Sajnos életünk eddigi legrosszabb éttermi élménye volt. A feleségemmel mindketten fogasfilét rendeltünk. Sajnos rossz ízű, romlott halat kaptunk. Az első falatból éreztük, hogy valami gond van vele. Pocsolya ízű, kifejezetten kesernyés-savanyú, rossz ízű volt. Nem tudjuk, hogy a hűtéssel, vagy az alapanyag minőségével volt-e gond.
Ezzel még nem is lett volna nagy problémánk, hiszen bárhol előfordulhat kisebb baki, főként hal esetében. De az étterem reakciója megdöbbentö volt: Miután jeleztük a pincérnek, hogy nem vagyunk elégedettek, és szeretnénk egy másik ételt rendelni, közölte, hogy rendben van, de mindenképpen fel fogják számítani a halat is a számlában. Elmondtuk, hogy nem szeretnénk romlott ételt enni, és ezért fizetni, de nyilvánvalóan nem akarunk ingyen vacsorázni sem, a borravalóban kompenzálnánk a kedvességüket, amennyiben kicserélnék az ételt valami másra. A pincérek erre nem voltak hajlandók, mert szerintük nem volt romlott a hal. Ezt követően így nem kértünk másik ételt. A romlott étel árát és az italokat kénytelenek voltunk kifizetni. Az étterem és személyzete vendéglátásból egyesre vizsgázott és nagyon messze állnak a 21. századi európai követelményektől. Mindenkinek javasoljuk, hogy kerülje el ezt az éttermet, amennyiben mégis betérne, könnyen romlandó ételt semmiképpen ne rendeljen. (Esetleg sertéspörköltet, rántott húst). Rendszeres étterem látogatók vagyunk, negatív véleményt eddig sohasem írtunk, de ez az eset kifejezetten felháborító volt.
Nyaralásunk második napján strandolás után bementünk megvacsorázni családommal. A felszolgáló hölgy felvette a rendelést. Én és a férjem ugyanazt az ételt rendeltük, mégis csak én kaptam meg, a férjemét elfelejtették elkészíteni, így ő dupla időt várt arra, hogy kihozzák a vacsoráját. Az étel ízvilága nem a legjobb, mennyisége kielégítő. A desszertet amit rendeltem, nem kaptam meg, azt is elfelejtették. . .
Pár percre a fürdőtől található az étterem, terasszal (hűvös idő esetén zárt terasz). Kellemesen berendezett, luxus nélkül, de tiszta, és a felszolgálás elsőosztályú – igaz, az adott időpontban egyedül a mi asztalunk volt foglalt. Az ételek minősége viszont azért hagy kívánnivalót maga után – nem rossz, inkább csak gyenge.
Egerszalókról mentünk át a szomszédos faluba, Demjénbe, hogy az ottani fürdőt is kipróbáljuk. A fürdőzés után a parkolóban láttuk meg a Napraforgó Éttermet, így továbbutazás előtt úgy döntöttünk, itt fogunk enni. Ez jó ötletnek bizonyult, már csak azért is, mert a hotel és a fürdő éttermén kívül a településen más vendéglátó egységet nemigen láttunk.
Az étterem mellett egyúttal vendégház is működik. Bár a teraszon is voltak asztalok, itt több vendég is helyet foglalt, inkább a belső étteremrészt választottuk, hiszen rendelkeztünk védettségi igazolvánnyal (akkor még kellett bemutatni). Az étlap nem túl hosszadalmas, klasszikus, ismertebb ételek vannak, tetszett, hogy gyerekmenüvel gondoltak a gyerekekre is. Választottak is a gyerekek 1-1 menüt maguknak, rántott sajtot, illetve rántott csirkemellet hasábburgonyával (mirelit) tartármártással /1. 450 Ft, fiam és én is roston sült pisztrángot kértünk (2. 850 Ft, körettel együtt). A kis üveges szénsavas üdítők, Toma gyümölcslevek egységesen 490 Ft-ba kerültek. 10% kötelező szervizdíjat számoltak fel. A kiszolgálás udvarias, egyúttal barátságos volt. Az ételekre meglehetősen sokat kellett várnunk, de korrekt ételeket kaptunk, nem túl nagy adagokként. Összesen 11ezer Ft-ot fizettünk, csak főételekért, amiből 2 db gyerekmenü volt, 2 normál főétel, alkoholos ital nem volt, desszert sem.
Demjéni hosszú hétvégénk utolsó estéjén ültünk be ide. Tanakodtunk, hogy mit együnk, "étlapos" kajához már nem volt annyira kedvünk, ezért úgy döntöttünk pizzázunk egyet, mivel a hely pizzériaként is hirdette magát. A hely maga nem túl nagy, ezért a teraszt téliesítették (oldalfal, fűtőtest), szombat este nekünk is csak itt jutott hely.
A felszolgálók kedvesek voltak az ott lévő vendégekkel, jó hangulatban dolgoztak. Viszont a pizza amit kaptunk nekem különösebben nem ízlett, a sajton kívül a többi feltét az én ízlésemnek ritkás volt. A tészta közepesen vastag volt, de nekem túl nyers. Lehet valakinek ízlik az ilyen pizza nekem nem jött be. A szomszéd asztalokhoz kivitt sültek viszont nagyon jól néztek ki, és az emberek is elégedettek voltak vele. Legközelebb ha erre járok, biztosan itt fogok enni, csak nem pizzát.
Jól választottam. Ízletes étel demjéni specialitás volt karajból készítve, amiről úgy gondoltam meg kell kóstolnom. Nem csalódtam. Nem csak az ízekkel, de a mennyiséggel is elégedett voltam. A kiszolgálás figyelmesen, kedvesen történt. Robusztus fa asztalok terítő nélkül, de tiszták. Az ár is elfogadható. Nem bántam meg, hogy ott álltam meg ebédelni.
Most látogattuk meg először ezt a vendégházas éttermet, de nem bántuk meg. Az ételek ízletesek voltak és mennyiségileg is megfelelt mindegyik: felnőtt és gyerekadag egyaránt. A kiszolgáló hölgy türelmesen, kedvesen vette fel a rendelést, a demjéni specialitás étellel kapcsolatos kérdésekre készségesen válaszolt.
Amit hiányoltam, hogy az asztalon nem volt semmilyen terítő, vagy akár papírból készült alátét. Ez nekem egy kicsit rontott a színvonalon. Ár-érték arányban közepes helyre sorolnám.
Ilyen ízletes, szinte "rágásmentes ételt, nem is emlékszünk mikor fogyasztottunk. Köszönjük, és kérjük a szakácsot NE változtasson szakmát. Mégegyszer köszönjük. Sok+++++
2018-ban első demjéni tartózkodásom során fedeztem fel az éttermet, ami valljuk be őszintén nem volt nehéz, mivel pont szembe helyezkedik el a fürdővel. Mivel nem ez volt az első alkalom már úgy érkeztem, hogy voltak elvárásaim, de szerencsére nem csalódtam most sem.
Ugyan nem ettem Jókai bablevest, meg füstölt csülkös sztrapacskát, mint egykor a család, most beértem egy gyümölcslevessel és rántott camembert sajttal, de ez is nagyon finom és ízletes volt. A kiszolgálás változatlanul kedves és nagyon gyors. Erről az étteremről és a személyzetéről csak jó dolgokat tudok elmondani szívemből ajánlom minden arra járónak.