A debreceni Hotel Óbester történelmi koncepcióként a magyar huszárságnak állít emléket. A szálloda berendezése, kiállított tárgyai, a művészeti alkotások a huszárvilágot idézik fel, a szálloda nevét is Simonyi óbesterről, a híres magyar huszárról kapta.
2013 augusztus végén töltöttünk 2 éjszakát párommal a hotelben. A hirdetésben szereplő szolgáltatások félreérthetőek és hiányosak voltak. (pl. fürdőköpeny bekészítés nem történt meg, félpanziós vacsorához italt nem kaptunk, bár a hirdetésben 1-1 pohár bor szerepelt).
4*-os szállodához nem méltóan: - a zuhanyzó penészes volt, - a bekészített törölköző szakadt, - a vacsora csípős volt, bár ez sem a menüben nem szerepelt, és a pincér sem hívta fel erre a figyelmet, - a felszolgálás még a 3*-os szintet sem érte el . . . stb. Pozitívunként a reggelit tudjuk megemlíteni. Megfelelő svédasztalos kínálat volt. Összességében messze többet vártunk volna egy 4*-os hoteltől. Kijelentkezéskor 3 recepciósból egyik sem kérdezte meg, hogy meg voltunk-e elégedve a szolgáltatásukkal. :-(
A debreceni Hotel Óbester egy négy csillagos szállodához nem méltó szolgáltatásokkal rendelkezik. Először is a svédasztalos reggeli egy 4 csillagos szállodánál nem gondolom, hogy ennyiben merülne ki. Egy panzióban ez tökéletes lenne, de valamilyen véletlen folytán ez egy 4 csillagos "szálloda".
Másodszor a szobák mérhetetlenül koszosak, penészesek, illetve a "wellness részleg" szintén rendkívül koszos. Ezáltal az ott nyaralásunk alatt hugyúti fertőzést szereztünk mindketten (2 vendég), köszönhetően a koszos jakuzzi vízének. A törölközőkből szakadtakat kapnak a vendégek, a szobatakarítás pedig gyakorlatilag nincs. Nem is beszélve a beázott szobákról, és arról, hogy az árakról semmiféle tájékoztatást nem kapnak a vendégek. A csatolt képek egyértelműen alátámasztják a fentebb elmondottakat. Remélem a jövőben nem lesz szerencsém ilyen és ehhez hasonló szállodának nevezett panziókhoz, ahol a huszárkorszak jelige mögött a lelakott, koszos és semmiféle előírásnak nem megfelelőt értjük.
Először jártam Debrecenben, ezért egy belváros közeli (10 perc gyalog) és belső parkolóval rendelkező szállást kerestem. Az érkezéskor a recepción megkaptuk a csomagunkhoz tartozó kuponokat, de bővebb információt nem kaptunk, és semmilyen kérdést arról hogy segítsenek-e valamiben.
A szoba tiszta volt, de a falak és a szőnyeg elhasználódnak tűnt, és voltak olyan foltok amik nem lemoshatónak tűntek. Egy műszaki hibát jeleztünk az első éjszaka után, és visszaérve tapasztaltuk hogy nem lett elhárítva (a takarítónőt nem látott hibát). A reklamáció után azonnal küldtek egy szakit. A wellness rész nagyon gyenge, és egy szauna klub is használja a héten két nap az apró szaunát, ilyenkor nem ildomos menni a tömeg miatt. Az edzőterem egy bemelegítő edzésre alkalmas, és át kell gázolni a wellness részen hozzá. A hotel berendezése ötletes és egyedi. Az étterem (John Bull Pub) is nagyon jó, de csak akkor ha a hivatalos éttermi étlapról kérsz. A félpanziós vacsoraétlap külön van, és alig lehet róla választani, és a minősége is gyengébb, pedig egy konyháról jön. Voltak italok amik nem voltak elérhetők már 8 körül (triple sec a koktélhoz, Guinness ami egy angol Pubot másol ), ami szerintem elég nagy hiba. A reggeli kínálat kielégítő volt, és a csomagajánlattal az ár/érték arány is rendben volt. Összességében egy 4 csillagos hoteltől többet vár az ember.
A pünkösdi hétvégét párommal a debreceni Hotel Óbesterben töltöttük. Az első pillanatban megragadott a szálloda sajátos atmoszférája. A szépen megmunkált faborítások, a süppedő szőnyegek, melegfényű lámpák, az étterem hamisítatlan pub hangulata elbűvölő.
A szálloda félúton található Debrecen belvárosa és a Nagyerdő között, ezért mindkettő rövid sétával is elérhető. Saját wellnes részlege is van a felső emeleten bio és finn szaunával, jacuzzival, sószobával, konditeremmel, amelyek este 21 óráig nyitva vannak. A vízsugarak masszírozását élvezve gyönyörködhetünk a Nagytemplom kivilágított tornyainak látványában. Tágas fürdőszoba, kényelmes ágy, remek konyha, segítőkész személyzet - így lehetne összefoglalni röviden. Talán a reggeli kínálata lehetne változatosabb. Nem gondoltak az egészséges étkezésre, hiányoztak a teljes kiőrlésű péksütemények. Míg gyümölcsteából bőséges a választék, az általam kedvelt zöld teát nem találtam. Bár az időjárás nem kedvezett, mégis szép napokat töltöttünk Debrecenben. Ajánlom a szállodát mindazoknak, akik kedvelik a boldog békeidők hangulatát és többre vágynak, mint amit egy átlagos szálloda nyújt.
A városközpontban, a karácsonyi vásártól mindössze pár száz méterre volt szerencsénk tölteni a szilvesztert. Az udvarban kialakított parkoló rendkívül hasznos, az utcán ritkán lehetett volna parkolóhelyet találni. A szobánk rendezett, tiszta, kényelmes volt. A személyzet segítőkész, bármilyen kérdésünk volt, szívesen álltak rendelkezésünkre.
A minibárból amit fogyasztottunk szinte rögtön pótolták is. A hotel berendezése gyönyörű, a hall, a több ezer kis italos üveg gyűjteménye lenyűgöző látványt nyújt. Nagyon összhangban van minden berendezés. Hiányosságot egyedül a reggelinél fedeztünk fel. Nem igazán tudták felvenni a pörgéssel a ritmust, elfogyott a kiskanál, a tej, a mustár, ketchup, de volt hogy egy szimpla evőeszközt vagy szalvétát is a pultból kellett kérni. Az ételek újratöltése sem ment túl gyorsan. Ennek ellenére tökéletes három napot töltöttünk itt.
Idei decemberi pihenésünk helyszíne az Óbester Hotel volt (kuponnal). Igaz én debreceni születésű vagyok, de pár éve már más városban élek és havi rendszerességgel haza is járok, így a város nem volt nekem túl "exkluzív", főleg hogy a hoteltől pár száz méterre nőttem fel :) Elhelyezkedése tökéletes, mert közel van sok látnivaló (Nagytemplom, Déry múzeum, Modem, Főtér, Nagyerdei Stadion pedig villamossal 8-10 perc).
A stílusa miatt választotta párom ezt a szállást. A viktoriánus stílus nagyon különleges és megragadó a szőnyegekkel, tiszta fa bútorokkal és vastag sötét függönyökkel. (Tisztára mint a Csengetett mylord? sorozat) A "torpedó" gyűjteményt külön kiemelném! Soha nem láttam még ennyi fél decis különleges italt egy helyen :) Egyébiránt nem volt tökéletes, mert a wellness nem kínált annyit, mint a leírtakban szerepelt (szauna nem üzemelt). Illetve a szobában is voltak hiányosságok. Mindezek ellenére a stílusa miatt nekünk tetszett. Halkan megjegyzem, hogy esküvőt tervezünk jövőre és itt szeretnénk tartani a Simonyi teremben, mely stílusában tökéletes egy exkluzív vacsorához. Remélem tudtam segíteni. Ja igen, az étteremről külön írok :)
2014. 04. 23-04. 27-ig töltöttünk a Hotel Óbesterben 4 napot egy baráti házaspárral. A szálloda csodaszép, a falon freskók, a szálloda hallja festői, a berendezés olyan,mintha nem is Magyarországon járna az ember. Egyedülálló, hogy a Hotel korhű festményekkel a huszárságnak állít emléket, és ezzel bemutatja a huszárvilágot.
A két különterme: a Lovagterem és a Simonyi terem ízlésesen berendezett, múzeumként funkcionáló termei különleges rendezvényeknek adhatnak helyet. A szálloda szobái faragott bútorokkal, a fürdőszoba márvány mosdókagylóval berendezve, ámultunk és csodálkoztunk, hogy ilyen már itthon is megtalálható. Az étterem, ahol a reggelit és a vacsorát elfogyasztottuk önmagában is a város látványossága a több ezer italgyűjteményével, és berendezésével. A bőséges svédasztalos reggeli mindenki elismerését kivívta, a vacsorára is 5 féle levesből, főételből és desszertből lehetett választani - nagyon ízletes volt, sokszor meg sem bírtuk enni. A személyzet nagyon kedves volt, készséggel nyújtott felvilágosítást a városban zajló programokról. A parkolót is szépen rendbetartják, csodás rózsabokrok voltak, és a tetszett a nyitott terasz, ahol valószínűleg nyáron zenés esteket tartanak. A wellness rész szépen kialakított, kellemes volt a jakuzzi és a szauna is. Bárkinek szívesen ajánlom, hogy töltsenek ebben a hotelben néhány napot, mert maga a város is nagyon szép, a Nagyerdő a fürdővel, az új Stadion, az állatkert, a Hortobágy igazán vonzó látványosság. Baráti házaspárral voltunk itt, de remélem lesz még alkalmunk visszatérni ebbe a szállodába. Szűcsné Csiszár Erika
Kedves Ittjártam. hu! A Szállásvadász. hu oldalon találtuk a Hotel Óbester ajánlatát a 2012. november 1-jei hosszú hétvégére. A csomag két éjszakára, reggelivel, fürdő- és múzeumbelépővel vonatkozott. Mind a szálloda, mind az étterem kitűnő volt, ezért meg is hosszabbítottuk tartózkodásunkat egy éjszakával.
A szálloda nagyon jó elhelyezkedésű, közel a központhoz, mégis csöndes utcában van. Saját fittness és wellness részleggel szolgálják a vendégek kényelmét. A sószoba pedig igazán megnyugtató és energiával feltöltő volt. Egy pici malőr csúszott csak be: a fürdőszobai radiátor sajnos, nem működött és ünnepi hétvége lévén, sajnos, nem tudták javítani. Ellenben kaptunk egy kis kedvezményt az utolsó éjszaka árából. A személyzet - a fentiekből is látható - ügyfélközpontú, végtelenül kedves és figyelmes. Ez vonatkozik a recepcióval kezdve a szobaasszonyokon át, az étterem munkatársaira. A svédasztalos reggeli "jó pár kilóval ajándékozott meg" minket. Ezenkívül ebédeltünk és vacsoráztunk is helyben, mindig elégedetten távoztunk. A szoba berendezése szép, kényelmes, barátságos. Az ágy kimondottan jó. Felfigyeltünk az energiatakarékos fűtési rendszerre, melynek igen megörültünk: ha kinyitottuk az ablakot, leállt a fűtés. Teljesen ésszerű és környezetbarát. Összességében nagyon jól éreztük magunkat és szándékunkban áll többször visszamenni, illetve ismerőseinknek nyugodt szívvel ajánlani. Üdv, Boros Viktória
Mint 60 éven át debreceni lakos édesanyám 100. születésnapjára jöttünk össze. Sajnos a régi lakás már nem áll rendelkezésre, unokahúgomék újították fel saját igényükre és kényelmüknek megfelelően. Így kerestem központban elhelyezkedő szállodát. A szoba a 3. emeleten meglehetősen sötét volt.
Hiába volt 4 lámpa, az ájileszikerény mellett se lehetett rendesen olvasni. A bútorok sötét szinűek és komorok. Régeben akartak felújítást kezdeni, de ez elmaradt. Úgyan behelyeztek egy Nespresso gépet és vízforralót, de konnektort nem alakítottak ki. Így ezeket tálcával együtt az éjjeli szekrényre helyeztük és ott kapcsoltuk be. A reggeliző hely az alagsorban volt, ami sötét és inkább fáspincére hajazott. A reggeli változatos, de vasárnap csak száraz napokkal előtti szeletelt kenyét volt. Az ágy kényelme megfelelő, de a párna nagyon alacsony.
Előbb érkeztem, mint ahogy a szobát el lehetett foglalni és másnap tovább volt dolgom Debrecenben, mint ahogy a szobát el kellett hagyni, ennek ellenére a kocsimat a szálloda zárt parkolójában hagyhattam. Ez nagy segítség volt nekem, mivel a csomagokkal teli autót nem szívesen hagytam volna az utcán, ráadásul a belvárosban van a szálloda, így a parkolásért fizetni is kellett volna!