Átutazóban Dunaföldváron, betértünk egy ebédre. Szép helyen van a Dunaparton. Gyorsan felvették a rendelést. De, mivel volt a halászlevek mellett egy sűlt kecsege, kicsit többet kellett várni. Az ételek ízletesek. elég bagy adagok, a személyzet viszonylag kedves volt. Nem votak sokan péntek egy órakor.
Szívélyesen fogadtak. A rendelés után és az étkezés előtt kezet mostunk, a mosdó tiszta volt, papír és kézmosószer is rendben volt. Halászlét, és túrós csuszát ettünk, kávéval zártuk az étkezést. Minden ízletes és jó hőmérsékletű volt, az ételeket időben megkaptuk. Köszönjük szépen a precíz, és kedves kiszolgálást K Ramónának. :)
Nem foglaltunk asztalt, de du. 3 órakor érkeztünk. 10 perc után már lett asztalunk. A rendelést felvették, de nagyon sokára kaptuk meg, illetve az italokat hiányosan és az ételt is másképpen kértük, mint ahogyan először kihozták. A vegyes halászlé kiváló volt, azonban a kenyér kissé száraz és 4 főre nem elegendő.
Csípős paprika választék helyett egy kis paprikaolaj fiola volt az asztalon, ami nem méltó egy halászcsárdához. Mint ahogyan az sem, hogy a szálkának nem volt külön tányér. A másik asztalnál kaptak előkét a halléhez, bennünket meg sem kérdeztek. 1 órát vártunk az első fogásra. A második fogás pedig erősen felejthető volt, mind mennyiségre, mind minőségre. Jártunk már itt, akkor jobb volt. Remélem ez csak a személyzet fáradtságának tudható be, mivel más naptól 1 hétre bezárt. Egyébként a kiszolgálás udvarias volt.
Családdal latogattuk meg ismét ezt a helyet. Asztalt telefonon előre foglaltam . Halászlet( Harcsahalászlé) és kapros juhturós tesztát fogyasztottunk. Mind a 2 finom volt. A kiszolgállás is gyors volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom a helyt, és javaslom az előzetes telefonos asztalfoglalást mivel elég sokan szoktak lenni.
Lehet hogy egyeseknek nagyon szimpatikus a Halász csárda, de nekem kifejezetten rossz tapasztalatom volt július 18. -án vasárnap a csárdával. Pécs mellől tartottunk haza Debrecenbe gépkocsival. 1 óra körül úgy gondoltuk, megállunk a Halászcsárdánál , s megebédelünk. Bent a kerthelyiségben kb 8-10 asztalnál ültek de lett volna bőven hely még legalább ennyi elhelyezésére.
Többen ácsorogtak a csárda körül, de mi bementünk s egy illetékesnek tűnő pult mögött álló alkalmazottól kérdeztük, hogy esetleg le tud- e ültetni minket valamilyen asztalhoz, mert ebédelni szeretnénk. A fiatalember megrántotta a vállát, s közölte, hogy nincs hely. Kérdeztük, hogy esetleg bent az zárt részen ? Erre a választ flegmán , hogy ott sincs hely. Közölte a feleségem, hogy mi távolról jöttünk, s még el kell mennünk Debrecenbe. Erre az alkalmazott közölte, hogy más is más helyről jött, egyébként is piac van , s ez okozza a tömeget. Mit tehettünk mást, otthagytuk a csárdát. Van azonban hozzáfűzni valóm az esethez. Gondolom a csárda nem vasárnap délben tudta meg, hogy Piac van Dunaföldváron, miért nem készült fel a várható nagy forgalomra? Miért nem írják ki a kapura, hogy ne gyertek emberek, hozzánk mert nem szeretjük a vendégeket azokkal csak baj van? Miért állítanak be olyan bunkó alkalmazottat, aki nem tudja udvariasan közölni a vendégekkel, hogy sajnos nincs helyünk mert nem készültünk fel erre a nagy forgalomra? S végezetül ezek szerint a dunaföldvári Halászcsárdát nem viselte meg a Covid járvány miatti étterem bezárás, mert ha megviselte volna, akkor minden betérő vendégnek örülnének. Egyet azonban elértek, ezek után még Dunaföldvárt is el fogom kerülni, nemcsak a Csárdájukat.
A halászlé finom volt. Ha forrón hozták volna ki, nem lett volna langyos a végére. A kenyér lehetett volna jobb és frissebb is Kértem egy hosszúlépést, kisfröccsöt kaptam. Ha nem tudják mi az miért nem kérdeznek? Nem mindenhol tudják, hogy a hal szálkákhoz illik egy kistányért hozni, de hogy még egy halászcsárdában se figyelnek erre, az szerintem nem elfogadható.
Szülinapra foglaltunk asztalt kiemelt kérésünk volt hogy a teraszon fogyasztanak! Mikor megérkeztünk a pincér úgy fogadott hogy van egy kis probléma nincs hely a teraszon mert az “oltatlan embereket”ültették oda. Mivel nekünk van oltási kártyánk ő ugy gondolták mi foglaljunk bent helyett nekunk ott is jo!
Nem akartunk keverni bele mentunk. . . van klima stb. . . persze az se ment! A felszolgalo életunt mogorva ferfi volt majdhogynem mar en ereztem magam rosszul h kérni merek valamit. . . az italokat megkaptuk. A limonade citromlé es viz kevereke. . . az ételeket majd 50percre kaptuk meg . Persze lattuk volt vendeg de ez azert ez tulzas. . . az étel minosege is ízetlen legolcsobb hozzavalokbol összerakva es nem tul nagy adag de mivel nem volt jo igy talán nem is bánjuk. Összeségében óriási csalodas! Én semmikepp nem ajanlom azoknak akik finomat es hangulatos helyet keresnek csaladi összejovetelre!
A környéken kirándultunk egy 10 fős baráti társasággal. A Kálvária-hegy megmászása után lesétáltunk a Duna partra és kiéhezve érkeztünk meg az étterembe. Még jó, hogy előre foglaltunk, mert teltház volt és a vendégek folyamatosan érkeztek. Az étterem hangulata kellemes volt, a pincérek kedvesek, udvariasak voltak, és nagyon pörögtek.
Az ételek mennyisége bőséges volt, és nagyon finom. Rendeltünk halászlevet, gyümölcslevest, sajtkrém levest, rántott halat, frissensülteket, de mind-mind nagyon finom volt. Ha legközelebb ezen a környéken fogunk járni, biztos, hogy útba ejtjük az éttermet! ! !
Férjemmel nyaralni indultunk a Tiszántúlról a Balatonfelvidékre. Út közben megálltunk pihenni Dunaföldváron, nagy folyónk partján gyönyörködni. Nagyon szép sétányt alakítottak ki itt. Csábított bennünket a Halász Csárda: egy kis ebéd jól jönne. Betértünk hát. Igazán klassz helyen áll a csárda, az udvarról rálátni a Dunára.
Kedvező időben, szombati napon jártunk ott. Kevés vendég eszegetett - igaz, legutóbb viszont nem találtunk üres helyet. A hely szelleméhez mérten halászlét kértünk, amit szinte azonnal meg is kaptunk. Ráadásul nagyon finom volt. A kiszolgálás átlagosnak mondható. Kellemes érzésekkel, tele gyomorral távoztunk. Viszonylag nem fizettünk sokat. Máskor is visszatérünk.
Családi ebéden vettünk rész. Szép környezetben a híd lábánál van az éttetem.kivülröl srmmi különös . Midnyájan harcsa halászlét ettünk a mi prima volt. A másodikoknál a hal ézelek tökéletesek voltak ( fogas filé kárpáti módra,rántott harcsa). A cigány pecsenyével volt egy kis probléma:kicsit rágós volt.