Több negatív véleményt is olvastam az étteremről, mi viszont maximálisan meg voltunk elégedve mindennel. Az elhelyezkedése kiváló, a Szépasszonyvölgyben található. A bejáratnál először felmértük az étlap kínálatát, majd úgy döntöttünk, hogy betérünk. Kint foglaltunk helyet a szőlőlugas alatt, ami nagyon hangulatos volt.
Igazi csárda hangulatot idézett a berendezés, a zene. Az asztalunkra ki volt téve a "foglalt" tábla, de a pincér viccesen hozzátette, hogy az asztal nekünk lett foglalva. A kiszolgálás gyors volt, rendelés után 10-15 perccel már asztalunkon volt az étel. Egy-egy májgombóc levest kértünk, ami isteni volt, gyönyörű tányérban szolgálták fel a hatalmas adag levest. Desszertnek gömb palacsintát kértünk, most először ettünk ilyet, de biztos, hogy nem utoljára. :) Fantasztikus volt a diós palacsinta, rajta gömb formában a tojásfehérje, a vaníliaöntet és egy kis meggy-szósz. Kihagyhatatlan a házi limonádéjuk. A számlára várni sem kellett, a pincér rögtön elővarázsolta a könyvéből. Nem egy olcsó hely, de ez betudható annak, hogy frekventált helyen található. Nekünk nagyon tetszett.
Sok rosszat hallottunk erről a helyről de kellemesen csalódtunk. Először is,nyitás előtt érkeztünk, de azt mondták semmi probléma, nyugodtan foglaljunk helyet. Amikor beléptünk szép népi tárgyak és festmények,ragyogó tisztaság fogadott minket. Nyitáskor azonnal sietett felénk a korrekt,nem tolakodó,fiatal pincér.
Házias ízek,ésszerű adagok,jó ár-érték aránnyal és az erős paprikáért sem kellett könyörögni a leveshez,mint sok más helyen. Nem mondanám hogy csúcsgasztronómiának lehettünk tanúi,de mindenképpen jó hely,érdemes kipróbálni. Mi vissza is fogunk térni ha alkalom mutatkozik reá. Csak ajánlani tudom!
Többször jártunk az étteremben, de nem vált a kedvencünkké. A csárda elhelyezkedése kiváló, az épület és kertje gyönyörű, hangulatos, főleg, amikor a szőlőlugassal fedett kerthelyiségben fogyaszthatjuk el választott ételeinket. A mosdó nagyon tiszta és tágas.
Az étterem boltíves termei hagyomány őrzően, ízlésesen lettek berendezve, a zöld virágos szélű retró étkészlet pedig gyermekkoromat juttatta eszembe. Sajnos sokat kellett várnunk a rendelésünkre (pedig nem volt telt ház), ráadásul a pincér sem a vendégszeretetéről híres. Inkább a szomszéd asztalnál ülő külföldi házaspárt igyekeztek meggyőzni, hogy minél többféle bort vegyenek és vigyenek haza. Miután végeztünk, kértük a számlát, amit csak újabb hosszas várakozást követően kaptunk meg. Az ételek finomak voltak, de lényegében semmi extra.
Már nem először jártam a Kulacs csárdában. Az épület kívül belül nagyon szép, élő zene szól, rendkívül hangulatos. A honlapjuk talán már régi lehet, de a "torkos csütörtök" említésekor egyszerűen kinevetett a pincér, tehát NINCS olyan, pedig emiatt esett a választásunk erre a helyre.
Hamar választottunk vacsorát, mert már a bejáratnál megnéztük az étlapot. Az ételre majdnem 45 percet kellett várni. A húsok bőségesek és enyhén rágósak voltak. Az étlapon szereplő libamájból 4 apró kockát sikerült felfedeznem. A köret pedig 4 db mini méretű burgonya krokettből és talán két evőkanál rizsből állt. A cigánypecsenye tetején pedig egy ceruza nagyságú vékonyka sült szalonna árválkodott némi sült krumplival és kevéske rizzsel. Egy pohár vörösbor is szerepelt a rendelésünkben, mindezért 6000,- Ft-ot fizettünk. Mindenki döntse el, ez sok, vagy kevés a vacsoránkért. Miután szóltunk hogy fizetni szeretnénk - itt már pontosan mértem az időt -, 26 perc múlva meg is kaptuk a számlát. Aki csak vacsorázni szeretne itt és nem az idejét múlatni, valamint jó nagy adag finom ételre számít, az inkább más éttermet válasszon!
Mikor itt jártam 2x nagyot csalódtam. Az ételek azok nagyon finomak voltak de a kiszolgálás felháborító volt. Első nap oda mentünk vacsorázni és egy igen modortalan pincért kaptunk. Alig akart kiszolgálni és flegmázva beszélt velünk. Majd pár nap múlva vissza mentünk de akkor még durvábban bánt velünk ugyan az a pincér.
Akik sokkal később érkeztek, hamarabb megkapták az ételt, úgy kellet egy másik pincértől kérnem kenyeret (ő kedves volt). Persze a mellettünk lévő asztalnál külföldiek ültek azokkal rettentő szívélyesen bánt. Mikor hozta a számlát megmondom őszintén ilyen kiszolgálás után nem szívesen adok borravalót de mondom adok egy pár szár forintot. Mondtam neki, hogy mennyiből adjon vissza és nem fogadta el hanem még ő adott nekem gúnyosan borravalót. Nagyon felbosszantott, hogy modortalanul szolgát ki és még ezek után is adtam volna egy kevés borravalót és még ő add nekem flegmázva! ! ! Idén megyek újra Egerbe de ezek után nem megyek oda többet vissza.
A bejáratnál az autóval tétovázva (parkoló helyet keresve) aggresszíven ledudált egy uriember a fehér 7es BMW-ből, akiről később kiderült, hogy tulaj de az étteremben egy elnézést sem kaptam miután látta, hogy végül nála fogyasztunk.
Kis gyerekkel voltunk az egyik pincér közölte, hogy a vendégek előtt a sarokban etesse meg a párom a babát, mert a tulaj nem örülne ha a többi terem egyikében (minden helység üres volt, mikor ott jártunk), felkapcsolnánk 100 égőt (15p-re)! ! ! Végül egy rugalmas és végtelen segítőkész pincér mentette meg a helyzetet, aki abszolut szimpatikus volt és helyén kezelte a kialakult feszültséget. Mindezt tetőzte a főpincér azzal, hogy a számlát az orrom alá dugva, az adott sort mutatva közölte: A VÉGÖSSZEG A FELSZOLGÁLÁSI DÍJAT NEM TARTALMAZZA. Elképesztő parasztok dolgoznak ott, ilyen megalázott helyzetben sosem voltunk. Korábban egy céges rendezvényen jártunk itt már 5-6 éve, akkor hibátlan volt, most egy ellenségemnek sem ajánlanám.
Gyönyörű és tiszta étterem! Kifogástalan kiszolgálás és az ételek minősége kiváló, a csárda elhelyezkedése káprázatos, minden apró részletre odafigyelnek a tulajdonosok! A gyönyörű muskátlik és virágot nagyon hangulatossá varázsolják az éttermet! Csak ajánlani tudom minden korosztálynak akik jól akarják érezni magukat csodás környezetben! !
Ha Eger, akkor Szépasszonyvölgy és Kulacs Csárda! Ha valaki Egerben jár, feltétlenül keresse fel a Szépasszonyvölgyben a Kulacs Csárdát! A hely az udvar gyönyörű a jó hangulatról a Cigány zenészek gondoskodnak. Az ételek nagyon jók a pálinkák a jó borok ízlelgetése kihagyhatatlan!
A finom ételek elfogyasztása után azért tegyünk egy sétát a völgyben, esetleg látogassunk meg egy-két borospincét ;) és ha lehetőség adódik, akkor térjünk be egy előadásra/ koncertre fönt a végén a szabadtéri színpadnál! Én szeretem Egert, szép város! Rengeteg látnivaló van, és a környékbeli falvak, erdők csodaszépek! :)
Egy remek étterem, amelyet nyugodt szívvel ajánlanék mindenkinek. Már többször jártam itt és mindig pozitív élményeket szereztem. Szerintem itt mindenki megtalálja a neki tetsző ételt. Nagyon különleges hangulattal rendelkezik a hely, ami jó kikapcsolódás az unalmas hétköznapok során. Egy picit drága, de az ételek minősége tökéletes. Remélem még lesz alkalmam elmenni.