Életem egyik legmeghatározóbb élménye volt! Mivel imádjuk az ázsiai ízeket, gondoltuk kipróbáljuk a vietnamit is. Az étterem hangulata meghitt, családias. A kiszolgálás zavarbaejtően kedves. A választék, az ételkínálat pazar, szinte nehéz dönteni. Az ételek frissek, finomak,a kiszolgálás gyors, és újra le kell írnom UDVARIAS!
A pincérsrác tökéletesen beszél magyarul,és végtelenül alázatos. Az ízletes ebéd után elmaradhatatlan számomra egy finom kávé. . . Természetesen vietnami kávé! ! ! Ismét egy csoda történt. . . . Leírhatatlan! ! ! Azóta csakis a vietnami kávét vagyok hajlandó meginni. . . . :-)Azt hittem, több meglepetés már nem érhet. . . . de IGEN. . . . Kértük a számlát, természetesen hálánkat a borravalóval szerettük volna kifejezni. . . A fiatal pincérfiú ekkor meghajolt az asztalunknál, és elmagyarázta, hogy Vietnamban nem szokás borravavalót adni, mivel ott ők vannak a vendégekért, és megtisztelve érzik magukat, ha ellátogatunk hozzájuk. . . . a könnyeimmel küzdöttem. . . ebben a rideg világban. . . Csak ajánlani tudom ezt a vendéglőt, egy gasztrocsoda, és hozzáteszem egy olyan nemzet, kultúra, amelyet azóta is csodálok. . . . Egy hónap leforgása alatt már többször voltunk ott. . és a csoda mindig megismétlődött. . . :-)
Fotókkal illusztrált, jól követhető étlap, klasszikus és érdekes fogásokat is tartalmazó választék. Hihetetlen kedves, udvarias pincér, aki mindenről mesél, informál, segítőkész, segít akár dönteni, hogy még jobban elmondja, hogy milyen, vagy a mennyiségek kis adag-nagy adag, vagy adag felezés.
Az italok mellé, kapunk egy kis rákszirmot előételnek. Az ételek nagyon nagyon finomak, és bőségesek! A pho levesük csodálatos. A vastálon sistergő étel is csodás volt. A vietnámi kávé nagyon különleges élmény. Borravalót az ő kulturájukban nem fogadnak el, köszönik, hogy megvendégelték az embert. Visszatérő vendégek leszünk az biztos! Minket meggyőzött. A vietnami konyha vagy a pho leves szerelmesei ki ne hagyják.
Friss alapanyagokból készült ízletes és szépen tálalt ételeket ettünk itt. A pho leves hihetetlenül finom. Segítenek választani az ismeretlen ételek között. Sikerült olyat rendelnünk amihez nem volt alapanyag. (Volt amit európai vendégnek nem ajánlottak. ) Nagyon kedves személyzet. Többségében ázsiai vendégek vannak,itt minden vendég mosolyog. Négyen pukkadásig ettük magunkat 10. 000 Ft-ért.
A Különleges Vietnámi Melegkonyha nevű étterem már jó ideje célpontjaim között szerepel, de mindeddig nem sikerült eljutni oda, Kőbánya eléggé kiesik az útból. A minap Budapestre jövet első utunk ide vezetett, biztos, ami biztos. A mások által is dicsért vietnámi srác, aki remekül beszél magyarul, minket is levett a lábunkról kedvességével, természetességével.
Kértünk töltött gőzgombócot, marha pho-t, tavaszi tekercset. A Pho szokásosan finom volt, külön hoztak mellé szójacsírát, meg persze fokhagymás ecetet, amiben ezúttal nem volt chili. Ezt a gyermekek iránti figyelmességnek tudtuk be. Jómagam azért kértem külön chilit is. Kedveskedtek négy tányérka csirkelevessel is a ház ajándékaképpen. A sör meglepően olcsó, 350 forintot kérnek a fél literes Dreher-re, a csapon Heinekent tartanak, ami nálunk, Erdélyben jogos szabotázs alatt van. A tavaszi tekercset maguk készítik, nagyon finom, mire kihozták mellé a mártást, már szinte meg is ettük mind a négy adagot. Ez nem annyira bírálat, mint inkább elismerés a tekercs felé. Kellemes a terasz, a beltér esztétikája nem a mi világunk. Jó hely ez, szeretjük, talán még benézünk.
Napközben munkanapon voltunk, asztalt nem kellett foglalni nem volt telt ház. Viszont mellbevágó volt az égett zsír/olaj szag. A kiszolgálás gyors volt, volt aki kitünően beszélt magyarul, volt aki nem, de ez nem akadályozta a rendelést. A Tom yum leves hatalmas adag volt, viszont a két héjas kagyló és a kb 8 db garnéla nem tette teljessé a leves élvezetét.
Híg volt. Kétféle tavaszi tekercset, rántott rákot kértünk, és vaslapon sült zöldséges marhát sült rizzsel. Irdatlan méretű rizst hoztak ki, nem volt rossz az étel, de nem volt a fergeteges gyönyör. Sok jót hallottam az étteremről hogy olcsó, hatalmas finom adagokkal, nem ezt tapasztaltam, ezért kicsit csalódás volt. Visszatérve a borravaló mizériára, teljesen természetesen elfogadták.