Tavaly jártunk itt kétszer is. Nagyon tetszik a belső tere, és szép helyen van. Az olaszos jellegű éttermek közül az elegánsabb típusba sorolnám. Ennek megfelelően az árak picit magasabbak mint egy átlag olasz étteremben, de az ételek minősége ezzel arányban van.
Közepes adagokat adnak (nagyétkűeknek talán kevés lehet), ezért van kapacitása még a női vendégeknek is, levest és/vagy desszertet elfogyasztani a főételek mellé. A kiszolgálás nálunk udvarias volt mind a két alkalommal. Gyorsnak nem mondanám, de nálunk nem hibáztak. A második alakalommal láttuk, hogy a gyerekeknek van pizza készítés játékos formában. Saját maguk rakják össze a feltéteket, szemet, szájat raknak ki szalámiból, olíva bogyóból. . . Nem tudom milyen keretek között működik ez a dolog, de nagyon kedves ötletnek találom :) A sajttorta leírhatatlanul isteni, könnyű állagú. Összességében nagyon kellemes helynek mondanám, sok külföldi vendég fordul meg itt.
Ismerős párral vacsoráztunk egyet az évkezdő koncert (MŰPA - Boban Markovic) megtekintése előtt. Kellemes hangulat, barátságos kiszolgálás, igaz kissé lassan elkészült ételek (igaz az étterem zsúfolt volt). Legközelebb kipróbáljuk egy koncert után is:-) Ajánlom másoknak is, akik autentikus olasz jövés-menésre és ízekre vágynak.
Rendszeresen járok az étterembe, családdal és barátokkal. A kiszolgálás udvarias. A kedvenc ételeink az olasz paradicsom leves és a Penne arabiata minősége még soha nem hagyott kívánni valót maga után. A desszertek közül mind a krém karamell, mind a Pannacotta fenséges ízélményt kínál. Az étterem a pesti környezetből sikeresen átrepít az olaszos hangulatba.
Karácsonyi túltelítődés után valami könnyed ebédre vágytunk a legjobb választásnak tűnt egy kis mediterrán paradicsom leves és light-os pizza, könnyű desszertes levezetéssel. Mára már rendszeres havi vendégek vagyunk a Trattoria Venezia étteremben. A paradicsomlevesük valami fenomenális, pedig jómagam utálom a leveseket.
A pizza minden összetevőjében csodálatos. A tészta íze és állaga külön is megállná a helyét feltétek nélkül. Több változatban is végigkóstoltuk már a pizzákat, de eddig minden alkalommal elvarázsoltak. Az édességek között van egy mandulás mascarpone golyós megoldás, igazi csoda. Minőségi összetevőkből készül minden ételük, mely az ízvilágon is jól érződik. A személyzet segítőkész és általában figyelmes még telt ház idején is. Az egyetlen rossz pont talán a parkolás nehézkes kivitelezése lehet, de aki nem rest egy kis sétára az a közelben azért meg tudja oldani.
Immáron harmadjára ünnepeltem meg itt a szülinapomat, ezúttal sem csalódtunk. Örömmel olvastam, hogy kedvenc ételeim még mindig szerepelnek az étlapon, így nehéz volt a választás. Előételként egy hideg olasz vegyestálra esett a választásunk házi készítésű pizzakenyérrel, maga a mennyország.
Mivel már nagyon éhes voltunk, nem okozott gondot elpusztítani. A tálon volt sonka, kolbász, sajt szárított paradicsom, olíva bogyó. Második fogásként a lazacos csavart tésztát választottam, melyhez a tésztát is helyben készítik, párom pedig újfent steaket rendelt vargányamártással, krokettel. Minden nagyon finom volt, a kiszolgálás pedig profi. Jövünk még :)
Valentin napi vacsora helyszínéül választottam az éttermet, mivel sok pozitív visszajelzést olvastam róla. Az étteremnek kellemes hangulata volt, valentin-nap révén nagyon sokan voltak. Valószínűleg ebből fakadóan a pincéreknek rengeteg dolguk volt, nehezen lehetett rendelni.
Miután az ajtón, ablakon, facebookon hirdetett valentin-napi üdvözlő házi Fragolino-t nem kaptuk meg és fejből nem tudtam kitalálni milyen boraik vannak, kértem borlapot, ezen megsértődve a pincér többet nem jött az asztalhoz. Így egy másikhoz fordultam, aki 20 perc után végre felvette a rendelést. A borhoz kért ásványvizet nem hozta ki, csak miután másodszor is szóltam (viszont a számlán "természetesen" kétszer szerepelt a tétel). Vacsora közben (ami egyébként nagyon finom volt) merészeltem még 2 pohár bort kérni, amit nagy pofavágások közepette sikerült viszonylag hamar az asztalhoz hozni. Összességében kellemes hely, de a pincérek parasztsága miatt nem fogom látogatni, sem ajánlani senkinek. Megértem, hogy sokat kell dolgozni, de sajnos nem érdekel. Az emberek azért mennek oda, hogy jól érezzék magukat, amiben a kiszolgálás sajnos főszerepet kap - így lehet egy kellemes étterem, kellemes vacsoráját teljesen tönkretenni.
Évfordulós vacsora helyszínéül választottuk, mivel az olasz konyha nagy rajongói vagyunk. A Trattoria láncról eddig csak jókat hallottam, de inkább a belvárosiakat szokták emlegetni, ezért kicsit bizonytalankodtunk, főként az elhelyezkedés miatt. Minden aggodalmunk hiábavaló volt.
Az étterem belülről nagyon hangulatos, tényleg sikerült olaszos atmoszférát teremteni (az ablakon nem kell kinézni :)). A pincérek szakavatottak és nagyon udvariasak, de nem tolakodóak. És az ételek. . . Olaszországon kívül ilyen jól sikerült tésztát még nem ettem, pedig sok olaszos helyet próbáltam már itthon. Én lazacos-garnélás garganellit, a párom pedig valamilyen őzragus tésztát evett, mindketten le voltunk nyűgözve. Pedig a legjobb a végén jött: a karamellkrém. Aki ezt megkóstolja, mindent átértékel, amit eddig a karamellről hitt, tudott vagy gondolt. Mennyei. Ajánlom mindenkinek, mert bár nem olcsó, de a pénzünkért itt tényleg tökéletes ételeket kapunk minőségi alapanyagokból, és mindezt igazi olaszos atmoszférában fogyaszthatjuk el. Ez az új kedvenc éttermem. :)
Idén nyáron kedvencünkké vált ez az étterem. Amint az ember belép, máris ott terem a felszolgáló személyzet, kedvességgel, előzékenységgel találja magát az ember. Az ételek nagyon finomak, nagy a választék és valóban Velence és Veneto tartomány ízvilágát hozza el nekünk. . . köszönet érte! Jövőre ismét itt ünnepeljük meg a házassági évfordulónkat!
A hely régi kedvencem. Családommal együtt mentünk el ünnepelni összevont születés és névnapokat. A hangulat kellemes, a kiszolgálás előzékeny volt. A konyha szokás szerint remekelt, s ami a leginkább tetszett az a háttérzene, ami akkor éppen élőzene volt. Fontosnak tartom, hogy egy olasz étteremben ne a modern slágerek szóljanak, mert az egy kicsit illúzióromboló.
Mar tobbszor jartunk ott, szeretjuk a konyhat-igazi olasz izek! Sajnos, 1-2 alkalommal udvariatlan, vagy eppen nagykepu pincerrel volt dolgunk-bar van ellenkezo tapasztalatunk is:-)) Az igazi gondot a parkolas jelentette, mert a telefonba mondott parkolobol kiebrudaltak-vegul a Corvin Centernel kellett parkolnunk.