Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Talán a kellemesen langyos idő miatt kikapcsolták a légkondit, de a termet igen levegőtlennek éreztük, ezért inkább a fedett teraszon ültünk le. A sóval behintett abroszt leráztuk, a morzsát lefújtuk az asztalról, de a pohárnyomokat nem tudtuk eltüntetni. Lehet, szólni kellett volna a kisasszonynak, hogy törölje le, de csuda tudja, miért, a vendégnek kínos, ha ilyesmiért szólni kell egy igencsak húzós árakkal dolgozó étteremben. A kedves felszolgáló hölgy szemét a földön díszelgő papírzsebkendő és cigarettás celofán se zavarta, ügyesen átlépte, valahányszor ki-bejött az ajtón. A neten csak az „Őszi-téli étlapot” találtuk, ezért nem is böngésztük hosszasan. Pedig érdemes lett volna, mert ez érvényes most, nyár elején is. Talán elég lenne egyszerűen Étlapnak hívni… :) Érdekes, fantáziadús fogások szerepelnek rajta. Pl. jópofa levesek. Vagy ravioli vadas capris mártással. Majdnem azt rendeltem, szerencsére odaírták, hogy 3 db van egy adagban 1950 Ft-ért. Az árak elég borsosak, ahogy az egy elegáns hotel éttermében megszokott, csak az elhanyagolt teraszon nehéz volt elfogadni. De nem akartunk az árakkal foglalkozni, nyertünk, most dőzsölünk. Angolos kacsamellet választottam rizstésztában sült zöldségekkel. Egy kicsit félreértettem az elnevezést. Azt hittem, bundázott zöldségeket kapok a kacsa mellé, ehelyett egy rizstésztából kialakított tálkában tálalták a finomra aprított, sült zöldségeket. A hús nagyon jól volt megsütve, és a durva szemű só, amivel megszórták, remekül kihozta az ízeket. Jó volt, éppen elég (nem kell pukkadásig jól lakni, ugyebár…), és a tálalás is tetszett. Értékeltem a csirát a díszítésben, ritkán találkozom vele éttermekben, pedig finom és mutatós. A párom fokhagymás tarjasteaket kért sült hagymás babsalátával, tört burgonyával. A hús rettentően zsíros volt, és nem volt semmi steak jellege. Mintha egy darab főtt hús lett volna kicsit megpirítva. A steakból valószínűleg ki is sült volna az ujjnyi vastag zsírréteg, de erről a „remegős”, kövér húsról ordított, hogy nem szeletben sütötték. A babsaláta egy akkora tálkában volt, amekkorában a majonézt szokták tálalni, gyakorlatilag két villányi saláta fért bele. A krumplival nem volt gond, csak kicsit meg kellett sózni. Ahhoz képest, hogy az étterem folyamatosan a kiemeltek között szerepel, sokkal többet vártunk. Az ételek közepes minősítése egy kitűnő és egy elégtelen átlagából jött ki, ennyit a statisztikákról. :)
A tisztaság minősítése jóindulatúan feltételezi, hogy a belső teremben, ahol nem néztünk alaposabban körül, minden rendben van. A kiszolgálás udvarias, kár, hogy a hölgy úgy érzi, nem az ő reszortja, hogy „a placc” tiszta és rendes legyen. A nyeremény jóvoltából nem költöttünk sokat, de legalább egy drága helyen ettünk. Két ételért és két sörért annyit fizettünk (az utalványon kívül), amennyiből egy hivatalosan is közepes helyen megebédeltünk volna.