A recept a következő: kézzel-lábbal, evőeszköz nélkül lehet enni, hatalmas fatálakon tálalják fel az ételeket hatalmas mennyiségben, a pincérek korhű ruhákba öltöznek, és mindenféle műsort is évezhet a nagyérdemű, pl. lángnyelők, hastáncos, lovagi torna - harcolás, lányrablás, lány kiváltása a gaz lovagoktól, meg effélék. Az étlapon elvileg olyan ételek szerepelnek olyan fűszerezéssel, ami a középkori Magyarországon is megtalálható volt már (pl. nincs rizs vagy ázsiai fűszerek). Persze nem 100%-ban autentikus a dolog, de azért úgy tűnik, működik, hiszen nekünk is előzetesen kellett asztalt foglalni, ellenkező esetben csak úgy beesve nem lett volna szabad asztal a számunkra. Legutóbb azért jártunk itt baráti társasággal, mert egy külföldi barátunk látogatott el Budapestre, és náluk, ahol ő él, nincsenek efféle éttermek, így gondoltuk, biztosan jó móka és érdekes lesz neki is. Az étlapon az ételeknek mindenféle hangzatos neve van, az árak 1-1 fogás tekintetében elég magasak, viszont az 5-6 fogásos "lakomákat" (tkp. menük) ezekhez képest lényegesen kedvezőbb áron árusítják. De még ezzel együtt is a legolcsóbb menü is 5000 Ft feletti árat kóstál. A leveseket cipóban tálalják - hagymaleves, tárkonyos pulyka, vadragu - de az óriási mennyiségeket, ami persze még forró is, nagyon gyorsan kell kanalazni, mert a végére teljesen szétázik a cipó. A főételek között vannak nyársak, vaslapon sült ételek, és persze kacsacomb, libacomb, amit praktikusan lehet kézzel enni. A desszertek közül túrógombóc és mákos guba szerepelt a menüinkben, de a desszertek legtöbbünk esetében már érintetlenül csomagolásra és hazavitelre kerültek, pedig úgy kalkuláltunk, hogy a lányok csak 2-en kértek 1 menüt, de még így is rengeteg volt. Maguk az ételek nem voltak emlékezetesek vagy különösen ízletesek, itt tényleg a mennyiség és inkább a hangulat a lényeg. Egyszer mindenképpen ajánlom kipróbálni, de tényleg éhesen menjetek.