Két napja rendeltünk menüt kiszállitással Az étel szépen be volt csomagolva. Kifizettem a nem olcsó menüt 3 adag 3150. -ft. Nagy meglepetésvolt. A leves iztelen kicsit savanykás husleves dara nokedlivel. A bakonyi hus. Hát lehet hogy bakonyi de hus nem volt benne a szaft nem tudom mihez hasonlitani a tészta szétázott sótlan valami.
Sajnos még azt sem tudom mondani hogy a kutya meg eszi. Mert sajnos még az is elfordult a táljától. Nem azt sajnálom hogy rendeltem és ki kellett fizetni, hanem azt hogy idáig jutottunk. Nem vendég a vendég ha nem az étterembe fogyaszt-?
Sokaktól hallottuk már az étterem hírét az alacsony árakkal és a hatalmas adagokkal, így egy családi eseményhez itt foglaltunk helyet. A hely kialakítása nem különleges, de jelentős probléma sincs vele. 15 fős csapatunk a'la carte rendelt, ennek ellenére az ételeket nagyon gyorsan hozták. A leves több naposnak tűnt, benne kemény zöldségekkel.
A főételek valóban hatalmas adagok voltak. A sült kacsa sózása sajnos elmaradt, a bőre elégett, a belsejéből még folyt a húslé. A vadpörkölt viszont érett volt, a szaga is mutatta. Sajnos a mennyiségek ellenére így nem mindenki lakott jól, tovább meg nem kísérleteztünk.
Elég gyakran jártam(tunk) oda, de csak téli időszakban. Sajnos nyáron sosem tudsz egyedül enni, még ha egyedül vagy akkor sem, mert a rendszeres vendégek a legyek veled kóstolgatják az ételed. Ahogy a múltkor elnéztem a konyha ablakára "szerelt" szúnyoghálót, oda is be tudnak jutni minden erőfeszítés nélkül.
Egy alkalommal szóltam a tulajdonosnak. A válasz: közel van a tehenészet ezért az a sok légy. Csak nem gondolja, hogy légyfogókat teszek fel? Ne is. Igaz a légy is bogár, joga van az élethez, csak legalább fizetné ki amit elfogyaszt. Ha ezt a nüanszot leszámítanánk. . . . . de sajnos nem lehet leszámítani. Csornán csak úgy hívják: "a legyes". Ajánlanám másoknak? Igen. TÉLEN.
Az étterem kívülről egész jó, belülről azért ráférne némi újítás. A felszolgálók kedvesek voltak, de néha kicsit lassúak. Egyszer a natúr húst annyira elmustározták, nem tudom már hogy amit ettem hogy nevezték de olyan szinten úszott a mustárba, hogy ehetetlen volt. Legszívesebben a szakáccsal etettem volna meg, de kétlem hogy egyeltalán az megette volna.
Egy másik alkalommal, a csirke salátába direkt nem kértem hagymát, de csak bele került. Sőt a hús se volt benne finom. A natúr csirkemellet hasábbal még nem rontották el, csoda.
Belépéskor kedvesen fogad a pincér, azonnal az asztalhoz kísér, majd étlapot hoz, és felveszi az italrendelést. Az ételek a rendeléstől számítva elég gyorsan elkészülnek, bőséges adagok, udvarias kiszolgálás, finom ételek, bár néha a köret minősége hagy némi kívánnivalót maga után, pl.
egyértelműen újramelegített zsíros hasábburgonya, vagy kemény rizs. Ha itt jársz, menüt ne egyél, az rémes, főleg a marhapörköltnek csúfolt valami, íztelen, és meghatározhatatlan színű löttyben úszik a hús! :)
Átutazóban, véletlenül mentünk be ebédelni az étterembe pünkösd vasárnap. Sokan voltak, ami mindig jó jel. A környezet a szocreált idézi, de ez különösebben nem volt baj számomra, megszoktam. A kért kétszemélyes tál óriási volt, s minden, amit megkóstoltam, ízlett.
Az ételnek alig több, mint 1/3-át tudtuk megenni (nekem, mint kettőnk között a nagyobb étvágyúnak, még hátravolt 2-3 óra vezetés, így nem engedhettem el magamat a húsok / köretek között), így a maradékot elvittük. A kiszolgálás gyors volt (habár kifejezetten sok vendég volt), és barátságos. Az akkurátusan becsomagolt étel pedig még egy étkezésre elég volt (s felmelegítve is finom). Ha arra járok ebédidőben, biztosan betérek még.
Az étterem kívülről és belülről is elég elhanyagolt kinézetű. A kiszolgálás nagyon udvarias és szakképzett pincér teszi nagyon jól a dolgát.(tudja milyen hőfokúnak kell lenni a levesnek) Az étel friss, aznapi készítésű, jó alapanyagok felhasználásával. Jó döntés volt, hogy ott álltunk meg útközben vacsorázni.
Az étteremről a rokonoktól,barátoktól sokat hallottunk,elsősorban jókat. A ballagási étel többfajta menüből lett kiválasztva. A leves ízlelése érdekesen alakult: az a "tűzijáték",amiről a többiek ábrándoztak nálam egyáltalán nem robbant. Én majdnem azt éreztem,hogy vizet kanalazok,a főtt hús pedig íztelen volt,minimum sóért kiáltott.
A sültestálról annyit tudok elmondani,hogy ízletes,finom volt,még a rántott szeletnek is - szokatlan módon - éreztem egy kis fokhagymás ízét,ami kellemes volt,a gombaszósz viszont,amit a natúrszelethez hoztak,egyértelműen csalódás,kimondott porízű volt. A hússzeletek óriásiak voltak,mindenképpen jóllakhattunk,a köretről annyit,hogy a rizs kissé száraz volt,sőt,a retró "merítőkanál-kupac" tálalás is befigyelt. A személyzet a hatalmas pörgés (több ballagási vacsora is zajlott egyszerre,zártkörű rendezvényként) ellenére is figyelmes,gyors volt,jó ritmusban érkeztek a megrendelt italok is. Annyi kavarodás történt,valószínű itt is a hatalmas pörgés játszott szerepet,hogy másnap reggel a reggelinél vettük észre,hogy a számunkra elcsomagolt ételek ne azok voltak,amelyeket mi rendeltünk,pl. a töltött húsnak más volt a tölteléke,mint ami a mi táljainkon volt. Az étterem nagy parkolóval rendelkezik.
A személyzet udvarias, segítőkész, gyors és figyelmes. Ha elfogyott az italunk egyszerre jött és kiszolgált minket. Az ételek frissek, az adagok hatalmasak, szinte egy adag két személynek is elég lenne. A pizzákon pár esetben sok volt a szósz, a tészta kicsit vastag volt, de ennek ellenére jóízűen elfogyasztottuk. Több teremből áll, lakodalmak megtartására is tökéletesen alkalmas.
Nemrég költöztem Csorna környékére, először voltam itt pár hete. Az étterem több teremből áll, némelyikre ráférne kis újítás, de így is elfogadható kinézetre a hely. A személyzet udvarias, segítőkész, gyors. Az ételek frissek, ízletesek voltak ,házias jellegűek és hatalmas adagokat kaptunk.
Sok időt töltöttünk ott, a pincér azonnal jött, ha elfogyott az italunk, figyelmes volt. Az étterem tiszta és a mellékhelyiség is kulturáltan rendbe tartott, felújított. Összességében arra jutottam, máskor is ellátogatunk az étterembe.