Az étterem neve magyarul fekete patát jelent, mely nemcsak a bikára, a jellegzetes szimbólumra utal, hanem átvitt értelemben ez egyfajta minőségi szintet is képvisel a spanyol kultúrában. A szárított sonkák és chorizo kolbászok mellett igazi meleg ételkülönlegességeket is választhatunk a kínálatból, a vaslapon sült bikafarok vagy borjúpofa is mindenképpen megér egy látogatást.
Tovább olvasom >>
A borlap is megérdemli, hogy szót ejtsünk róla, ugyanis a finom falatok előtt koccinthatok egy pohár cava-val, az ételek mellé pedig választhattok a spanyol fehér-, rozé- és vörösborok széles kínálatából.
Kifejezetten a gluténmentes ételek miatt választottuk a Pata Negrát. A hely kellemes, a pincérek kedvesek, udvariasak. Az étel mennyisége kicsi ,ennélfogva drága is. Ami meglepő volt, hogy bár valóban vannak gluténmentes ételek, azonban bagett csak egyféle volt, ami természetesen lisztből készült. Szívesen ajánlom,bár véleményem szerint nagyon drága.
Elönyük, hogy nagy a választási lehetöség és elfogadható minőségüek is. Hátrányuk pedig ennél több van. : Az asztal foglalás csak interneten lehet. Azt viszont érdems elötte legalább 2héttel megtenni, mert lassan reagálnak. A foglalást jelezve is a helyszínen meglepödve néztek ránk. A kiszolgálás elég lassú és figyelmetlenek voltak.
Imádjuk a spanyol konyhájukat, a szakács minden alkalommal lenyűgöz. A tejszínes spenótot és a kacsamájat sosem hagyjuk ki. Többször jártunk már itt, mindig kiváló volt az ételek minősége, a felszolgálók gyorsak, pontosak, kedvesek. A spanyol hangulat a berendezésben és a zenében is megjelenik. Az árak is elfogadhatóak. Egyszerűen 10-es!
Az asszony Spanyolországban dolgozott 4 évet, innen a spanyol tapas ismeret és szeretet. Pesten korábban 2, azóta megszűnt spanyol helyet is megnéztünk vagy 10 éve, elég átlagosnak bizonyultak, kivéve az áraik. ha jól emlékszem 2005ben voltunk a Kálvin tériben először és azóta is 90%ban ide járunk. Az M4 építkezés miatt persze 2007 óta a budaiba.
kb 20x voltunk már. Az alapanyagok frissek, az ízek teljesen mediterránok, míg 2005 körül a magyarosabb chorizo vörösborban és társait kértem, azóta már rég a halas és kagylós fogásokat szoktam kérni. Ezek drágák(1500-2500 Ft/tapas), főleg a méretükhöz képest. De mostanában már elég vega vagyok, saláta (ensalada mixta), tejszínes spenót pirított sonkával, sült gomba. Borban nekem az alap rosé a kedvencem, jóval sötétebb mint a magyar rosék. (amik szintén jók. . . ) A végén egy pohár száraz sherry! 1 hónapja az asszonnyal végignéztük a Ráday utcát és a végén bizony a pesti Negrában kötöttünk ki, a Kálvinon és a szokásos magas szintű vacsoránk volt.
Hihetetlen kedves és udvarias kiszolgálók, az ételek pedig egyszerűen lenyűgözőek voltak. A serrano sonkás krokettet mindenképpen ki kell próbálni! Érdemes több adagot is rendelni, elvégre tapas bar. A végösszeg meglepett, többre számítottunk. Próbáltunk zöldséges, marha és halételt is. Mind remek volt. Csak ajánlani tudjuk. A vörösboros chorizo a kedvencünk.
A párommal jártunk a Pata Negra étteremben, nekünk nagyon tetszett. A kiszolgálás közvetlen és kedves volt, a pincér részletesen elmagyarázta az egész étterem koncepcióját, mit érdemes rendelni, hogy érdemes választani, ha valami nem ízlik szóljunk és kicserélik másra. Az ételek kis adagok, így legalább 4 fogást ki tud próbálni az ember.
Nem nehezek, könnyed jól lakott érzést adnak. Én mindenkinek szívből ajánlom aki szeretne valami különlegességet kipróbálni. Véleményem szerint az ételek finomak és az ár sem horror egyáltalán!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.