Egy hétvége a belvárosi cukrászdában. . . Rendelés után gyorsan hozzák a finom somlói galuskát,a mi újra volt gondolva. . Ízléses tálalásban , forró csokival gyorsan el lehet fogyasztani. . Visszajáró helyi vendégek vagyunk, hiába nem volt még eddig csalódás a helyben. . Igen csak ajánlom a belvárosi hangulatos helyet a kirándulók számára is. . Külön nem dohányzó és dohányzó rész található a cukrászdában. .
Mi nagyon nagyot csalódtunk. Családommal régen sokat jártunk Egerbe, sokáig minden karácsonykor ott voltunk. Ismételten szüleimmel voltam Egerben és ide ültünk be. Menüt kértünk, mert az volt, amit szerettünk. De meglepődtünk. . . alig volt a tányéron valami. . . 2 dl leves, az is vízízű. . . és egy kis szelet hús, kb 10 szelet sült krumplival.
Munkatársakkal fogyasztottunk itt vacsorát. Kicsit lassú volt a kiszolgálás, a savanyúságra, amit a főétel szervírozásakor kértünk, sokat kellett várni. Nem volt emlékezetes, semmi különöset nem tudnék mondani az ételről. Az adagokkal jól lehet lakni. A helyet kell inkább megfizetni, mert nagyon hangulatos helyen, a Kis-Dobó-téren van, ahol sokszor élőzene szól. Nem hiszem, hogy választanám újra az éttermet.
Utcazenészek találkozójának 2. napján voltunk itt vacsorázni a lányommal. Nem foglaltunk előre helyet, de le tudtunk ülni. A lányom Házilag füstölt pisztrángot evett római salátával és öntött saláta veloutéval, paradicsommal, én kímélő ételek közül választottam a Penne füstölt lazaccal és cukkinivel.
Mindkét étel finom volt, de a kímélő tényleg kímélő volt, s nemcsak nevében, hanem a mennyiségében is. Érdekes észrevétel volt az is - korábban máshol nem tapasztaltam - a tányér mindaddig előttem volt, amíg a lányom is be nem fejezte az étkezést. Még választottam utána Creame brülée-t kakukkfüves almalekvárral. Erről nem tudok csak jót mondani. A kakukkfüves almalekvárnak fantasztikus volt az ízharmóniája a krémmel.
Fájó szívvel írok rossz véleményt a helyről, de meg kell tennem. Évek óta járunk ide megszállni. A hotel elhelyezkedése, hangulata szerintem a legjobb Egerben. Az ételek és a kiszolgálás minősége viszont évről-évre rosszabb. Azt hiszen eljutottam arra a szintre, hogy nem jövünk ide többet. /Csak forralt bort venni télen az épület előtt, mert az szuper!
Szóval legutoljára amikor itt jártunk szűzérméket kértünk salátával. 2500 Ft. Ez számomra ehetetlen volt, egy vastag szelet hús, a közepén véresen. Egy falatot nem tudtam enni belőle. A pincér kérdezte, hogy ízlett? Mondtam, hogy nem , mert megkérdezhette volna, hogy átsütve kérem vagy nyersen a húst. . Erre elkezdett kiselőadást tartani, hogy ez milyen különleges sous vide-álás technológiával készült és én nem vagyok elég hozzáértő. Szerintem meg semmi romantikus nincs abban, hogy a húst lassú tűzön főzzük egy nylon zacskóba tekerve. . . Második nap marhapörköltöt kértünk. 2500 FT! Ez nem volt ugyan rossz, de olyan kicsi adag, hogy egy férfiembernek a fél fogára is kevés volt. Harmadik nap bepróbálkoztunk a klasszikus rántotthús a'la Wiener Schnitzel fogással. 2500 Ft. Gondoltam, ezt nem lehet elrontani. Hát sikerült nekik, a hús ujjnyi vastag és kemény volt, a panír leesett a tetejéről, pár szem krumpli mellé. Köze nem volt az igazi bécsi szelethez, amit volt alkalmam többször is megkóstolni Bécsben. Nos így hűlt ki a szikra a mi hat éves lángoló kapcsolatunkban.
Az elhelyezkedése kitünő! Nyár elején voltunk ott, klassz volt kint ücsörögni rosét iszogatni és egy finomat enni. Az ételek elkészítése átlagos, a tálalása modern. Talán kissé kevesebb volt rajta az étel vagy csak éhesebb voltam. Egy biztos nem éreztem,hogy ebédeltem volna! A hely jellege kisértetiesen hasonlított egy párizsi kis étteremhez a Szajna partján. Felszolgálók inkább magukkal voltak elfoglalva, mint a vendégekkel.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egerben töltött hétvége második napján foglaltunk asztalt az étteremben. Belépésünk után keresni kellett a pincért, hogy megmutassa az asztalunkat. A vacsora végére már csak 2-en voltunk a télikertben. A szűkös étlapból kiválasztott ételt már nem lehetett rendelni az délben elfogyott, helyette marhapofát rendeltem ami finom volt, de a köretként hozzá kapott sült nudlit nem bírtam megenni.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ahogy Egerbe érkeztünk gondoltuk bekapunk egy kis könnyű ebédet,így bementünk az első étterembe ami utunkba esett. Az enyhe kifejezés,hogy megörültek volna nekünk főleg miután csak ásványvizet és csirkés szendvicset kértünk. Azért adtunk még egy esélyt az étteremnek. Kár volt. Egy igen komor pincér szolgált ki,láthatóan nem szerette a szakmáját.
Nyegle és kioktató volt,főleg azután,hogy minden tudományos magyarázata ellenére átsütve kértük a szűzpecsenyét. Én fűszeres,pirított csirkét kértem ami se fűszeres,se pirított nem volt. Lehet csak rossz napot fogtunk ki,de ettől a helytől sokkal többet vártam.
Amit kértem: Tengeri sügér jázminrizssel, paradicsom salátával. Amit tálaltak: Egy kupac megszáradt tetejű rizs, egy akkora adag hal ami egy szardíniáskonzervben is kevésnek tűnt volna kimondottan meleg koktélparadicsomokkal. Egy mikrózott ízetlen kis semmi volt. Ha megengedhetném magamnak, inkább otthagytam volna a . . . . .
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.