Kisebb társasággal kerestük fel a Szilvakék Paradicsom éttermet a minap. Jól megközelíthető helyen, a Vígszínház közvetlen közelében található. Barátságas hely, többnyire barátságos személyzet. Mindenütt példás tisztaság. Az ételek ízletesek, de nem emelkednek az átlag fölé. Az ár/érték arány kissé az ár javára tolódott el.
Ismerös lakik a közelben. Anyukàm gyakran vacsoràzik vele ott. Föleg ünnepekkor. Mi most próbàltuk először. Ár-értékarány jó. A szemèlyzethez gyakran oda kellett menni mert nem jöttek, ezt-azt lehagytak. Az ètelek jók, háziasak. Ismerös nagyon dicsèri a vezetö figyelmessègét.
Sok éve nem voltunk itt, de kár volt nosztalgiázni. A pincér teljesen kezdőnek tűnt,nem tudott válaszolni a kérdésre, mit érdemes náluk enni? ! A rendelt ételek sokára jöttek, ráadásul a "péknés" csülök alig langyos volt, a krumpliról nem is beszélve. Az ízek gyengék, az egyetlen kellemes étel a kacsacomb volt, mennyiségileg is.
Lassan 10 éve már, hogy el-elvetődöm az étterembe: a Vígszínház mögött, mégis kiülős-teraszos hely, mérsékelt ételárakkal (az ital húzósabb). Eddig mindig akadt a társaságban, akinek különösen ízlett a választott étel, a sztrapacskát és a túrógombócot többen dicsérték.
A kiszolgálás terén már akadt kifogásolnivalónk, az étterem viszonylagos frekventáltsága miatt nem mindig érzik szükségét a barátságosságnak, kiéhezetten sem szerencsés érkezni - de egy próbát megér!
Amikor megtudtam, hogy a soron következő céges partit itt fogják tartani, bevallom, nagyon megörültem, de leginkább azért, mert csak pár utcányira lakunk a helytől, így az éjszakai hazajutás nem okozott problémát és még extra taxiköltséget sem. Bár a hely azóta itt áll ugyanezen a néven és dijánnal több éve, amióta itt lakunk, még önmagamtól nem éreztem késztetést a kipróbálására.
Az utcaszinten találhatóak az asztalok és a bárpult, valamint jó időben a teraszon is lehet étkezni, a pinceszinten (-1) pedig egy különterem található, amelyet táncos mulatságokra lehet kibérelni, itt is található egy bárpult. Mosdók csak a fenti részen vannak, így ahogy belecsaptunk az éjszakába, a fel-és lejutás több embernek okozott nehézséget a lépcsőkön. A mosdó tisztasága (már a kora esti órákban is) nem volt éppen tökéletes, a WC papír feltöltésére az alkalmazottak nem sok gondot fordítottak. Az italárakat egy kissé magasnak érzem, a választék viszont megfelelő volt. Ételek tekintetében elég jó véleményem alakult ki, az előérzetemhez képest pozitívan csalódtam, a konyha jobban teljesített, mint amit vártam. Többé-kevésbé a szokásos kínálattal találkoztam itt is. Tárkonyos vadragulevessel indítottam, majd túrógombóccal folytattam (a levesek és a desszertek ára is valamivel 1000 Ft alatti, főételek 2-3000 Ft körül mozognak körettel együtt, kivétel a steak, ezek a legdrágább ételek az étlapon). Az ételekről igazából annyit tudok elmondani, hogy átlagos, felejthető, semmi különleges. A személyzet elég jól tolerálta a buli végére nem igazán szalonképes állapotban lévő néhány kollégát, csak akkor avatkoztak közbe, amikor az egyik, már nem szomjas fiatalember a bárpult tetején egyensúlyozva próbált táncolni. Összességében jó szórakozóhely, étteremnek is elfogadható.
Sajnos nemrég ismét azzal találkoztunk, hogy a kért köret nem megfelelő alapanyagból készült. A krumplipüré porból volt. Ezt egy újlipótvárosi étterem úgy gondolom nem engedheti meg magának (de egyik sem). Szeretünk ide járni, de elgondolkodtat, hogy a jövőben is jöjjünk e ide, vagy nem. . . . A kiszolgálás is romlik. . .
A libamell finom volt, a kiszolgálás kritikán aluli. A pincér egyszavas "nem" választ ad arra, minden magyarázat nélkül, hogy ki tudna-e esetleg sütni hozzá egy libamájat. A maradékot el akartuk csomagoltatni, de 20 perc múlva, külön utánakérdezésre közli, hogy "a nagy kavarodásban kidobták". Ja, és arra sem képes, hogy kinyissa a kihozott bort.
Mint étteremről, nem tudok nyilatkozni erről a helyről, de már régóta böki a csőröm a zártkörű rendezvény szolgáltatásuk. Két éve jártunk itt utoljára a minden évben megszokottan összeverődő csapatunkkal. Már akkor úgy döntöttünk, hogy ide soha többet. Majd idén augusztusban szegény férjem ide tudta már csak összehozni a meglepetés születésnapi bulimat.
Azt ígérték, vigyünk saját zenét, simán megoldható, akár laptopon, akár pendrive-on. Érkezésünk után mégsem tudták az ígért kábelt előkeríteni, sem a pendrive-ot csatlakoztatni, majd közel két óra szenvedés után, mely alatt a fiatalember - aki korábban közölte, hogy ők szolgáltatnak zenét, ne aggódjunk - többször és meglehetőst udvariatlanul közölte, hogy ő nem DJ. Szerencsére feladta és mégis előkerült a kábel és végre tudtunk táncolni az immár általunk összeválogatott zenére. Addig is a kiszolgálás a pultnál: a kishölgy kelletlenebb már nem is lehetett volna. Legkedvesebb emlékem, ahogy nekem, mint szülinaposnak, miközben senki más nem kért semmit, elhúzott szájjal a pultot támasztva közli, hogy "pillanat", mert még szerette volna végighallgatni a pultot támasztó kis csapat meséjének csattanóját. Köszöntem szépen, az biztos, hogy erre a helyre a lábam be nem teszem többet.
Karácsonyi vacsorát rendeltem tőlük. 6 adagot! Kb. fél órát késtem és már senkit sem találtam ott. Vezetékes számot tudtam csak hívni amit persze senki sem vett fel már. A saját számomat megadtam a rendelésnél de senki sem hívott. A tulajjal beszéltem ma, de lekicsinylő módon annyit mondott csak, hogy az én hibám volt, mert nem értem oda időben!
Akkor mire volt szükség az én telefon számomra? ? ? Még csak meg sem próbálta valahogy megoldani a helyzetet és valami alternatív megoldást találni. Senkinek sem ajánlom a helyet! ! !
Rosszul megsütött és visszaküldött étel, ízetlen alig fűszerezett fogások. A pincér a haverjának néz, belevihog az ember képéve és felajánlja, hogy jön velünk sörözni.