Kisebb társasággal voltunk az étteremben. Kellemes a környezet,aranyosak a teknőcök. A kiszolgálás udvarias volt és pontos. Az ételek minősége rendben volt. Bőséges adagokat kaptunk,talán egy picit nagyobb odafigyelés kellett volna az ételekkel kapcsolatban. Azért a társaság nagyobbik része finom ételeket fogyaszthatott.
2017. január közepén 6 fő részére foglaltunk asztalt, de már foglaláskor kérdezték - "meddig akarunk maradni"? ? ? ? ! ! Megérkeztünkkor 6 főnk ellenére egy 4 fős asztalhoz bezsúfoltak bennünket, kértünk átültetésünket, de válasz: nincs hely!
Hatan hatféle ételt rendeltünk, a húsadagok minden ételfélében nagyon kicsik voltak, ellentétben a garnirunggal, amely ugyan dupla adagokat tartalmazott, ám mindegyik pl. a burgonyásgombóc kemény, "bodag" és íztelen volt,így nagyrészüket visszaküldtük. A rántottsajt is hidegen érkezett és kismennyiségben. A többi húsféle is langyos volt, nem az étteremben elvárható finom friss forró étel. A ropogósnak rendelt csülköt meg újramelegített, ehetetlenül kemény páncélban hozták ki, így azt mivel annak kultúrált fogyasztása az étteremben alkalmatlan volt, megkértük a pincért, hogy csomagolják be, majd otthon megbirkózunk vele. Mivel még "lejárati" idő előtt távozni készültünk, számlánk kifizetésekor kértük a becsomagolt csülköt, melyre a pincér sajnálattal közölte, véletlenül bedobták a konyhai maradványok közé. ! ! ! ! ! ! ! ! Elvártuk volna kárpótlását, - de csak sajnálkozást kaptunk. Ezek után soha többé nem megyünk a Tortugaba, és nem is ajánljuk senkinek!
Sajnos évről-évre csökken a színvonal. Értelmetlen amuse bouche,főtt krumpli karikán íztelen csirkemell cafat és egy karika padlizsán. Tényleg nem értem, hogy mi volt ez. . . A főételek hidegek és szárazak, a bélszín jó esetben hátszín,de ebben sem vagyok biztos. Ja,és az öt percenként előkerülő sikolyemberes szülinapi tortás hidegrázást tényleg jó lenne már elfelejteni. Ciki, bár ha van rá igény. . .
Többen dicsérték a helyet, de számomra abszolút érthetetlen, h miért. . . A főételek(húsok)eszméletlen sósak voltak, míg a köretek abszolút íztelenek. A húsok 1 mm-nyire klopfolva, langyosan hozva. A krumplifélék meg szárazak és szintén hidegek voltak. Az ilyen ételt nem szabad frissensültnek nevezni !
Többször jártunk már itt, akár csak úgy, akár alkalom okán és mindig maximálisan meg voltunk elégedve. Az ételek nagyon finomak, a kiszolgálás gyors és kedves, az adagok hatalmasak. Szinte alig tudok választani, annyi finomságok kínálnak az étlapon. Még biztosan visszatérünk ide többször is.
Izgalmas, romantikus vacsorára voltam itt párommal. Udvarias, gyors kiszolgálás várt. Az ételek a maguk módján különlegesek, elkészítésük is csodás volt. Az ízekben, minőségben sosem csalódtam(tunk). Több ízben is megfordultunk itt kettesben, illetve a családdal. Mindig az elvárt, megszokott kiszolgálás, minőségi ételek fogadtak.
Az árak talán egy picit magasabb az átlagnál, de különleges szféra viszonozta a többlet költségeket. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeret enni olyan helyen ami nem a megszokott, átlagos étterem.
Ez egy különleges, hangulatos étterem, ahol mindenki megtalálja a kedvére való falatokat. Az étkek ízletesek, az adagok bőségesek, a személyzet, rendkívül előzékeny, kedves, ugyanakkor a gyermek vendégekkel is megtalálják a közös hangot. Akár 3-4 fős szülinapi ebédnél is rendelhető torta, melyet kosztümös, maszkos alakok - nem akármilyen - dalos kíséretében kap meg az ünnepelt.
Idén kétszer voltunk itt, egy hónapon belül. Cuki teknősök között enni jó :) az étlap iszonyat ötletes, lelkesen olvasgattam. . . aztán. . . minden részletre figyelnek, a hangulat remek. érdemes helyet foglalni, mert elsőre nem volt hely a teknősös teremben. Az ételek igen bőségesek, egy főétel nekem bőségesen sok is volt, de annyira guszti desszertjeik voltak, h azt nem lehetett kihagyni.
a sattorta nekem nagyon ízlett. a mandulabundás csirke felejthető, de a fokhagymás krumpli köret mennyei. a krémleves kicsit sós volt, és finom, de semmi különös. a csülköt nagyon dícsérték a társaságban. összességében nem a konyha, hanem a hangulat miatt tértünk vissza, az ételek jók, de nem túl maradandók. ezzel együtt remek emlék, csak ajánlani tudom. És volt szerencsesüti a végén. Nyertünk limonádét és koktélt először, legközelebb pedig nem nyert a választott darab, de így is okos, jó játéknak tartom :)
Nagy társasággal voltunk a vírus mizéria után. Első nagy meglepetésem, hogy az étlap a töredékére zsugorodott, mindössze egy ízléstelen oldal, az eddigi szépen kivitelezett könyvecske helyett. A legnagyobb baj, hogy ezt a foglalásnál több telefonos beszélgetés alatt sem említette senki, így komoly hátrányból indult a hely.
Az ételek nagyjából jók voltak, de az adagok nagyon összementek, és több a tészta mindenen mint a hús vagy maga az étel, mondhatni brutálisan kicsit a hús, megnőtt a köret. Mindezt persze nem olcsón. A kiszolgálás lassú volt, még éppen az elviselhetőség határán, és a jó társaság és nagy dumálások ellenére is volt, hogy már mindenki zúgolódott a késések miatt. Pedig vendég alig volt. A klíma nem működött, a kis külön helyiségben rettentően fülledt volt a levegő, semmi szellőzés nincs. 14-15 főnél ez már komoly probléma. Egy darabig biztosan nem jövünk, pedig már igen sokszor jártunk itt, és másoknak is ajánlottuk. Mostanában nem fogjuk ezt tenni. A személyenkénti fogyasztás is nagyon sokra jött ki, egyáltalán nem tükrözi a kapott szolgáltatás értékét, nagyon túl van árazva.
Vasárnap voltunk az étteremben a férjemmel egy születésnapi ebéd alkalmából, kettecskén. A bejáratban kordon és egy felirat állta utunkat, miszerint várjunk, míg beengednek és az asztalunkhoz kísérnek. Egy percen belül jött is a személyzet egy tagja, udvariasan elvette és felakasztotta a kabátunkat, majd bekísért.
Az italok és az étel is hamar jött, a fokhagymakrémleves isteni volt. Ezután jött az arcul csapás. Egyszer már jártam itt, akkor csak pozitív élményeim voltak, most azonban az Aszték arany nevű étel (fánktésztába bújtatott csirke) csalódás volt. 3000 Ft-ért kaptunk egy halom tésztát, amiben úgy kellett vadászni a húsdarabkákra (plusz TÉSZTÁBA csomagolt salátadarabokat, meg egy kis szószt). A számlát gyorsan hozták, fizettünk, majd kifelé nekünk kellett előszedni a kabátunkat egy kabáthalomból, tornászmozdulatokkal, illetve nem tudtunk kimenni, mert a kordon az utunkat állta. Nem jött senki, hogy segítsen, magunknak kellett megoldani. Az étellel szerintem mi fogtunk mellé, de hogy a fizetés után így tesznek a vendégre, az sajnos szomorú.