A debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő hatalmas strandfürdőjében 16 különböző funkciójú medence gondoskodik arról, hogy a család minden generációja megtalálja a neki való helyet. Az egészen picik egy 0-40 cm mély, fokozatosan mélyülő gyerekpancsolóban tudják lehűteni magukat, amit fröcskölő állatfigurák és bébicsúszdák tesznek még izgalmasabbá.
A nagyobb gyerkőcöket már léghajódokkoló várja víziágyúkkal, többféle csúszdával, vízeséssel, kötélmászókával. Külön figyelmet fordítanak az árnyékolástechnikára is, de a családi öltöző és a babapelenkázó is mind azt a célt szolgálja, hogy az egész család zökkenőmentesen tudjon szórakozni.
Egy jobb időket látott komplexum. Minden felújításra szorul. Ottjártunkkor épp az öltöző szekrényeket nem lehetett használni, talán valami informatikai hiba miatt nem nyitották az órák még a fürdő nyitása után 1 órával se. A kis jacuzzik láthatóan koszosak, a víz alján fekete szennyeződés lerakódva.
Az étterem borzalmas, a választék szegényes, az étel hideg (1/2 1-kor). A személyzet motiválatlan. Speciális étrenddel kapcsolatos információk ( gluténmentes étel? ) nulla. Sem kiírva ,sem a pénztárban álló hölgytől nem szerezhető be. Az asztalok, sótartó, szennyes tálcák, szemétkuka környéke koszos, kopott. Ha rendesen takarítva lenne, se keltene tiszta benyomást.
Sajnos nem tudok sok jót írni, mindenhol áll a víz, nincs eltakaritva, nagyon sokan csúsznak meg emiatt gyerekek és idősek egyaránt, mivel az egy éves unokat is vittük felmentunk a bébi medencéhez x ahol szintén állt a víz, a szivacs szőnyeg ami csak a medence körül volt, több helyen hiányos volt, és el volt szakadva, mindenki megcsuszott rajta, ráadásul, pont a lépcső mellett.
Debrecenben töltöttünk egy hétvégét,a sok más látnivaló mellett felkerestük a fürdőt is. Kapitális hibát vétettünk,a szállodában vásároltuk meg a belépőt,de csak az élményfürdőbe volt érvényes,viszont mi-eléggé meggondolatlanul- a thermal részleget is szerettünk volna felkeresni.
Sosem gondoltuk volna,hogy a bejutáshoz igen kipihent állapotban kell lenni a gyanútlan látogatónak. Több féle fürdési lehetőség szerepel a kínálatban,amikhez több bejáraton lehet eljutni. Ha nemcsak egyfélét kíván a meggondolatlan fürdőző igénybe venni,akkor jó ha kipihenten érkezik. . . A jobb sorsra érdemes pénztáros megpóbálta elmagyarázni,hogy ez miként lehetséges,főleg,hogy nem egy időpontban nyitnak,de nem igazán nyerte el a tetszésünket,mivel a legjobb verzió szerint is egy órát kellett volna várni a bejutással. Végül feladtuk a kilátástalan küzdelmet,veszni hagytuk a megvásárolt belépőt és vettünk másikat. Duplán. Viszont ha sikerül bejutni,akkor kellemes környezetben,igen jó vízben fürödhetnek a szerencsések-igaz,hogy csillagászati áron. Kizárt dolog,hogy ezt a jegyvásárlási rendszert és a horribilis árakat egy ember találta ki. Így sikerült. Ehhez egy csapat kellett. Egy csipet csapat.
A gyógyfürdőben jól el lehet tölteni az időt. A különböző hőfokú medencék közül lehet választani, amiben élményelemek is vannak, csak elég kevés. A medencékben sokan vannak, nehéz hozzájutni a maszírozó hatású vízsugarakhoz.
A külső gyógymedencét felújítva átadták, de semmilyen fejlesztést nem csináltak, a négy darab derék és hát maszírozó ugyanolyan gyenge mint volt, szinte nem is érezhető hatása. A nyakzuhanyok erősek, de kint télen kevésbé népszerűek, mert teljesen eláztatja a hajat.
Szálláshelyünkön kapuk az egész napos Aquaticumi belépőt. Úgy is terveztük, hogy egy teljes napot fogunk itt eltölteni, de pár óránál tovább nem bírtuk. Gyönyörű környezetben buja zöld növényzettel pár medencével élményelemekkel nagyon elégedettek voltunk. A tisztaság , az úszómesterek munkája dícséretet érdemel, a személyzet kedves.
De a magas páratartalom miatt az ember már egy órán belül alig kap levegőt. Kinti kevés napozóágy áll rendelkezésre. A Thermál fürdőben való átjárásért külön kellett volna fizetni. Az étkezde a galérián van ahol még elviselhetetlenebb a levegő. Az étteremben az ételválaszték silány és a minősége is hagy kivetnivalót. a személyzet lekezelő. Összegzés: Ennyi 4 órát töltöttünk ott az érkezéstől a távozásig de ennyi éppen elég is volt.
Szerintem nagyon szépen meg lett csinálva. Kellemesen éreztük magunkat. Az ára elég drága, de hát az ember nem is várt jobbat. Egyelőre nem érzem, hogy jobb/szebb, mint volt, de nem vált hátrányára az átalakítás.
A fürdő szép és hosszú hétvége révén sem volt tömeg. Háromszor fürdőztünk, napozóágyat vadászni kell, pedig nem volt tömeg. A levegő páratartalma magas és meleg van, úgyhogy nem fáztunk akkor sem, amikor kijöttünk a vízből. Pozitívum, hogy több jacuzzi van és nagyok, meleg a víz.
Az élménymedence nekünk hűvös volt, órákig benne játszani a gyerekekkel nem lehet. A hullámmedence jéghideg volt, bokáig léptünk bele. Valószínűleg másnak sem volt kellemes, alig voltak benne és hullámozni is csak 1x láttuk a 3 alkalom alatt, pedig akkor egész délután ott voltunk. Elég sok a csúszda, úgyhogy a gyerekeknek ez nagyon jó volt, el lehetett őket engedni, nem tudtak eltévedni, hisz egy kör alakú épület az egész. A belépőjegy ára sajnos nem tartalmazza a gyógyvizes medencét. Azért, hogy 15 percet eltöltsünk a gyógyvizes medencében (állítólag annyi engedélyezett, de mivel nem mentünk át, tapasztalatunk nincs), nem fizettünk plusz 1790 Ft-ot fejenként.
Mindenki dicséri a helyet. Magam is leginkább, de azért van pár dolog, ami nem tetszett. Más fürdőhelyeken,[moderálva - a szerk. ] ugyanezeket a szolgáltatásokat az itteni ár feléért kaphatja meg a vendég (2990Ft a belépő, amellyel MINDENT, tehát gyógymedencéket, szaunát, gőzt, uszodát, jacuzzit, dögönyözőt, pezsgőfürdőket használhat) A nyári strandfürdő-belépő(csúszdák, élményelemek) a gyógyfürdőbe történő átlépőjeggyel is csak 3190Ft-ba kerül.
Sokkal több étteremmel, vásárlási lehetőséggel. Az Aquaticumi belépőjegy 6000Ft, de 15%-os árengedménnyel 5100Ft, ha a gyógyfürdőt, élményfürdőt és külön még a szaunákat is akarjuk használni. Ez két személyre nagyon húzós. Erre jön még a parkolás. Óránként 340Ft. Mivel, mi az ország másik feléből jöttünk, ezt nem tudva, a fürdő mellett parkoltunk, kb. 7 órán át, tehát, még 2400 Ft-ot hozzáadhattunk. Jobb, ha leparkolunk egy ingyenes helyen és villamossal kimegyünk, vagy kisétálunk. Csak egyetlen étterem volt nyitva, ahol már elfogytak az ételek, szegényes volt a választék. Nem volt túl nagy élmény a rántott hús sült krumplival minden nélkül odadobva a papírtányérra. A hely zsúfolt volt, nem lehetett pihenőágyhoz jutni, csak a gyógyfürdő-részben. Az élményelemek jók, a gyógyfürdő kellemes és pihentető. A tisztaság mintaszerű volt mindenhol. Tetszett, hogy a szaunákat csak pamut fürdőlepedővel lehet használni. Bár, a közönségnek még a meztelenséghez fel kéne nőni, illetve, a merülőmedencét a gyógyfürdőben egy diszkrétebb helyre lehetett volna tenni, nem a centrumba, ahol körbeveszik a pihenőpadok (és bámészkodók), mert így eléggé zavaró.
Barátokkal látogattuk meg a helyet két alkalommal, egyszer nyáron, majd télen. Nem rossz hely, sok lehetőség van a szórakozásra, itt is van sodrómedence, amit nagyon imádunk mindannyian. Az emeleten büfé működik, ami nem elég, hogy drága és fél órákat kell sorbaállni, de az étel minősége sem a legjobb, ráadásul a sajtos hamburgeremben úgy kellett nagyítóval keresni a sajtot.
. . Szóltam is a fiatal srácnak, hogy tegyen már bele sajtot, mert én SAJTOS hamburgert kértem. . . Vita nélkül teljesítette a kérésem, de ha valaki nem mer szólni, akkor jól át van verve. .
Ezen a helyen mindig sokan vannak, még télen is. A kombinált termál-élmény jegy ár/érték aránya jónak mondható. Sok csúszda és élményelem az egyiken, többfajta hőmérsékletű medence a másikon, szerintem minden igényt kielégít. A termál részben még szabadtéri medence is van, a téli mínuszokban kellemes a meleg vizes "felfrissülés".
Sajnos csak egy büfé működik, ami drága, mindig minimum félórás sorbanállással kell számolni, valamint a dupla sajtos hamburgerbe sikerült annyi sajtot beletenni, amit két ujjammal össze tudok csípni. Szóltunk is, pótolta, de ebből lehet látni, hogy az eladók igen feszített munkatempóban dolgoznak.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 37 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.