2004-ben nyitotta meg kapuit a Szent István Hotel Egerben, magas színvonalú kiszolgálásával, mintegy 6000 négyzetméter parkosított zöld területével negyedórányira a belvárostól. A hotel ideális azon családok, barátok, párok számára, akik szeretnének távol maradni a város zajától, rossz levegőjétől.
Nagy várakozással indultunk neki a szabadságunknak ebbe a hotelbe… A képek és az értékelések és a szálloda hirdetése alapján azt gondoltuk ideális lesz számunkra, csend nyugalom kis wellness szép környezet. Nos a szép környezetben nincs hiány ámde azt sehol nem tüntetik fel, hogy maga a szálloda erős állóképességet igényel mivel kb.
700 lépcső van benne, és akinek gond felmenni a másodikig lépcsőn az ne jöjjön ide mert szenvedni fog. A szálloda egyáltalán nem akadálymentesített bár a wellnessben van akadálymentesített mosdó melynek funkciójára így nem tudtam rájönni. Továbbá korrektnek éreztük volna, ha a szálloda felhívja a figyelmet arra, hogy a hotel teraszán napközit tart (6-14 éves gyermekeknek) illetve hogy a szálloda egy részében rendszeresen edző táboroztat külföldi diákokat ( ezt egy helyi taxistól tudtuk meg). Hiába a szép környezet és a belvárostól való távolság, ha gyerekek visítoznak a fülünkbe…. Ez így azért elég drága táborozás volt nekünk. Ha mindez nem lenne elég…
A falak papírvékonyak mikor tüsszentettem a szomszéd szobából mondták, hogy egészségemre. Az ajtók lötyögnek, mozgatja őket a szél, az ablakot ha kinyitod nem lehetett becsukni de igazán rendesen kinyitni sem, a légkondicionáló éppen hogy csak működött és a hűtővel együtt borzalmasan hangos brummogó hangokat adott ki, éjjelre ki kellett kapcsolni. A fürdőszobában a polc csak dísz, mert bármit tettünk rá lecsúszott róla. És a non plusz ultra az éjjeliszekrényen valaki más körmét találtam meg…. A neveletlen kamasz szomszédok rendszeresen kopogtak mikor mi pihenni szerettünk volna és ezt a megfelelő táblával jeleztük. . . nyilván vicces volt. . . De folytatom ha nem lenne elég : Minden reggel 7:30 kor ébresztő a napközis csoport által vagy éppen a csordaként vonuló németek által…. Reggeli finom de minden reggel ugyanaz. A vacsora nagyjából rendben volt. Az ingyen bor jó fogás a hotel részéről… a kedves vendégnek csak akkor, ha nem iszik többet egy pohárnál, mert másnap durva fejfájása lesz…. A személyzet részéről kicsit kényszerűséget és kelletlenséget éreztem semmiképpen nem azt, hogy örülnének, hogy ott vagy és szórod a pénzed…és neki van munkája. Délutánonként kiültünk a teraszra ami elvileg a étteremhez tartozik. Számomra az lett volna a normális, hogy ha már ott ülök 10 perce, akkor jön valaki és megkérdezi, hogy szeretnénk e valamit… Ehhez képest lepkehálóval kell keresni a személyzetet. Természetesen itt vannak kivételek. A kisgyermekes családokat valahogy el lehetne különíteni azoktól akik, békében akarnak lenni. Három este hallgattam non stop ahogy üvöltenek a 1-3 éves gyermekek, ami rendben is lenne még el is viselem valahogy vagy oda megyek ahol elvileg nem lehetnének… igen a bárba. Kis naiv… itt is üvöltöttek rendesen, este 10 kor feladtam és azon gondolkodtam, hogy hívom a gyermekvédőket. Az egyetlen pozitívum a wellness de ez is csak részlegesen. Maga hely a komplexum, méretéhez képest nagyon kicsi. 3 fenőt medence 1 gyermek ( ebbe persze gyerek sose volt, a többiben a felnőttek között) 14-16 óráig zárva tartják ekkor van takarítás és fertőtlenítés ( voltam már pár helyen de ilyet még sehol…) Délután esélytelen normálisan ellenni és „wellness” élményben részesülni mivel mindenki akkor nyomorog ott és a gyerekek miatt ( akik rajcsúroznak minden kontroll nélkül) igazán strand érzete van az egésznek. Én a Wellnesstől nem ezt várom… Délelőttönként viszont a kutya se megy oda így ekkor békében lehet fürdőzni szaunnázni. Nekem nem hiányzott a recepciós a wellnessből de az tény hogy nincs mindig ott ahol kéne. Ami viszont kiemelkedő volt az a masszázs, ha valaki mégis ide jönne, mindenképpen menjen el az úriemberhez! Összességében eléggé pénz és időpocsékolásnak éreztem ezt a szűk hetet és fáradtabban jöttem haza, mint ahogy elmentem.
Ismét megszálltunk a szállodában. Azonban elmúlt a korábbi varázsa. Csendes, nyugodt helyen van, nagy parkolóval, magyaros finom ételekkel. Eddig jó, de most sorolom a bajokat. A szállodában az élményfürdőzés kizárt, mert egy 10 személyes élménymedence jut akár 40 emberre. A többi medence hideg, alkalmatlan élményfürdésre.
A gőzfürdő hideg, a padján ülve akár fel is fázhatsz. A legviccesebb a "pezsgőfürdő", mert nincs benne pezsgőelem. A vacsora mellé járó "ingyenbor" egyben a minőségét is tükrözi, ha ilyenek volnának az egri borok nagy bajban lenne Eger környéke. Tavaly is és az idén is ottlétünkkor külsősök foglalták el szombaton rendezvénnyel az éttermet, kiszorítva a szállóvendégeket. Pihenés így korlátozva. Látszik, hogy a tulajnak fontosabb a bevétel, mint a tisztes vendéglátás. A fentiek miatt a szálloda ár/érték aránya rossz. Kicsit drágábban találsz jó wellness szállodákat a környéken, ha nem kell a wellness olcsóbban találsz jobbat.
Teljesen elégedettek voltunk! A szobákban ugyan semmi luxus nincs, illetve itt-ott kicsit használt már, de tökéletesen tiszta volt. A tv adás minőségét lehetne javítani. A wellness tiszta, a víz meleg. Az éttermi személyzet segítőkész, mosolygós és udvarias volt, az ételek pedig valóban ízletesek. Máskor is visszatérünk ide!
Az éttermi ellátás osztályon felüli volt. Finom és változatos ételek kerültek az asztalra. Mindenből volt bőven. Az asztalon soha nem maradt piszkos tányér, evőeszköz, a felszolgálók mosolygósak, kedvesek voltak. A pincerendszer nagyon tetszett, de jó lenne feltüntetni, hogy a szálloda idősebbeknek, fájós lábúaknak nem ajánlott.
A wellness nagyon szuper. Kár, hogy külsősöket is beengednek és nem figyelnek arra, hogy az úszómedencébe ne ugráljanak, ne össze-vissza játszanak a gyerekek. A szauna utáni hűtőfürdőt minden délután elfoglalták és benne ültek elmenetelig. Utolsó nap nem volt kitéve se törölköző, se szauna lepedő. Sajnálatos, hogy a téli időszakban is bezár két órára a wellness. Nem egészen értem, hogy miért, mert a személyzet egyébként sem tartózkodott ott. A masszőr ügyes volt. Kár, hogy a recepciósok mindenkit megpróbálnak lebeszélni a masszázsról. Három éjszakát voltunk ott. Az árhoz képest a szolgáltatások és a szobák gyengék voltak. Hozzánk egyszer jött be a szobaasszony. A franciaágyon a matrac borzalmas minőségű. Kicserélhetnék 2 darab normális matracra. A tv-ről ne is beszéljünk. Alig találtunk csatornát, ami nézhető volt számunkra, viszont szex csatorna életre kelt éjjel. Ha már ilyen magas ára van a szállodának, igazán lehetne egy bővített tartalmú kábeltévé. Egyébként igyekeztünk jól érezni magunkat. Köszönjük!
Első éjszaka hideg volt a szoba, fáztunk. Az ételek nem elég változatosak, főleg a reggeli, 3. nap is ugyanaz került ki a tálcára, a májkrém már meg volt barnulva a sonkán érezni lehetett,hogy nem friss. Kevés volt a friss zöldeség választék. Csak retek és hagyma. A meleg ételek többnyire zsírosak voltak és gyakra már kihűltek. ***-tól többet vártam.
Az elhelyezkedés tökéletes, a szálloda kialakítása, a folyosórendszer egyedi és érdekes, a gyerekeknek nagyon tetszett. Gyönyörű, hangulatos a kinti rész, szívesen megnéznénk nyáron is. Esküvőkre nagyszerű lehet! Ami kicsit zavaró volt: A gyermekmedence nem működött, pedig ez fontos szempont volt a foglalásnál, jó lett volna, ha jelzik.
Vacsoránál kértünk egy kancsó szénsavas vizet/szódát, nem is a felszámolt 1. 000 ft volt a probléma, hanem, hogy az 1 literes szódásüveg csak kicsit több, mint félig volt, láthatólag már valaki megkapta előttünk, feltehetőleg szintén kiszámlázták neki is.
Szent István Hotel válasza
Kedves Zuzsanna!
Köszönjük visszajelzésüket! Örülünk, hogy összességében kellemesen telt pihenésük szállodánkban. Várjuk Önöket vissza nyáron vagy akár más évszakban is!
Szíves elnézésüket kérjük a gyermekmedencével kapcsolatban. Sajnos egy váratlan, technikai problémánk adódott.
Bízunk benne, hogy a további, szintén meleg vizes medencéinket is tudták használni a gyerkőcökkel. A vacsoránál nagyon szívesen térítésmentesen töltünk kancsó vizet Vendégeink kérésére, viszont a szódavíz az valóban ellenértékkel járna. Sajnálattal olvastuk, hogy nem a megfelelő mennyiséget kapták a szénsavas vízből, amely félreértést valószínűleg a sietség és a kapkodás okozhatta. Természetesen ez megengedhetetlen. Nyugodtan jelezhették volna Kollégáink felé a problémát, akik biztosak vagyunk benne, hogy cseréltél volna a palackot.
Reméljük minél előbb ismét köszönthetjük majd Önöket!
2023. november 7., Pintér Máté, Szent István Hotel
Mindennel elégedettek voltunk de arra nem számítottunk hogy ennyi lépcső van és a távolságok is nagyok voltak. Szállás ,fürdő, recepció, étterem között. A bepakolás illetve a hazamenetelnél a cuccolás kínszenvedés volt. Ez a hely fiataloknak való inkább akiknek nincs mozgás problémájuk! Csipőprotézis műtét után nem volt barátom a sok lépcső!
3 éjszakát töltöttünk a hotelba. Gyönyörű a kert, szebbet el sem lehet kepzelni. A szolgáltatás minden igényt kielégít. Felpanzios ellátás volt, reggeli és vacsora is nagy választékkal, ráadásul izletes is. A wellnes rész kint is bent is csodalatos, bár a benti viz kicsit lehetett volna melegebb. A személyzet nagyon kedves, mindenben segítő volt.
Nagyon kedves személyzet kényelmes szoba, jó a welness csak egy kicsit lehetne melegebb a víz. Az ételek nagyon finomak és a vacsora mellé korlátlan bor fogyasztás van.
A szálloda gyönyörű környezetben helyezkedik el. A virágok, a fák, rendezett a kert. A kis tó az aranyhalakkal, felette a híd, a kápolna, az alagútrendszer csodálatos. Olyan az egész, mint egy mesevilág. A kiszolgálás, az ételek kifogástalanok. Mindenki nagyon kedves és udvarias. Ami kicsi zavart, hogy az ablakot nem nagyon mertük kinyitni, mert féltünk, hogy leszakad.
A zuhanykabin ajtaját nem lehetett rendesen becsukni, így, ha nem figyeltünk akkor bizony kifolyt a víz a kőre. Alapvetően nagyon jól éreztük magunkat.