre szállító apukák is (amíg anya otthon főz). Az ittjartam. hu-n SUGAR! -ként is szerepel ugyanezen a címen a cukrászda, a félreértést talán az okozhatja, hogy az emeleten a SUGAR! shopban megszokott díszletek és színes figurás sütik vannak, míg a földszinten rengeteg más "hagyományos" süti, torta, parfé, sós aprósütemény is kapható. Ennyiben más itt a koncepció a 6. kerületi SUGAR! -hoz képest. Ajánlom, finom, friss minden. Negatívumként annyit, hogy a kiszolgálás lehetne barátságosabb, a mosoly sosem árt, sőt!
Kollégáim kedvence ez a kíváló cukrászda, csak azért járok ritkábban ide, mert a remek sütemények rossz hatással vannak a testsúlyomra, a torták olyan szépek, hogy már a látványuk is hizlal. Maga az épület is stílusos és hangulatos, mediterrán jelleget sugároz, feledteti az egyébként sivár környezet hatását.
A kerthelyiség tavasztól őszig még hétköznap is megtelik, de az ülőhelyek nagy száma miatt mindig akad hely. A fagylaltok is egészen kiválóak, sokan több kerületet végig autóznak a cukrászda kedvéért, de méltán kedvelt a hely, az árak elfogadhatóak különösen a minőség miatt.
Évekkel ezelőtt több alkalommal jártunk itt, akkoriban gyakrabban, most már jó ideje nem jött útba. Újpesti bevásárlást követően megálltunk itt, mert szerettünk volna némi süteményt vásárolni. Eredetileg csak elvitelre terveztünk, de aztán úgy alakult, hogy 1-1 szeletet helyben ettünk meg.
Most már csak a földszinten van a cukrászda területe, az emeletre valami baba-mama klub költözött, ahol korábban a SUGAR! újhullámos egység "kirendeltsége" kapott helyet. Az ősz beálltával már a terasz sem működik, így összességében kicsit szűkösebb lett a hely, a választék is csökkent, de azért így is bőségesen volt miből válogatni. Egy nagyon kedves, készséges fiatalember szolgált ki bennünket a pultnál, nem asztalszerviz van. Helyben ettünk egy minden-mentes Bali süteményt, ami mangós-kókuszos-csokis ízvilágú (1090 Ft), valamint egy mangós-csoki mousse szeletet (1000 Ft), ami különösen finom volt. Elvitelre Halloween marcipánburgonyát (1090 Ft), almás pitét (720 Ft), 2 db diós kosárlát (450 Ft/db), Aranytömböt (1150 Ft), valamint 6 db macaront (450 Ft/db) választottunk, melyek között különleges ízek is voltak, bár nem volt nagy a kínálat, talán csak 7-8 féle íz. Az otthonra vásárolt sütik közül az Aranytömb volt kiemelkedő, nagyon marcipános, nagyon csokis süti. Minden sütemény friss volt, nem műízű, nem "megúszós". A diós kosár, ami az egyik kedvencem, szintén hozta az elvárt szintet. A mosdó egy kissé lelakott.
Kétszer rendeltünk már tortát innen. Mindig sorbanállós és sokat várakozós, mire megkapja az ember, mert általában rengetegen vannak. Mindkét torta gyönyörű volt, egyedi elképzelésnek teljesen megfelelt. Neves cukrászdához képest az ára is teljesen rendben volt. Az íze nem volt lenyűgöző a csokitortának, a tészta sem.
Külsőre csillagos 5-ös mindkettő, de ízre teljesen átlagos sajnos. Vettünk sós süteményt is, ami kicsit drága szerintem. Elsőre a pogácsa száraznak tűnt, mintha előző napi lett volna, külső alapján omlós, foszlós tésztára számítottam. Ízre viszont nagyon jó volt, így kárpótolta az elsőre meglepő állagát. A fenti Sugar részen nem jártam, így erről nincs véleményem. Maga a cukrászda egyébként szép, klasszikus cukrászda hangulatú, a sütemények is csalogatóak. Nem a legkedvencebb cukrászdánk, de azért szeretjük.
Nemrég látogattuk meg újra az újpesti Horváth Cukrászdát, hogy vigyünk haza néhány szelet tortát és megállapítottuk, hogy határozottan lecsúszott a cukrászdák rangsorában. A választék is mintha szűkült volna és minőségben is csak az üzemi szintet hozza.
Manapság, amikor sorra nyílnak a kézműves sütizők és újhullámos cukrászdák, néha nem elég az Országtortákkal, pár klasszikussal, és néhány absztrakt megjelenésű sütivel operálni (finoman túlárazva). A Szabolcsi almás máktorta iszonyú édes volt, de az igazi mák és almaíz elmaradt. A Red velvet szelet nem volt rossz, és egy cukormentes túrós-ribizlis szeletet ettünk még, ami szintén csak ebbe a kategóriába fért bele. Emellett a kiszolgálás szétszórt, nagy a sorban állás és olyan zaj van bent, csak egy gyorsétteremhez tudom hasonlítani. Az ott fogyasztó vendégek távozása után a személyzetnek sokszor nincs ideje leszedni az asztalokat, így néhányon hosszú ideig kukucskálnak a maradékok. Illetve a padlón, amit szintén nem nagyon van idő felsöpörni/felmosni, úgyhogy a gyorsétterem-érzés ezen a téren is utolér. Ezeknek dacára mindig tömve van a hely, szóval biztosan tartja a törzsközönségét. Csak az nem mindegy, hogy azért, mert kiemelkedőt nyújt, vagy csak azért, mert leugorva a szomszéd házból közel van. . . ja, és mert Horváth Cukrászda.
Sajnos sokadszor tapasztalom "nagy nevű", külvárosi cukrászdáknál,hogy a cukrászat szakmailag nem hajlandó fejlődni, megmarad a 80as, 90es évek szintjén. Csakhogy, tudomásul kéne venni,hogy a gasztronómia fejlődik, ami akkor kiváló volt,ma már a minimum. Ezzel a fejlődéssel pedig vagy lépést tartanak,vagy lemaradnak, középút nincs.
Nem, nincs "régi iskola" és ne higgyék,hogy csak azért,mert sokan járnak,jó az,amit csinálnak. Persze,hogy sokan járnak, tömegek számára közel s távol sehol egy jó konkurencia. 2-3 süteményüket kóstoltam, a szokásos hibákkal találkoztam. Átlagos piskóta, kicsit nehéz, semmi kiugrót nem nyújtó krémek. Ha valaki életében evett már jó süteményt,az tudja,hogy milyen finom, milyen lágy krémek vannak, milyen habkönnyű finomságokat lehet kapni pl. Daubnernél vagy az Auguszt cukrászdában. Egyik sütemény sem volt rossz ebben a cukrászdában,de egyik sem volt olyan, amelyikért visszamennék. Én amondó vagyok,hogy egy desszertnek valamiben kiugrót kell nyújtania. Sajnálom,hogy a modernitásra való törekvés kimerül toffifee tortában , illetve Darth Vader díszben. Ezek egyébként tök jók, semmi baj velük, de jó lenne,ha a cukrászat része is kicsit modernizálódna, elvégre ez a lényeg! A kiszolgálás gyors volt és nagyon kedves, az árak átlagosak, 500ft körül volt egy sütemény.
Kolléganőm javasolta, hogy a céges karácsonyi rendezvényre innen hozzunk süteményeket! Igaza volt! A klasszikus sütemények ugyanúgy megtalálhatók náluk, mint a trendik. Amit eddig vettünk, minden mindig friss volt. Jó a krémesük, és kellemes meglepetés volt a madártej (az elvitelre szánt adag 2 személyre is bőséges), kedvencem a sós sütik közül a sajtos fánk.
Újpesten található az Árpád üzletháztól nem messze. Volt osztálytársakkal jártam itt többször is mindig isteni finom volt fagyi a sütemények is mesteriek és az árak se vészesek pont megfelelő
Rendszeresen járok ide, meg vagyok elégedve a sütiválasztékkal, van itt hagyományosabb vonal (alsó szint) és modern sütiköltemények (felső szint). Tortát is többször rendeltem már náluk, bármilyen figuratortát elkészítenek akár hozott kép alapján is. Mivel sokan vannak itt mindig, a kiszolgálás időnként futószalagszerű, lehetne kicsit figyelmesebb vagy kedvesebb.