Három kellemes, csendes és nyugodt napot töltöttünk el itt tavasszal. A kirándulni szeretőknek nagyon ideális helyen van ez a kicsit retro panzió. A kiszolgálás átlagos, az étel bőséges, a szoba kicsi de praktikus volt. Ár-érték arányban megfelelő volt. Bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk, azért jól éreztük magunkat!
2 személyes tálat ettünk itt. A tálon volt egy sonkával töltött csirkemell, egy csirkecomb egy rettenetesen sós cigánypecsenye, egy kis darab rántott sajt és egy még kisebb halszelet, köretként kevés sült krumpli és rizs, ami olyan volt mintha az edény aljáról kaparták volna össze.
Desszertként kértünk somlóit, a süteményen benne maradt valami sütőpapír féle, úgy kellett kihúznom a számból. Kértem egy kólát, a poháron még látszottak egy korábbi - nem általam ivott- rostos gyümölcsital maradványai. Mellettünk egy házaspár evett, közöttük ült egy boxer kutya az étteremben! ! (Mit szólna ehhez az ÁNTSZ? ) kicsit kintebb, a tálalóasztalnál ahonnan a pincérek az evőeszközöket vették el mielőtt hozták az ételt, újabb kutya vakarózott, az asztal alatt a kutyatál odaszáradt ételmaradékkal, meg itatóedény. Hát igen, azt hiszem a jövőben elkerülöm messziről ezt az éttermet!
Maga a hely hangulatos, bár elég kevés asztal van kinn és a bográcsozáskor, nem túl kellemes, hogy szinte a füst felhőben kell ebédelni, illetve elég kevés parkoló hely van, szinte a külső, kerti helyiségben lévő asztalok mellett lehet megállni.
Az ételek finomak és elégségesen, csak ha sokan vannak az étteremben, akkor számomra lassú volt a kiszolgálás, bár ez lehet be tudható annak is, hogy siettünk. Mindenképp előnye a helynek, az elhelyezkedése is, hiszen könnyen megközelíthető és észre vehető.
Mint sokan mások, egy dobogókői kirándulás során láttam meg a kirakott bográcsokban rotyogó hagyományos ételek sorát, mindenhova kifüggesztet árakkal. Már akkor döntöttünk, hogy a séta után itt ebédelünk. Szerencsénk volt, mert a telt ház ellenére éppen érkezésünkkor üresedett egy asztal és le tudtunk ülni, de amíg ettünk, folyamatos sorbanállás és várakozás volt a bebocsájtásra várók részéről.
A hely harmad osztályú kialakítású, de ezzel nincs bajom. A pincérek igyekeztek gyorsan, és előzékenyen kiszolgálni, nem volt egy rossz szó, vagy fintor, sőt igen kedvesek voltak. Az árak a helyhez mérten (frekventált hely, ne nem első osztály) korrektek. Bográcsgulyást ettünk, ami kimondottan finom volt, tisztességes adag, bőségesen volt benne hús és minden ami kell. A családi méretű limonádé is jó volt, a vlgén pedig a Bécsi almás rétes koronázta meg az ebéd élményét. Összefoglalva sem a kiszolgálással, sem az ételek minőségével, és mennyiségével semmi baj nem volt, talán a kiszolgálás egy kicsit fejetlen volt, de ezt betudom a valóban fullra telt háznak. Sajnos a 10% szervizdíj itt is meg van, de rendkívül korrekt volt, hogy amikor a pincér hozta a számlát, külön szóban is elmondta, hogy az már tartalmazza a szervizdíjat, ilyet eddig máshol nem tapasztaltam.
Az étterem előtt felsorakoztatott bográcsok és a kifüggesztett étlap már délelőtt segítettek eldönteni, hogy a túra után szállodánk éttermében fogunk vacsorázni. Dunántúliként én nem vagyok felháborodva az itteni árakon. Itt éltem meg életem egyik legjobb gasztronómiai élményét: marhapofa pörkölt juhtúrós sztrapacskával.
Köszönjük 2018 08 13 08 16 ig foglatunk szállást. Nagyon kedves fogadtatás Reggeli finom választékos kedves a személyzett minden tagja akivel csak találkoztunk . Vacsora is finom bár mi az étlapról rendeltünk nem kértünk félpanziót 2 alkalommal fogyasztotunk mert későn értünk vissza a kirándulásból.
Nagyon jó kiránduló hely kiinduló pontja csodálatos killátó és a környék. Kívánunk sok vendéget önöknek és mardjon meg ez a kedves vendégfogadás :) Tisztelettel
Most jártam először Dobogókőn és a Platánban is. Hétköznap és iskolaidőben még nincs sok vendég, így a kiszolgálás igen gyors volt. Frissensültet ettünk, amit rövid idő alatt elkészítettek. Bőséges volt, nem maradtunk éhesek utána. A hely tiszta, ami egy étterem esetében nálam nagyon fontos.
És mindez amellett, hogy építkezés folyik a hátsó részen, mert bővítenek, szépítenek, hogy jobban megfeleljenek a vendégek igényeinek. Én bárkinek ajánlom.