Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A beltér alapterülete nem túl nagy, az asztalok két szinten kaptak helyet. Gyakorlatilag teltházzal mentek végig, amíg ott voltunk, közben gyakran megcsörrent a telefon és elviteles rendelésekért is érkeztek. A berendezés tipikus kisvendéglős, kockás abroszos nagy, zömök asztalokkal. Az étlap meglehetősen hosszú, ezen belül a tucatnyi csülök fogás mellett főleg hús-hangsúlyos ételek kaptak helyet. Árazásban a csülkös ételek 5990 Ft-ba kerülnek, a többi húsos főétel 4000-5000 Ft között alakul, mindez körettel együtt értendő. Levesből csak 4 féle volt (2 féle bableves, húsosfazék, gulyás), míg a desszert kínálat is szerény (túrógombóc, gesztenyepüré, fagyikehely, smarni). Az ételeket meglepően gyorsan megkaptuk, de szerencsénk is volt, mert az utánunk érkezőknek már 40 perces várakozási időt jeleztek. Az adagok hatalmasak, kb. fél kilós csülkök, 3 szelet hús, körethalmok. A csülök serpenyőben érkezett, a flekken és a rántott hús fatányéron. Az ételeknek több mint a felét elcsomagoltattuk, szerintem napokig elleszünk főzés nélkül. Ettünk Becsei módra - májas, szalonnás, sült hagymás ragu - készített és Paleo csülköt - roston sült zöldségekkel, fokhagymás karaj flekkent steak burgonyával, rántott sajtot, jércemell filét és csirkecomb filét rántva. Finom volt a káposztasaláta és a húsok mellé adott vegyes savanyúság is. A köretek alapvetően mirelitből készültek (steak burgonya, hasáb). A desszertek közül gesztenyepürét (bolti habtejszínnel) és fagyikelyhet (bolti jégkrémből) ettünk. Nincs kötelező szervizdíj. Ár-érték arányban nagyon korrekt a hely. A személyzet pörgős, udvarias, szimpatikus. A Zöld kapu egy őszinte, megbízható, családias hangulatú étterem, bármilyen korú vendégkörnek ajánlom. Egy kis múltidéző sziget maradt ez az épület a körülötte tornyosuló tízemeletes panelek árnyékában. Egy kicsit ételszagúak lettünk, ezt jelzem az erre kényes vendégeknek.