Az Európa-hírű gyógyvízzel rendelkező Bükfürdő Nyugat-Magyarország kedvelt üdülőterülete, Soprontól 50 kilométerre, a fővárostól 220 kilométerre, mintegy 2,5 óra távolságra található. A Hunguest Hotel Répce gyönyörű zöld környezetben várja vendégeit, az árnyas fák pihentető környezetbe hívogatnak.
Egy igen mozgalmas év után (gyerekszületés, költözés, új munkahely) éreztük úgy férjemmel, hogy egy kis kikapcsolódásra van szükségünk. Mivel kislányunk még csak 9 hónapos, ezért gondoltuk egy kis fürdőzésre is úgy megyünk el a közelbe, hogy inkább ott alszunk, hogy kényelmes legyen a picinek is, ne kelljen hazasietni.
A foglalás, ajánlatkérés gond nélkül zajlott, az egy éjszaka árának előre átutalását kicsit furcsállottam, de legalább tudtuk, hogy ez is rendezve van. A parkolás kicsit bonyolult, az épület mögött kell megállni, egy sorompót nyitnak a recepcióról, amire érthető módon nem tudnak mindig egyből reagálni. A szoba kényelmes volt, a bekészített babaágy is jó minőségű volt. Ami nem ennek a szállodának a sajátossága, hanem a legtöbb helyen ezt tapasztalom, az az, hogy a franciaágyban két külön matrac van, és nem egy, ezt mi a férjemmel mindig fájlaljuk. Értem, hogy nem úgy használódnak el, hogy egyszerre kell mindegyiket cserélni, de legalább egy áthidalót biztosítanának. (erre Ráckevén volt szerencsére példa). Az étterem jó tágas, nekünk ez különösen fontos volt, hogy a babakocsival elférjünk egy kevésbé mozgalmas zugban. Ironikusan végül nem is jutottunk át a nagy fürdőbe, hanem csak a szálloda wellness részegében pancsiztunk a kicsivel, aki ezt nagyon élvezte, és talán jobb is volt így, mert nem voltak sokan, mert gondolom mindenki a fürdőbe ment át. Egyszóval, nagyon örültünk a kis mini kikapcsolódásnak, jól éreztük magunkat!
Első alkalommal jártunk a Répce Hotelben szeptember hónapban. Nem mindenhol ilyen jó megoldás található, hogy közvetlen folyosón összeköttetésben van a Gyógyfürdő és a csomag ár tartalmazza minden napi többszörös gyógyfürdő belépőt. A szoba kényelmes, de az összes bútor ősrégi 60-70-es évi.
Négy lift van a szállodában, de általában csak 1- max. 2 lift üzem képes volt. Mivel a szálloda vendégek nagyság rendben időskorúak volták, mindenki liftet használt, ezért a liftet sokáig kellet várni, amit kényelmetlenséget okozat állandóan. Az ételek jók, változatos. A Gyógyfürdő zárás után a Répce Hotel Gold-ben fürdési lehetőség volt is. Szóval jól kipihentünk magukat a párommal.
Az őszi hosszú hétvégére kerestünk wellness-es kikapcsolódást, és ezt itt megtaláltuk. Kényelmes, hogy a szállodából egy folyosón lehet átmenni a Gyógyfürdőbe. A félpanziós ellátás bőséges, választékos, és finom volt. Külön öröm, hogy minden étkezéshez volt gyümölcs is.
A Gyógyfürdő ugyan hamar bezár, de este a szálloda wellness részlege kellemes kikapcsolódást nyújtott. Ami nem tetszett, hogy wifi nincsen a szobában, hanem csak lent a szálloda halljában. Ott viszont a jövés-menés miatt nem lehet nyugodtan netezni. És a szoba eléggé régi volt, kissé kopott padlószőnyeggel és falakkal; de ennek ellenére tiszta volt. A környék viszont szép, nagyokat lehet sétálni, kirándulni.
Első alkalommal 2014 júliusában jártunk itt. A választást a kedvező ár miatt esett erre a helyre, nagy előny, hogy a fürdő összeköttetésben van a hotellel. A szobában 3-an pótággyal kényelmesen elfértünk. Az ételek finomak voltak, néha lehetett volna több választék, de éhesek soha nem maradtunk.
A legnagyobb problémát számomra az jelentette, hogy a szobába nem volt wifi, így egy videobeszélgetést elég nehéz volt lefolytatni. Összességében egy nagyon jó nyaralás volt.
Másodszor voltunk a Répce Hotelben és most sem csalódtunk. A szoba tisztasága megfelelő, az ételek finomak, bőségesek, bár a választék valamelyest kisebb volt, mint első alkalommal. Az egyik legjobb dolog, hogy a gyógyfürdő a szállodából egy folyosón keresztül megközelíthető. Nagyon jó dodog, hogy az éjszakaszámmal megegyező fürdőbelépőt is kapunk.
Ami tetszett: A hotel kívülről kicsit retro, de belülről kellemes csalódás volt mind a lobby, mind a szoba. Szépen fel van újítva, minden tiszta, rendezett. A szobában új és jó állapotú a padlószőnyeg és a bútor, bár erkély nincs. A hotelhez tartozik egy hangulatos, szép kis park.
Az étterem nagy, sok asztallal, az ételválaszték és minőség pedig simán megfelelt egy négycsillagos helynek. Legfőbb erénye :) ami miatt mi is ide jöttünk, az az, hogy közvetlen összeköttetésben van a gyógyfürdővel (ami igazán csúcs, de hát ez most nem a gyógyfürdő értékelése). Kérésre intéznek a recepción chip-es belépőt is a fürdőbe, amivel bármikor ki-be lehet lépni a hotel és fürdő között. Amiért nagyon hálás voltam, hogy volt lehetőség a korai érkezésre (persze előzetes egyeztetés után), így nyertünk pár órát az érkezés napján :) A szállodának saját wellness részlege is van, úszómedencével, pezsgőfürdővel, finn szaunával, gőzfürdővel, infraszaunával, pihenővel, így este vacsora után kellemesen lehet eltölteni az időt itt. Egy valami hiányzott nagyon, a légkondicionálás a szobából (bár lehet, hogy ez a háromcsillagos szállodánál nem követelmény, nem tudom) és még inkább az étteremből. Legalább az étteremben kellene valami hűtés, mert a kánikulában csak folyt rólunk a víz, így nem lehet normálisan étkezni. És egy apróság: a lobby bár este 9 után bezárt, pedig az volt kiírva, hogy 11-ig nyitva :( (a szobai minibárban pedig csak víz volt).
Kellemes, családias hotel. Az ételek nagyon finomak voltak. A büféreggelinél széles a választék. Kellemes a wellness-részleg. Ár-érték arányban a hotel nagyon kedvező. Nagyon jó, hogy közvetlenül a büki gyógyfürdő szomszédságában van. Mivel kaptunk ajándék fürdőbelépőket, ez így nagyon praktikus volt. Közvetlen átjárás van a szállodából a fürdőbe. Csak ajánlani tudom.
Felhőtlen pihenés a Répcékben! Potyka értékelésével teljesen egyetértek és hasonlóan mi is tervezzük ez évben is a visszatérést. Ajánlani tudom mindenkinek, aki egy jó ellazulásra vágyik. Amikor megérkezel, átadhatod magad a gondtalan időtöltésnek, szauna, úszás, fürdőzés, kiváló ételek, italok, nagy séták.
Családdal voltunk a Hotel Répcében. Nagyon vegyes benyomásaink voltak. A rosszak: a hotel az elmúlt negyven évben nem változott: minden lepusztult, kopott, elavult. Kiemelem a nyílászárókat és a bútorokat. Jó benyomásaink: nagyon jónak találtuk a folyosós összeköttetést a fürdővel. (Igaz, ha ez nem lenne a hotel talán nem is működne.
A szálloda 3 csillagos, ehhez mérten jó árfekvésű a maga kategóriájában (nem összehasonlítandó a Golddal). Tehát, amit vártunk a szobák terén, azt kaptuk. Valóban csak francia erkélyes, de mi februárban voltunk, így különösebben a nagy terasz nem hiányzott. A gyógyfürdőbe való közvetlen átjárás, valamint az étkezések színvonala kárpótolt.
A látványkonyháról csak jókat lehet írni. Maga a fürdőhely nem volt különösebben látványos. Pihenésre, fürdésre mindenképpen ajánlott a szálloda (a saját wellness rész nekem tetszett, nem volt zsúfoltság, mivel mindenki a gyógyfürdőbe ment át). Összességében vannak jobb szállodák is, de akkor 4 vagy 5 csillagost kell választani.