számú étterem, legalábbis az itteni értékelők Top100-as budapesti étterem listáján. Lelövöm a poént, nálam is 5 pontos a hely. Nem tudom sem cáfolni, se megerősíteni, hogy ez lenne a főváros legeslegjobb étterme, szubjektív érzésre, a konyha teljesítménye alapján nyilván nem, hiszen nem egy fine dining étteremről van szó, de mindent összevetve valóban méltán népszerű, klassz étterem ez. A menza erőssége és úm. a "csúcsterméke" az ebédmenü, amelyet hétköznap 11. 30-tól kínálnak a készlet erejéig, A és B menü, leves + előétel, a B a vegetáriánus. Ottjártamkor 2290 Ft volt a helyi fogyasztás + szervizdíj. Elvitel esetén csomagolási díjat számolnak fel. Előzetesen kell asztalt foglalni, ellenkező esetben gyakorlatilag esélytelen asztalhoz jutni még hétköznap ebédidőben is. A foglalással együtt érdemes leadni a menüre is a foglalást, nehogy elfogyjon, mire odaérünk. Sok a külföldi vendég, ők általában az á la carte étlapról rendelnek, a magyar vendégek többsége viszont egyértelműen a menüre érkezik. Az étlapon a magyaros fogások (pl. Somlói galuska, bárány szalontüdő, mangalica pofa) mellett mediterrán, francia, olasz ételek is megtalálhatóak. A heti ajánlatban vegán ételek, idényzöldséges fogások is feltűnnek. Árban az előételek már önmagukban többe kerülnek, mint a menü, a főételek pedig duplája vagy felette (3700-6000 Ft). Hiába "csak" a menü volt, amit ettem, de nagyon ízlett mindkét fogás. Zöldbableves csészében remek fűszerezéssel, magyarosan, éppen jó állagú, nem túlkészült zöldségekkel, kis tejföllel. A főétel bazsalikomos, paradicsomos spagetti parmezánnal. A tészta állaga, készültségi foka is tökéletes volt, al dente. A szósz nem volt egy nagy csoda, de kellemes, jó fűszerezésű, finom volt, a mártás és a tészta aránya optimális volt. Érkezéskor egy ajtónálló alkalmazott fogadott, az asztalhoz kísért, ami a bejárattól jobbra volt, 2 személyes asztal. A bal oldali szintezett rész a nagyobb, de az is tele volt, és ott több személyes asztalok voltak. Egy másik pincér hozta az étlapot és vette fel a rendelést. A hatalmas vendégforgalom ellenére olajozottan, pörgősen zajlott a kiszolgálás. Ittam még egy levendula szörpöt is (750 Ft). Összességében 3405 Ft-ért megebédeltem Budapest első számú éttermében /a vendégek pontozása alapján. Még az ebédszünetbe is belefértem szűken.