Danubius Health Spa Resort Bük Bük, Bükfürdő bemutatkozása
A négycsillagos Danubius Health Spa Resort Bük nyugodt természeti környezetben biztosít minden szolgáltatást, ami a zavartalan pihenést és az aktív feltöltődést szolgálja.
Üdv. ! Kezdem azzal ami kiemelkedően tetszett: ez pedig a gyermek medencetér élményelemekkel, és a gyermek játszótér. - Utóbbi felett még árnyékolók is ki voltak feszítve. (Ilyen szép gyermekrészleget még nem láttunk. ) A sportolási és szabadidős tevékenységek meglepően széles választéka, magas színvonala.
Az animátorok fergeteges hangulatot hoztak minden este! Itt igazán van társasági élet! - Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az All inclusive ellátásnak köszönthetően a vendégek késő estig iszogatnak, szórakoznak kint a kerthelyiségekben és a hatalmas kertben. Itt este 10-ig korlátlan mennyiségben lehet fogyasztani az italokat, fél 10-ig az ételeket is. Viszont: tiszta poharat találni már nem egyszerű feladat. Első döbbenet a szoba (standard) lelakottsága. - Pedig részben felújított állapotban volt. Ennek ellenére a fürdőszoba első ránézésre kifejezetten tisztának és szépnek tűnt. Aztán sajnos inkább nem kellett volna lehajolni, mert az undor fogott el a véletlenül felfedezett wc-perem láttán. Évek alatt lerakódott, eltávolíthatatlan fekete vízkő. A gyermek miatt az ágyakat, bútorokat sem kellett volna mozdítani, mert az éjjeli szekrény alatt vastag por/koszréteg lapult. Ilyen kényelmetlen ágyon még nem kellett aludnunk ezelőtt. Az étterem kínálatában voltak különlegesen finoman elkészített ételek. Napi 4 alkalommal meleg ételhez lehetett jutni, finomhoz. A desszertek nekünk nem igazán tetszettek. A wellness részlegen a termál medence megfelelően nagy volt, a belső úszómedence szintén igazán nagy és szép, a külső úszó már nem éri el a mai kor színvonalát, és szívfájdalmunkra az élménymedence kicsi volt ahhoz hogy egy 6 emeletes szálloda vendégeit fogadja. Igaz, teltházas időszakban látogattuk a hotelt. A közös használatban lévő helyiségek berendezése a hotelben a mai kornak megfelelő és minőségi darabok voltak. A klíma nem hozta a kívánt színvonalat, érkezéskor nem várt bekapcsolt állapotban. Remélem tudtam másoknak segíteni az értékeléssel.
Bunkó személyzet az első két napon,13. 01. 26, és 27-én. A szobában hőfok szabályzó nem működött a radiátoron, éjszaka nem lehetett aludni, olyan meleg volt. Meleg tejet nem tudtak kihozni kérés ellenére sem. Szombaton és vasárnap a kiírás ellenére az élményfürdő rész fél kapacitással működött, sokszor több, mint egy óra kimaradt, mire valamilyen szolgáltatás elindult.
Nem volt infra szauna a hirdetés ellenére. Első két napon ehetetlen ételek. Szó szerint ehetetlen. Négy csillagos all inclusive szállodában képtelenek voltak arra figyelni, hogy ne közvetlen a vendég fölött lévő szobában végezzenek felújítást reggel fél nyolctól folyamatosan kopácsolva, amikor a szálloda kb. negyed házzal működött! ! ! ! Szomorú, hogy Magyarországon a vendéglátás még mindig ott tart, hogy a külföldiek s. . . . ét nyaljuk - már bocsánat a nyers fogalmazásért, de ez az igazság - a magyarokat meg még mindig letoljuk a saját hazájukban! ! ! ! Nagyon szomorú. Pedig mi is kifizettük a szabott árat. Borravalót is adtunk a második két napon, mert úgy gondoltuk, hogy a 28-29-i személyzet megérdemelte. A hétvégi viszont egyáltalán nem. Az asztalokat késve, vagy egyáltalán nem terítették újra, vagy csak külön kérésre. Voltam már néhány négy csillagos wellness szállodában, de meg kell mondjam, hogy ilyen katasztrofálisban még sosem. Ami jó volt: udvarias recepciós személyzet. Ők tényleg készségesek, mosolygósak és udvariasak voltak. Nagyon jó, hogy a wellness részleg télen is nyitva van fél kilencig. S az is nagyon jó volt, hogy utána még bőven le lehetett menni vacsorázni, mert az étteremben is este 10-ig lehetett vacsorázni. A szálloda tiszta, a wellness részleg is tiszta. Ez jó volt. Összességében az a véleményünk, hogy kis odafigyeléssel sokkal többet ki lehetne hozni a helyből, mint amit végül kaptunk. Minden adottsága meg lenne hozzá a szállodának, ha kicsit odafigyelnének a magyar vendégre is.
All inclusive ellátással is max erős közepes. Szocreál külső és belső, a szobák valamit dobnak rajta, de a székek nyikorognak. Bolyhos volt az ágynemű, a vacsora négyféle körete közül kettő kb ehetetlenül sós volt, a főételek között egyféle natúr hal, csirkecomb és kétféle borjúétel szerepelt, ami azért egyáltalán nem felel meg mindenki ízlésének.
A kávé és a koktélhoz használt tejszín alulról közepes, a parkoló kritikán aluli állapotban van, a szálloda előtti parkból ennél csak többet lehetne kihozni, szóval ezért az összegért ez rettenetesen gyenge volt, sokkal inkább három csillag. . .
Habár impozáns épületben van, a szobák kényelmetlenek, eléggé régi stílust (nem antikot) képviselnek, a szálloda spa és wellness részlegét átlagosnak mondhatom, nagyon ritkán megy a pezsgős része, a kicsiknek szánt medence talpalattnyi vízzel működik és nagyon kicsi. A vendéglő része is a szállodáknak megfelelő de semmi extra, az ebéd időtartama nagyon rövid.
3 éves kisgyermekkel voltunk, nem volt könnyű betartani a 12,00 - 14,00 órás ebédidőt. Egy nap 13,55 perckor érkeztünk és egy teremfőnök vagy, valami hasonló nagyon durván, minősíthetetlenül kiáltotta amikor meglátott, hogy: "Mit akarnak! ! ! ! " Mondtuk, ebédelni, mire a válasz ugyanolyan minősíthetetlen hangnemben és modorral:, hogy vége az ebédidőnek, nem kapnak ebédet. Kértük, legalább csomagba a kisbabának egy kis rizst vagy, akármit de, ugyanolyan durva hangnemben nem volt a válasz. Köszöntük szépen , majd szóvá téve a recepción ezt a durva hangnemet és elutasítást, 1 óra múlva kaptunk 2 másodikot a szobába. Az biztos, senkinek nem ajánlanám és mi sem megyünk oda. Vendéglátóim akik engem is meghívtak Angliából érkeztek 2 hétre a 3 éves kislányukkal, személyemre szálláson kívül napi 12 ezer ft. -ot fizettek egy ilyen kellemes kiszolgálásért. Soha többé. . . . . !
Az étkezés kiváló volt mind mennyiségben mind minőségben. A szolgáltatások minősége és sokszínűsége megfelelt az elvárásainknak. A személyzet kissé "rideg" volt. Viszont a szálloda kissé elavult berendezései rontottak az összképen. 80-as évek beli stílusú szobái nem mondhatóak modernnek és a minőségük is ezt alátámasztják.
Ráférne egy belső renoválás és új bútorok beszerzése. Például az egyik ágy matracának elvolt törve a rugója és folyton olyan érzése volt az embernek, hogy legurul róla, a wc-ülőke gyenge minőségű műanyag volt ami egy ilyen szállodához nem illik. A wc-papír is egy olcsó 1 rétegű volt:( Nem cserélték a törülközőt minden nap:( Ahogy az ágyneműt sem. Talán ez annak köszönhető, hogy csak 2 éjszakát maradtunk,de szerintem ennyi pénzért bele fért volna +1 csere:( Összességében jól éreztük magunkat, de a szoba nagyot rontott az összképen:(
A szobák állapota kifogásolható, kopott butorok, a fürdőszobában a lefolyó mellett folyik ki a kőre a víz. A minibár üres, ha esti órákban akar valalmit fogyasztani a vendég nem oldható meg, véleményem szerint ezt az új rendszer sem váltja ki, mivel szomjas nem csak nap közben lehet az ember, és esetleg nem vizet kíván inni, hanem pl.
üditőt. A legnagyobb gond, rossz érzés az, hogy reggel 10 óra elött nem lehet rendes kávéhoz jutni, a reggelinél biztosított gépi kávé ihatatlan, presszó kávét 10 órától lehet venni. Megjegyízem a kávégép müdődött korábban is, mert a szemem láttára fözték a személyzetnek a kávét, ugyanakkor kérésem ellenére sem voltak hajlandók kiszolgálni. Többet nem megyek ide.
Először voltunk a férjemmel a szállodában. A felújított szoba és fürdőszoba nagyon szép. A szoba lehetne egy kicsit nagyobb ! ! Az ételek finomak, változatosak. Nagyon kedves a személyzet. A rossz idő miatt a kültéri medencét mi nem használtuk, csak a beltérit, ami viszont nem nyerte el a tetszésünket, az élményelemek rossz működtetése miatt.
Nagyon sok helyen voltunk már, de még ilyet sehol nem tapasztaltunk, hogy óránként 10 percet megy , 50 percet pedig áll az élményelem. Mikor szóvá tettük, azt felelték így van beállítva. Gondolom ezen a beállításon lehet változtatni, csak akarni kell. Ezen ha változtatnak, akkor ajánlom ezt a szállodát, mert más minden jó volt !
Mivel nyereményvoucherrel mentünk, elképzelhető, hogy ezért kaptunk nem túl igényes szobát. Értem ez alatt, hogy a festékek és a bútorok is elég kopottak voltak. Bár tényleg ez a legkevesebb számomra. Mindenki írja, milyen kedves a személyzet - valóban. Egy kivétel volt, aki az unott 20-as srác-kategória.
Akkor is állandóan el akarta vinni a tányéromat, amikor keresztbe álltak az evőeszközök. Úgy vidította fel magát, hogy még "be is szólt" nekem, mondván, -" vicc volt. ". Számomra nem volt jó vicc . Az étkek fantasztikusak, bőségesek. Nekem nem tűnt kevésnek az italválaszték. A fagyi elég jeges, de a sütik ( nem tudom, h a torták is tán ) helyben sütöttek! ! ! ! ! ! Isteniek ! Bár az étterem elég szűkös telt háznál. A wellness kívül szinte tökéletes, belül furcsa a jacuzziban lévő buborékmegoldás. . . . a többi nagyon jó.
A választásom azért esett erre a szállodára, mert teljes kényelemre, kikapcsolódásra vágytam. A standard szoba nem túl nagy alapterülerű, 3 főnek kifejezetten kicsi. Bár előzőleg jártam már itt, mégis nehezen szembesültem újra a szoba erkélyéről igen lehangoló képet nyújtó, földszinti éttermi részek lapos tetejének kavicsos borításával.
Viszont ha távolabb nézünk ennél, akkor megpillanthatjuk a szálloda parkját, mely igen rendezett, pihenésre, sétára, játékra és sportolásra egyaránt kedvező. A hotel egyszerre alkalmas gyermekes családoknak és terápiás célból érkezőknek. A wellness részen minden megtalálható, amire szükség lehet. Az élménymedence fedett része sajnos nem túl nagy, rossz idő esetén kellemetlenül zsúfolttá válik. Az all inclusive ellátás tényleg hibátlan, az ételek, italok bőséges választékát nyújtják a nap minden szakában ízléses tálalással, színvonalas ízvilággal. A személyzet udvarias és elhivatott, bravúrosan oldották meg a grillezést elmosó vihar miatti átszervezést is, így ezt az élményt sem kellett kihagynunk. Hogy el ne bízzák magukat, azt azért megjegyzem, hogy a hideg tej a reggelinél mindig nálam fogyott el, de lehet ez az én hibám, hiszen ihattam volna a kávémat akár jégbe hűtött pezsgővel is. Összességében kellemes napokat töltöttünk itt, a színvonalnak megfelelő áron. Jó szívvel ajánlom minden korosztálynak.
Hangulatos szálloda, gyönyörű karbantartott kerttel és teniszpályákkal, kicsit megkopott burkolatú és helyenként feketének látszó fugákkal bíró medencékkel. A szálloda személyzete többnyire udvarias és szolgálatkész! Az étterem a reggeli és vacsora idején kissé zsúfolt, a terítés és az ételek minősége egyaránt kiváló!
Az all-inclusive ellátás gyenge pontja az italválaszték terén érzékelhető! (Gyenge minőségű sör és csak a ház borának fogyasztására ad lehetőséget, a korábban megszokott jó minőségű Carte D'Or termékeket gyenge minőségű fagylalt váltotta fel. ) Dicséretes, hogy más szállodákkal ellentétben, itt nem kérnek a gépkocsik után parkolási díjat és ingyenesen használhatóak a teniszpályák is! A szálloda vezetése igyekszik színes programokkal kedveskedni a vendégeknek, gyermekbarát szállodává alakították a helyszínt, ami persze üzletpolitika és kétségtelen, - egy célcsoport érdekeit mindenképpen képviseli!