Kedves, vendégbarát személyzet, bőséges választék, jó ár érték arány. Esti órákban tévedtünk be egy Experidance előadás után 8 fős társasággal (4 gyermekkel). Nem volt tömeg, de sokan voltak. Gyors, és rugalmas rendelésfelvétel, az ételeket is viszonylag hamar hozták.
A házi málnaszörp kész merénylet, mert egy adag is hatalmas és nehéz meginni, de az íze miatt még kettő is kevésnek tűnt. Jópont, hogy egyik nagyobb leánygyermek a női mosdóban hagyta okostelefonját és kb. 5 perc múlva már nem találta a mosdón, viszont a pultnál leadta valaki, tehát meglett és ez külön öröm volt a jóleső vacsora mellé. Azóta már újra jártunk itt és eddig nem csalódtunk.
Mivel közeli, gyerekbarátnak mondott hely, azért többször is megfordultunk a nyitás óta az étteremben, sokféle társasággal, s azt kell mondjam: a vakszerencse kérdése, hogy mi vár ránk. . . Sosem volt üres az étterem, legalább közepesen tele volt minden látogatásunkkor.
A csalogató étlaphoz képest van, hogy teljesülnek várakozásaink, van, hogy a "semmi különös" skálán mozogtak az általunk kóstolt ételek (a vadraguleves még sosem okozott csalódást). A kiszolgálás terén már szélesebb a skála: embert próbáló társasággal is kaptunk kiemelkedő szolgáltatást, míg figyelmetlen, fölényeskedő magatartást is tapasztaltunk. A gyereksarok (2X2 m-es elkerített kicsi játszósarok) jelentősen amortizálódott a nyitás óta, sok a törött, hiányos játék - bár ez inkább a "gyerekbarát, vagyis azt csinál a gyerek, amit akar"-mentalitású vendégeknek róható fel. Áprilisban új az eddigeknél vonzóbb terasszal bővültek.
Valószínűleg rossz időben jöttünk, vasárnap ebédre, de zavaróan sokan voltak, nagy volt a nyüzsgés, ráadásul a bejárat mellett kaptuk az előre lefoglalt asztalunkat. Hideg volt a sok ajtónyitástól, szűk volt a hely. A pincérek segítettek, nemsokára átülhettünk egy "normálisabb" asztalhoz.
Az előételt hozták 15 perc múlva, de aztán még több mint egy órát vártunk a főételre. Már kihozták a desszertet is, mikor szóltunk, hogy még nem ez következik. A főétel nagy csalódás volt. A brassói kevés, a ropogós malaccsülök egyáltalán nem volt ropogós, inkább csak megfőtt. A hozzáadott burgonya szörnyű. Az előételnek kért tatárbifsztek íztelen, a velőhöz még pluszban kaptunk egy kis zsírt is. A pirítós jó volt, csak kevés. Ezek után viszont ott hagyták a piszkos tányérokat az asztalon, és sokáig nem hozták a desszertet. Végül eluntuk, kértük a számlát, és a sajttortát hazavittük. Hangulatról egy ilyen hodályban nem beszélhetünk. Az étterem leginkább egy szocreál üzemi étkezőre emlékeztetett. Ahogy mondani szokás: kétszer jártunk itt, először és utoljára.
Az étterem kialakítása, szép. A berendezés kellemes. A személyzet udvarias, és meglehetősen gyorsan hozták a kívánt ételt. A levesben a zöldség, kemény volt, amit a felszolgáló is elismert. A többivel nem volt baj. Az ételek tálalása a tányérra, szinte művészi volt. Még a desszert is különlegesen volt feldíszítve.
Születésnapi ünnepséget rendeztünk, de erre semmiféle kedvezményt, vagy valami pluszt nem adtak. Kérdésemre, hogy ha itt rendeznénk a vállalati összejövetelt, akkor kapnánk valami kedvezmény? a NEM volt a rövid, válasz. Ezt én nem tartom okos üzletpolitikának. Szóval a jövőben csak ritkán fogok ide járni, mert az áraik magasabbak a Trófeánál, és ott van kedvezmény is.
Kiváló 2014. december 1., üzleti partnerrel járt itt
Évzáró üzleti vacsorán vettem részt meghívottként. A hely teljesen új, talán két hete üzemel, az étterem-hálózat új bástyájaként. Ehhez képest alig volt üres asztak, sőt, három nagy asztaltársaság is rendkívül jól múlatta az időt. Nincs összehasonlítási alapom más Vakvarjúhoz képest, de amit itt láttam, meggyőzött.
Amint hallottam, az egység a hálózat legnagyobbja (alapterületet illetve). Csili-vili étlap fotókkal, és nem becsapás, tényleg olyan az étel, mint a fotókon. . . Ha valaki az est hangulatát akarja megalapozni, ital helyett (pedig az is van bőven - ajánlom a forralt bort, zseniális! ) az étlapot olvasgassa, garantáltam mosolyra fakad, ugyanis humoros a megfogalmazás. Van pár idegen szó is, melyet csak erdélyiek értenek, de ez adja a sava-borsát számomra. Udvarias és rendkívül gyors kiszolgálás, finom ételek a javából (hasonló lazacra San Franciscoból emlékszem). Mindez abszolút megfizethető áron úgy, hogy levessel, főfogással és desszerttel egy főre 5ezerből bőségesen kijön a menü. Összességében kellemes hely azoknak, akik vagy egy közeli kulturális esemény előtt/után, de egyszerű "betérőként" jóra vágynak. Van, aki ehhez 10% kedvezmény-kártyaval is rendelkezik, ezt nem tudom, hogyan lehet kiváltani.