Mi viszont pontosan 14,00-re már az asztalnál ülünk. A protokoll mintaszerű: étlap,mit hozhat inni? rendelésfelvétel a memóriába. Az étlap 69. tételből áll,6 féle leves van. Az italokkal megérkezik a ház ajándéka piritós libazsírral kis tálkában. Az asztalok- végre egy helyen -kényelmesen nagyok. Ebédidőben fél ház van. A levesek 14,14-kor az asztalon! Nem felejtette el a zöldpaprikát sem. A leves: Arbó tanyán nevelkedett(és ezek szerint ott elhunyt) gyöngytyúkból készült húsleves,kiváló,forró és tartalmas,mellé jár a kis tányéron a főtt hús a zöldségekkel. Finom. Emberünk sürög és forog,mindig ott van amikor kell,de nem zavaróan,figyel az asztalra. A főételek 14,33-kor megérkeznek,a konyha felkészültségét mutatja. A cigánypecsenye és a Fenyves tál embertpróbáló adag,főleg ha ideszámitjuk hogy társaim előételt is kértek. . A köretek átlagosak de ehetőek,a steakburgonya és a rízs állaga is jó. A húsok jól át vannak sütve,én a sajttal-sonkával töltött pulykamellnél már kidőlök,a tarja és a csülök már becsonagolásra kerül. Ácsingóztam egy Gundel palacsintára,de egyszerűen nem birok enni többet. Egy kávét kérünk,én egy duplát,ami jó döntés volt,mert ízre finom a Mauró,de nem túl erős. . Számla jön,emberünk érdeklődik rendben volt e az étel? Megnyugtatjuk hogy semmi gond. Számla: 25,310 ft italokkal(4 sör 4 kóla Berentzen likőr) 3 főre,2 előétellel,teljesen korrekt! Az italok az étlapon a bolti ár 3x -a. Én két Drehert ittam ez csak 1,400 ft,a kitűnő leves 2,290 ft,annyit meg is ér. A Fenyves tál 5,190 ft de hárman nem bírtuk megenni. A kávé 420 ft,a pepsi max 450 ft. Távozunk 15,20-kor,étkezési idő 80 perc. Összegzés:
a Fenyves vendéglő a kiszámitható és megbizható helyek egyike,évek óta stabil szinvonalon. Széles paletta az étlap,magyaros ételekkel,külön szinnel jelölik a házilag (az Arbó tanyán) nevelt állatokból készült ételeket. Én nem vagyok kifinomult sznob ínyenc,csak szeretek jókat enni a magyaros ételekből ez itt adott. Tisztasággal nincs gond,a hely is hangulatos egy erdőben. Az italok ára átlagos,az ár érték arány jó. A személyzet a helyén van,konyha fürgén dolgozik. Kevés alkalommal tudom elmondani a tesztek során,de itt nem kiszolgálás, hanem vendéglátás történik. Apróságokba mindenhol bele lehet kötni de az 5 csillag megérdemelt. Minősités: küönösen ajánlott
Értékelés: 9. 6/10 pont