Pécs és Harkány között, Csarnóta község büszkesége a Tenkes Csárda. Az ország egyik legnépszerűbb magyar csárdája várja vendégeit hagyományos, hazai ízekre épülő konyhájával, villányi borokkal és a messze híres magyar vendégszeretettel!
Pécsről mentünk siklósra és örültünk hogy pont arra van a csárda. . . . . rég akartunk itt enni de tőlünk elég messze van kb 270km. . . de vegyesek az érzelmeim mert a csárda tényleg jó hangulatos igazán magyaros stb . . a kiszolgálás nem mindenki de egyeseknél kritikán aluli a zene kb 5 szám ment végig ott voltunk és sem csárda zene hanem koós jános zalatnai cini.
. stb. azért azt el kell mondani hogy ennyire finom bab és sima gulyás én még soha nem ettem a tenkes tál az azért felejthető volt de legalább sok volt. nem gondolnám hogy valamikor vissza megyünk de egyszer elment.
Előzetes foglaĺas nélkül érkeztünk nyolcan, de vendéglátóink pillanatok alatt összetoltak nekünk két asztalt. Profizmus és figyelmesség jellemezte ténykedésüket, igyekeztek, hogy minden téren jól érezzük magunkat. Mindenkinek ajánlom ezt a helyet!
Az ételek, íze jó volt, mennyisége megfelelő. A kiszolgálás is megfelelő volt. Rengetegen voltak így időnként kicsit várni kellett. A környezet és a csárda szép. A gyereknek nagyon tetszett a játszótér és a sok állat. Jól éreztük magunkat, ajánljuk másoknak is.
Dédi születésnapját ünnepeltük, neki ez a csárda is nagyon tetszett és azt mondta, itt jobban ízlett neki a halászlé, mint a másik csárdában. Kicsit drága ár - érték arányban.
Gyerekkorom óta ismerem a Tenkes csárdát, aztán hosszú szünet. Most pedig leesik az állam. A berendezés egy hibátlan csárdaberendezés történelmi épületben. Hogy itt milyen jól megférnek egymás mellett az óriási fatálak, a kisbogrács, a délszláv, vagy az egyéb mediterrán ételek. Csodálatosak az előételek.
Az édességek palettája is egy tarka olvasztótégely, ahol választhatsz brownie-e, tórógombócot, vagy akár palacsinták. Van természetesen "hazavivősdi" is. A tálalás módja és stílusa a szakácsok munkáját dícséri. Említsük még meg a saját pékség különlegességeit is! Egyedüli negatívumként megjegyzem, hogy hiányolom a honlapról az étlapot és az itallapot - ezeket egyébként megtalálhatjuk a Facebookon.
Ebédelni voltuk a családdal. Az ételek isteni finomak voltak. Ami kissé visszataszító, hogy az ital árak és desszert árakat aranyárban mérik. Hangsúlyozom, minden finom, de azért nem ár érték arányos hely! A tisztaság kifogástalan. A kinézete az étteremnek nagyon hangulatos. A felszolgálók segítőkészek, sőt talán már "kicsit sok" is a segítőkészségük.
Egy hete ünnepeltük itt a nagyapám 73. születésnapját. Egyik kedvenc éttermünk Harkány és Máriagyűd közt áll, körülölelve a szőlőültetvényekkel, amiket az ablakból is jól beláthatunk. Igen jól főznek itt és magas színvonalú a kiszolgálás. A pincérek humorosak, de nem zavaróan és nagyon megértőek, segítőkészek.
Számos magyar étel rendelhető bárányból, borjúból, csirkéből, pulykából. A gazdag borválasztékban többek közt választhatunk a villányi Bock pincészetből és számos minőségi ismert borfajtát. Igen népszerű hely, ezért érdemes telefonon asztalt fogadni. A fő helyiségben kellemes meleg sugároz a búbos kemence. Nagy a befogadóképesség úgyhogy könnyű asztalt kapni.
Sokat hallottunk a csarnótai Tenkes Csárdáról. Siklós környékén járva gondoltuk, ellátogatunk a híres nevű étteremben. Azt hiszem, nyitás előtt pár perccel érkeztünk, ennek ellenére barátságosan fogadtak bennünket. A kemencében ropogott a tűz, így mindjárt mellé is telepedtünk. Aztán gyorsan megtelt a hely.
Az étel finom volt, a kiszolgálás barátságos és gyors. Az árak, azok kicsit húzósok. A minőséget meg kell fizetni. Az étlapon apró betűvel: a számlán 10% felszolgálási díjat számolunk fel. Ezt nagyobb betűvel is lehetne.
Gyors, figyelmes kiszolgálás, pedig telt ház volt--> mégis! ! ! Szakszerű, segítőkész eligazítás és tanácsok a pincérektől az ételekkel kapcsolatba. Ritkaságnak számít manapság a jókedvű mosolygós pincér:) Az adagok nagyon-nagyok, ízletesek, külön dicséret a Szakács(ok)nak! ! ! Mindenkinek ajánlani fogom, aki arra jár, feltétlenül térjen be!
Nem csak jól lehet lakni, de fel is lehet töltődni:) Ami az árakat illeti, egy picit "drága", de megéri. Kifejezetten ajánlom a sült túrógombócot tejföllel és lekvárral leöntve ! ! !
A hétvégén jártunk a csárdában. A kíváncsiság vitt be bennünket na meg az üres hasunk. Nem csalódtunk a Csárdában,mert tele gyomorral távoztunk. Nagyon jól főznek hatalmas adagokat kaptunk. A pincérek nagyon figyelmesek,kedvesek és gyorsak. Az ebédre nem sokat kellett várnunk. Ha arra járunk, máskor is bemegyünk. A cigánypecsenyéjük isteni finom. Csak ajánlani tudom.