Hosszú hétvégét töltöttünk egy közeli szállodában de az ebédet és a vacsorát is itt fogyasztottuk el. Minden ételük nagyon finom és házias. A cipós levesek verhetetlenek a sültek frissek, ízletesek,a halak még az ínyenceknek is kiváló. A kiszolgálás kifogástalan,a borok különleges választékkal bírnak.
Több egri étteremben megfordultunk az évek során de az eddigiek alapján bizton állíthatom hogy ez volt a legjobb választásunk. KÖSZÖNJük LEGÉNYFOGÓ ! ! !
Egri utazásaink alkalmával már visszatérőként tudok beszámolni erről a magasan teljesítő étteremről, évek óta csak itt! étkezünk. A személyzet kedvessége a két pincér Peti és Tibi nevezhetem barátainknak is bátran,lebilincselő humoruk és késégességük, udvariasságuk a legmagasabb kategóriákba emeli őket.
A világ sok országába és éttermében jártam már a 7 földrészen de ennyire kedves emberekkel ritkán találkoztam. Meleg szívvel csak ajánlani tudom őket és garantált a csoda.
Már sokadjára választottuk a Legényfogót. Mindig itt ebédelünk, vacsorázunk, mikor Egerben töltünk pár napot barátainkkal. Nagyon ízletes, finom ételek vannak, nagy adag, egyszer sem csalódott egyikünk sem. Akár leves, akár főétel, egy rossz szavunk sincs. A fröccsök is jól esnek :) Kiszolgálás remek, pozitív kisugárzású a hely, a pincérek, kedvesek, viccesek, barátságosak. Ajánljuk mindenkinek, térjetek be hozzájuk :)
Karácsony előtt pár napot Egerben töltöttünk, és már első este kimentünk Szépasszony völgye, hogy vacsorázzunk. Nem ismertük a helyet, a kínálatot, hisz most jártunk ott először. Találtunk jó pár éttermet, és feltettük a kérdést magunknak, na most melyikbe? ! Végül is a legszebbnek, leghangulatosabbnak ezt az éttermet találtuk, még kintről nézve is, tehát bementünk.
Nem bántuk meg. . . Az étteremben a karácsonyi dekoráció, az asztalokon szintén kis feldíszített "fenyőfácskák" ünnepi hangulatot árasztottak, és közben halk zene is szólt. Érkezésünkkor a szimpatikus, kedves felszolgáló rögtön jött, vette fel a rendelést, igaz előtte megkérdezte kérünk-e valamit ami az Ő éttermük specialitása. Nem kértünk. . Kértünk falusi tyúkhúslevest, rántott szeletet, és sztrapacskát. A leves jó meleg volt, sok tészta benne, na és persze a husika. A rántott szelet frissen készült, finom, omlós volt, a sztrapacska tehéntúróval /igen, mert a juhtúrót nem szeretem/ szintén nagyon finomra "sikeredett". Külön díjazást érdemel maga az étlap is, ugyan is benne minden ételről ott volt a fénykép is, tehát könnyebb volt a választás. A pincér nem volt tolakodó, de azért szemmel tartotta a vendégeket, mert amint jelzett valaki, már ment is az asztalhoz. Tehát csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti az igazi magyaros ételeket, de ha különlegességre vágyik, azt is megtalálja itt.
Miután családommal a helyi pincék boraiból vettünk 1-2 üveggel betértünk erre a hangulatos kis helyre egy vacsorára. Először félszegen ültünk le, majd elindultam befele a pincér után nézve, aki azonnal meg is jelent az étlapokkal. Italrendeléseink után átnéztük az étlapot, kiválasztottuk a vacsorának valót.
2 leves és 2 főfogás mellett döntöttünk, melyhez bort is fogyasztottunk. A pincér mindvégig figyelmes és segítőkész volt, amikor más vendégek érkeztek, akkor sem lassult le a kiszolgálás. A saját főételemhez kértem egy bor ajánlatot, ami tökéletesnek bizonyult, megfelelő szakértelemmel lett a bor kiválasztva. A vacsora igen jó hangulatban telt, az ételek nagyon ízletesek és bőséges mennyiségűek voltak. Nagyon jó élménnyel távoztunk.
Az ételek gyengék, Iskolai menza szintűek.A Harcsa halászlé,lisztes rántásos volt,hal íze csak akkor volt amikor az ember a halt fogyasztotta. A kiszolgálás szörnyű volt! Csak annak ajánlom aki nagyon éhes,és a mellette levő éttermekben nincs hely!!
Végre már. . . , a covid "szorítása" enyhülni látszott, s eljutottunk Egerbe. Mivel hogy nem csak borért jöttünk így meglátogattunk egy új helyet, annál is inkább mert gyermekünknek szülinapja volt. A hely tiszta a kiszolgálás lassú, vontatott, de megértem hiszen kezdő pincérrel álltunk szemben.
Szeptember 3-án, vasárnap késő délután ültünk le férjemmel a Legényfogó Kisvendéglő teraszára, mely Egerben, a Szépasszonyvölgyben található sok más étteremmel együtt. Nekünk ez a hely volt szimpatikus, hangulatos kívül is, belül pedig még inkább. Kb. 6 vendég vacsorázott a fedett részen, amikor megérkeztünk.
Perceken belül odaért az asztalunkhoz a felszolgáló, akiről lerítt, hogy nem örül nekünk. Sajnos, ez később sem változott, hiába voltunk barátságosak. Bár gyors volt, nem kellett várnunk sem az étlapra, sem a vacsorára, sem a számlára, a morcossága, kedvtelensége nem múlt el az ottlétünk alatt, ami bennünket zavart, főleg, mert eddig mindenütt – hotelben, vendéglátó helyeken – azt tapasztaltuk, hogy a kiszolgálás kedves, figyelmes és udvarias. Az ételválaszték bőséges volt, amit rendeltünk, az normál adagnak felelt meg, s átlagos ízvilágúnak.