A Hotel Rubinia csendes és nyugodt kikapcsolódást nyújt vendégeinek Egerben. Kiváló elhelyezkedése mellett - egyik oldalt a Szépasszony-völgy, míg másik oldalról a város panorámája nyújt felejthetetlen élményt -, tágas szobákkal és stúdiókkal, hangulatos közösségi terekkel, szaunával és egy konferenciateremmel rendelkezik.
Két házaspár,két évben: három éjszakás márton napokon. Vannak utazók akiknek minden nagyon szép,minden nagyon jó és olyanok is akiknek mindig szorít valami. Mi tervezünk ,választunk. Jól. Remek a lépcsősor a Szépasszonyvölgybe és ha a pincéktől estefelé felnézek ,a "mi szállodánkat" látom ponpás kivilágításban.
Ügyesen kel választani célt ,utat. Fürödni Harkányba menjünk ne Óbánya csepegő sziklái alá. Ha valamit nem találtunk el egy helynél,lehet hogy ügyes kéréssel megoldható. Ha még sem akkor jön a jó hozzáállás. Messze van a belváros ? De szép az út. Mondhatnám tovább de minek. Csábitanak új helyek új szállodák és ha esetleg az idén már nem mennénk jó szívvel ajállani fogom Egert és a Rubiniát.
Ebben a hotelben, már több alkalommal voltam, ami engem leginkább oda vonz a nagyon kedves,segítőkész személyzet, a gyönyörű kilátás a Szépasszony Völgyére, valamint a jó ízű, bőséges ételek, a csendes környezet, reggelente a madarak énekkarának ébresztése.
A berendezés, nagyon egyszerű,nincs egy kis asztal, valamint legalább 2 üveg pohár, a szekrényekben alig van akasztófa a ruhák részére . A lepedő nagyon vékony, reggelre teljesen elcsúszik helyette, gumis,kellene ami stabil. Ezek apró dolgok,melyek rendezhetőek. Összegezve:Szeretem ezt a hotelt,továbbra is visszatérő vendég leszek.
Csodálatos szép hely,kedves személyzettel. A wellness részleg minősíthetetlen. Viszont a meghiúsult jakuzzit kárpótolták nekünk egy finom pezsgővel. Az étkezések remekül zajlanak,a korlátlan borfogyasztás pedig pazar. Összegezve a tapasztalatainkat,bármikor szívesen visszatérnénk ide az erdélyi emberek barátságos vendégfogadása miatt is.
Szilvesztert töltöttem a Hotelben. Mind a fogadtatás, mind a személyzet (mindenkit beleértve) nagyon kellemes volt. A szobában a nyílászárók, melyre az ablakot értem nem jól zártak, de ennek ellenére jó meleg volt. Könnyen megközelíthető volt a Szépasszonyvölgye. Összességében nagyon kellemes időt töltöttem a Rubinia Hotelben.
Remek volt a kiszolgálás, az ételek finomak voltak, a szilveszteri program tartalmas és szórakoztató volt, élőzene is remek volt. Nagyon jól éreztük magunkat.
Kiváló szilvesztert töltöttem a családommal a Hotel Rubiniában. Várakozáson felüli élményben volt részünk. Kiemelkedett a személyzet kedvessége, az ételek és italok változatossága és mennyisége. A kevés negatívumot elnyomta a jó szilveszter éjszakai buli hangulata. Köszönünk mindent és hamarosan újra visszatérünk.
5 hónap után vissza tértünk a Rubiniába. Egy barátnönket is magunkkal hoztunk,hogy megismerje és adja tovább a hírét. Kis változásokkal u. o volt minden,persze az ídőjárás nagyban besegitett,így jót napozhattunk is a székely jakuzziban . Remek kis állat simogatóval bővült a szálloda,a gyerekek és szüleik egyaránt gyönyörködhetnek az aranyos kis kecskékben és nyuszikban.
Sajnos a város látogatást nagyban befolyásolta,hogy teljesen feltúrták a Dobó teret és környékét,így sokkal nehezebb megközeliteni a várat. Ráadásul a vár belülről is fel van túrva! ! Erről a várovezetés és nem a szálloda tehet. de biztosan befolyásolja a turizmus alakulását. Mindenesetre kb. 5-6 hónap múlva megint elmegyünk tehát nem volt rossz!
A szálloda gyönyörű fekvésű és valószínűleg a két legszebb panorámás szobát kaptuk meg a baráti házaspárral, akikkel együtt töltöttük az év végi mulatságokat. Ezért és a figyelmes, fáradhatatlan személyzet munkájáért köszönet illeti a dolgozókat. A szobákban egyébként kicsit szűk a hely és kevés a fény, valamint hajnalban kicsit hideg volt.
A wellness részleg mérete és lehetőségei átlagosak, kiemelkedő újdonság volt a fafűtéses, parajdi sóval dúsított dézsafürdő, amit nagyon jónak értékelek. A szaunában bőven elfértünk, a hőmérséklet nem volt túl magas, de 80 fokban is lehet izzadni. A svédasztalos étkezésekről már megoszlanak a vélemények. Leszögezve, hogy az étel mindig elég volt, a háromcsillagos minőséget sajnos nem érte el. Négyfős csapatunk hiányolta a gyümölcsöket, a zöldpaprikát és általában a változatosságot. Jobb helyeken a teát már régóta a vendég maga készíti a hozzávalókból, bár kényelmesebb a bekevertből megtölteni a bögrénket. Sajnos sok pohár csorba volt, ami semmiképpen sem szerencsés. A házi birsalmával készített lekvár csodálatos íze sok mindenért kárpótolt, összességében azonban e kategóriában még sok lehetőség adott a szálloda számára. Kedves és jó volt a törökfürdős program és a pálinkakóstolás is. A bálozós hangulat Szilveszterkor és elsején is jó volt, pattogósan és ütemesen pörgött a műsor is és a tombola húzása is csak a szükséges időt vitte el. A zene kicsit szűk repertoárra épült, de a célnak megfelelt, aki akart és bírta, bőven táncolhatott az ötletesen kialakított tánctéren. Sajnos a konyhából érkező illatok bőven befértek a mulatság színterére is, de ez nem volt nagyon zavaró. Ötletes volt az elsejei maszkabál, a megható apró figyelmességek a profi szervezés dicséretére szólítanak.
Szeptemberben egy pár napot töltöttünk a szállodában. A személyzet segítőkész, a szálloda nagyon jó helyen van . A Szépasszonyvölgy gyalog elérhető. A tisztaságra kissé nagyobb figyelmet is fordíthatnának, de még elmegy. Étkezés reggeli bőséges, választékos , vacsora kissé egyhangú,minőségileg is közepes színvonalú.
Kiemelem a személyzet kedvességét, vidámságát, segítőkészségét és vendégszeretetét. Kitűnő a kitekintés a teraszról, kiváló lehetőséget nyújt az étkezésre, pihenésre, beszélgetésre, nagyon jó, hogy innen is le lehet sétálni a Szépasszony-völgybe, bár a lépcsőknél lehetne kicsit jobb a világítás.
A napozó terasz pihenőágyai nem csak a napozásra adnak kiváló lehetőséget, hanem a hullócsillagok számolásához is. Még jobb lenne a komfortérzet, ha a szobában lenne egy kis hűtőszekrény.