Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Látszik ma is, hogy az épületet úgy alakították ki, hogy lovaskocsival be lehessen hajtani a belső udvarra. Ezt a boltíves nagy kaput most már nem bejáratként/ajtóként használják, hanem ide is telepítettek asztalokat, mintegy meghosszabbított terasz gyanánt. Az étterem leghangulatosabb része a szépen kialakított és eredeti formájában megőrzött belső udvar, ahol élő cigányzene szokott lenni hétvégente. Ehhez képest a belső teremben abszolút a helyhez nem illő, színvonal nélküli zene (nem élő) ment. Ezt külön fel is írtam magamnak, mert annyira "tájidegen" volt az élmény. Szerencsésnek éreztem magam, hogy éppen Krúdy Gyula törzsasztalánál foglalhattam helyet, a falon emléktáblát is elhelyeztek a tiszteletére, és a konyha ma is készíti Krúdy ikonikus kedvenceit. Az étlap meglehetősen hosszú, több mint 60 tétel szerepel rajta. Különösen a húsételek terén törekedtek a sokszínűségre, arra, hogy minél több állatfajta jelenjen meg: a szokványos csirke, disznó, marha, hal mellett liba, kacsa, borjú, birka-bárány és vadételek (szarvas) is készül. Egyszerű, olcsóbb árfekvésű egytálételek is vannak: juhtúrós sztrapacska, lecsó, túrós csusza tepertővel, melyek 2000 Ft alatti fogások. A főételek jellemzően 3-5000 Ft között alakulnak. A desszertek 1000 Ft alattiak, mind klasszikusok: madártej, mákos guba, túrógombóc, somlói galuska. . . A nagy adag leveseket piros mázas kisfazékban tálalják. 4 fogást kóstoltam: őszibarack krémlevest (990 Ft/csésze), hortobágyi palacsinta (1300 Ft/1 db), Gundel palacsinta (600 Ft/1 db). madártej (1000 Ft), nemhiába, édesszájú vagyok. . . . Ez egyébként nagyon pozitív volt, hogy ilyen kis "gyerek" adagokat is lehetett kérni, s így több félét tudtam kipróbálni. A konyha összességében korrekt, az ételek elkészítése a hagyományokat követi, az adagok korrektek. A normál adagok nagyok az én igényeimhez. A konyha a sok vendég ellenére elég gyors. A személyzeti csapat profinak látszott, régi vágású, sokat próbált pincérek (nem bratyiznak, nem hellóznak, udvariasak, ismerik az étlapot és az ételeket, tudnak ajánlani). A kenyér átlagos házgyári fehér "bolti", viszont friss. 5 dl málnaszörp 1000 Ft, decire lehet kérni a szörpöt, mint a bort, fröccsöt. Kötelező szerviz díjjal együtt fizettem 5500 Ft-ot. A Kéhli az az étterem, ahová szüleimet, nagymamámat is szívesen elvinném, de a magyar tradicionális konyha iránt érdeklődő külföldi barátaimnak is ajánlanám.