Elég lepukkant hely. A falon a vakolat pereg le, az asztalok régiek, műanyag csíkokon kell átvergődni magad, ha be vagy ki akarsz jutni. A palacsinta pedig egy felmelegített maradék benyomását kelti.
Városnézés . . Beiktatva a palacsintázó. . . Régen voltam, de most egy kis csalódást okozott, fogjuk nagy forgalomra é s nyári melegre. . Sor é külföldi hangzavar. . Sós, édes, minden félé. . Aránylag mérsékelt árban. . 250 Ft. . . A tálalás- gusztusos, porcukorral megszórva késsel villával hamar. .
Az emeleten található mosdóba, kóddla lehet bejutni. . Kicsit életveszélyesen, sötétben. . Ezt remélem már megoldották azóta. . Szóval végső megoldásnak jó,de régen jobb volt. .
Utazásból hazatérve farkaséhesen beestünk Nagyi palacsintázójába. Először valami édességre gondoltunk, de az étlapon megláttuk a kétféle finom leves ajánlatukat. A gulyásleves és a tárkonyos raguleves olyan dús, ízletes volt, hogy utána már nem is tudtunk mást enni. Kellemes vacsorázás volt a teraszon kint ülve, a délutáni nyüzsgő forgatagot nézve.
Korábban szerettem, a legutóbbi látogatás hatalmas csalódás volt, most - ma reggel - ismét remek helynek bizonyult. Nem tudom mitől függ az aktuális helyzet, de a mai reggelen dolgozó / kiszolgáló hölgy rendkívül kedvesen és barátságosan fogadta a vendégeket, ezen kívül az étlaptól eltérően is megcsinálta a palacsinta változatokat. Igazi vendéglátó!
Városi barangolás közben ugrottunk be egy kávéra és egy kis palacsintára. A hölgy nagyon kedves, gyors és figyelmes volt a kiszolgálásnál. Mi teljesen elégedettek voltunk vele. Rendezett tiszta hely. A kávé jó volt a választott palacsinta és az ízesítés is finom volt. Sok külföldi volt a hölgy perfektül beszélt velük és kedvesen szolgálta ki a vendégeket.
Séta közben beugrottam bekapni egy palacsintát. 2 vendég ücsörgött a teraszon, körben eldobált szemét. Benn senki sehol. A pultban sem. Ácsorogtam pár percig, már éppen el akartam menni, amikor megjelent egy ápolatlan fiatal lány és kedvetlenül megkérdezte, hogy mit szeretnék? Rendeltem 1 db. kakaós palacsintát, bár már ahhoz sem volt kedvem.
Elővett előre lesütött palacsintákat, megkérdezte, hogy felmelegítse-e a mikrowelle-ben? Közben csörgött a telefonom, felvettem, csak integettem a fejemmel, hogy ne melegítse. Belelapátolt kb. 3 kanál por nesskakaót, rátette egy műanyag tálcára, beborította folpack-kal, fizettem és kijöttem. Az autómban lehúztam a folpackot, beleharaptam a palacsintába, amiből kiömlött a por kakaó a blúzomra, a tészta rágós volt és ízetlen. Kiszálltam a kocsiból kidobtam a szemétbe a palacsintát, és hazamentem kimosni a blúzom. Az életben nem megyek többet be ebbe az üzletbe! Fogalmuk nincs a palacsintáról, vagy lusták frissen elkészíteni. Hideg palacsintába hideg kakaóport? Tényleg be kéne zárniuk.
Régen tértem be, ma nagyon jó helyen volt - jó, vagy inkább éppen a megfelelő - időben. Kicsi adag - lepedőnyi palacsi, de átláthatóan vékonyka. Az ár-érték arány meg szerintem nem megfelelő hozzá számítva a kibővített választékot, és sz első kerületi "fast food" jelleget sem. Tulajdonképp' ennyit akartam megosztani, diáktalálkozó hellyé alakult át.
Nagyon régen jártam náluk, nem volt emlékem. Most családdal voltunk a Nagyinál. Gyorsan kiszolgáltak minket, nem volt előttünk, csak két vendég. Le is tudtunk ülni a földszinten. Ami már a belépésnél feltűnt, hogy kosz van az étteremben. Az ajtó, a padló, a pult, minden koszos és ragad. A berendezés kopott.
A gyerekeknek kakaós palacsintát kértünk. A palacsinták tartalma nincs leírva. Amikor a kiszolgáló a tányérra tette a palacsintát, annak a fele a pultra lógott. Teletömte instant kakaóval, betette a mikróba, majd megszórta csoki reszelékkel és mellé tett néhány szem meggyet. A mikrózott palacsinta, olyan amilyen. A túladagolt kakaótól keserű lett. A gyerekeim nem ették meg, holott imádják. Én egy sós rakottat kértem, amit nem sikerült teljesen felmelegíteni, a fele hideg maradt. Utána ettem egy gyümölcsrizsest, aminek a tölteléke minden volt, csak gyümölcsrizs nem. Ízre elment mindkettő. Banánturmixot ittunk, íztelen volt. Miután befejeztük, elmentünk a mosdóba. Szerintem a XYZ kategóriás utcai budi is tisztább és jobb illatú. A szappan egy flakonban, amit meg kell fogni. Meleg víz nincs. Kézszárító nem működik, papírtörlő nincs. Ráadásul kóddal üzemel. Kézmosás után, kilépéskor is meg kell nyomni egy gombot, amit kétmillióan nyomtak már meg előttünk. A kiszolgálás semmilyen. Unott nők, gépszerűen. A hely irtó gyenge, minden értelemben. Pedig van forgalma, lenne miből tisztán tartani. ÁNTSZ mit szól ehhez?
Előnyei, hogy központi helyen van és nonstop. Hátrányai: nem túl tiszta, nem túl kényelmes, nem praktikus és nem finom. Hideg előre elkészített palacsinták, mikrózott töltelékkel, kevés, kapkodós alkalmazott. Ma még szemtelen is volt, igaz, mikor maga rájött, hogy tévedésből szólt be, ezerszer bocsánatot kért.
Gyerekeim imádják, mert a palacsinta a kedvencük. De én itt mindig, ma is elgondolkozom, hogy lehet, hogy nem szeretem a palacsintát? Bár otthon, máshol, frissen szeretem. . Egyébként pl. a marcipános, túl édes és túl folyékony. Gesztenyés nincs, állítólag az téli szezonhoz tartozik (? ). Családdal, gyerekekkel és barátokkal jártam itt.
A Batthyányi téri palacsintázóba évekig jártunk baráti társasággal. Itt mindig jó hangulat volt, zsúfolásig tele volt a hely, a 3-4 tagú személyzet állandó pörgésben volt. Nagyon sokfajta tölteléket lehetett választani, és a forró kakaó isteni finom volt, amihez merőkanállal adtak hozzá olvasztott csokoládét.
A Servita téren ezzel szemben a palacsintázó kihalt, egy-két vendég ha van az étteremben, akiket egy pincérnő szolgál ki a menza jellegű helyen. A mosdó minősíthetetlen állapotú! ! ! A Váci utca mellett ez a hely szégyen. .