Nem először töltöttünk pár napot a Saliris Hotelben, de eddig csak a gyógyvíz és pihenés volt az utazásunk célja. A megszokott baráti társasággal "pechünkre" az idén ezt a Hotelt választottuk a Szilveszter megünneplésére. A 4*-os szálloda 4*csomagára fordított arányban volt a nyújtott szolgáltatással.
Pontosabban a szilveszteri program, mint olyan nem létezett csak mindent alulmúló dilettáns próbálkozások, vagy papíron bizonyítható szolgáltatások formájában. A vacsora svédasztalos terítéssel (felszolgálás megspórolva)személyre kiszámoltam db-ra volt biztosítva. Úgy 45 perc alatt lerabolt asztalokkal, zene és teremdíszítés nélkül. Az éjféli koccintás is spontán "magán" szervezésben, a konyhából kiszűrődő (a konyhai személyzet kegyelméből) himnusz után, a szomszédos 3*-os szállodák tűzijátékában gyönyörködve, mert nálunk erre nem futotta. A másnapi szaunaszeánszon megtudtam, a többség így élte meg a "Salirisi" új évi bulit! Felháborító módon át lettünk verve. Én személy szerint erősen gondolkodom a Fogyasztóvédelmi hatóság felé bejelentés megtételében, mert jövőre is lehetnek ártatlan áldozatai ennek a szállodai vezetésnek, és nekik is legyen pár kellemetlen napjuk, ha már a mi szilveszterünket így megkeserítették! ! ! !
Sajnos nagy csalódás volt. 4 liftből 2 üzemelt, néha 3. Az étteremi árak irreálisan magasak. A lift melletti lámpák nem világítanak (kiégtek) 5 szinten, kb 2 éve és az óta nem cseréltek izzókat. A WC ajtók üvegből vannak, még a nyilvános helyen is, ki az az elmebeteg aki üvegajtót tervez ilyen helyekre? A parkolás 1.
500/ éj / autó - a garázsba. A külső parkolás nem megoldott! Balkáni kinézetű és kaotikus. A medence rész rendben van, igaz a szemüvegemet elnyelte a túlfolyó lefolyó és nem voltak hajlandók kompenzációt felajánlani, pedig mint kiderült nem ez az első eset és azóta sem oldották meg. A baba ágy egy nevetséges utazó ágy ( 4**** illik fa kiságyat és kókuszmatraot adni) Felkészületlenek a kisgyerekessel érkezők felé. A paplanon alvadtvércsep volt. Nem ajánlom
A 4 liftből csak 1 müködött. A paplanon vércsepp maradványok. A wc ajtó üveg -nem lehet nyugodtan. . . . . . A parkolás balkáni, a garázs 1. 500/ éj. A baba ágy egy xaros hordozható ágy, öblitövel mosták a huzatok ami allergiàt okozhat. Felkészületlenek a családosokkal szemben. A fürdő jó. Irreális vendéglátó árak. A szoba ár elfogadható.
A 4 csillagos hotel és a fürdő a semmi közepén, ill. A hőforrás mellett épült 6 éve, a fürdő medencéire ráférne egy alapos felújítás. A reggeli és esti svédasztal választéka, minösége átlagos, de megfelelő. Ugyanakkor a déli menüválaszték szegényes, (pl levesválaszték: citromos halleves, ennyi!
) emellett nekünk külön pechünk volt, a rendelt sültpiszráng amellett, hogy sótlan volt, még hidgen is hozták ki. A desszertként felszolgált fagylaltkehely még jégkásának is gyenge volt. A személyzet készséges és udvarias.
Az italok horror árban vannak, WIFI csak a recepción használható (ami a 7. emeleten van), a klíma nem működik rendesen, a lifthez nagyon sokáig kell sorban állni, az éttermi kínálat nem a szálloda méretéhez méltó. Aki a hagyományos ízeket, ételeket kedveli, annak egyáltalán nem ajánlom.
Csodálatosan néz ki az épület a képeken, az egész fürdő, ám életben kiábrándító volt, hogy a szálloda egy - az erdőböl kivágott földrészre van beépítve, és látszik a megsebzett erdő, mindenütt a csupasz barna földet látni és ehhez még hozzájön, hogy nem volt zöld a szálloda fűje, hanem teljesen sárgás, kiszáradt volt.
Bizony drága a víz, de egy ilyen színvonalú hotel ezt nem engedheti meg magának. Nagy luxus látszik mindenütt a hotelben, ugyanakkor nincs benne élet, halott az enteriőr. Nagyon rossz, hogy a szoba erkélyekről a locsolócsöveket és a kietlen tetőt látom, és nem a zöld növényzetet. Tudom, ez több év, mire szép fauna alakul, addig azonban nem kell megnyitni vagy ennyi pénzt elkérni a szobáért. . . Ám maga a fürdőélmény, masszázsélmény csodás volt! ! Azt bármikor ajánlanám másoknak is. Alapvetően jól éreztük magunkat, ám ez sokban magunknak is köszönhető. . .
Próbálok majd jókat is írni a szállodáról, de a negatív tapasztalattal kell kezdeni. Az oldalon keresztül lefoglalt csomaghoz a foglalásunkat/vouchert szerettük volna telefonon visszaigazoltatni a szálláshellyel. Napokon keresztül próbálkoztunk, és több tucat, a foglalási dokumentumban, illetve az interneten elérhető telefonszám hívása sikertelen volt, így foglalás megerősítés nélkül indultunk el.
Szerencsére a foglalás rendben volt, így elfoglalhattuk a szobát. Szálloda tetszetős építészeti kialakításának a funkcionalitás látja a kárát. A hotel szép, de nem igazán "felhasználó/vendégbarát", ami fokozottan érvényes a wellness részlegre is. (Utóbbi strandfürdőként is működik utcáról betérő vendégek számára is) Szinte minden felújításra szorul, látszik a folyamatos karbantartás és az alapos felújítás hiánya. Kopott szőnyegek, kifeküdt ágyak, töredezett hidegburkolatok. A kicsi, lassú és üzemen kívüli liftek miatt javarészt lépcsőztünk. Konyha az átlagos színvonalat hozza, a cégcsoporton belül köszönőviszonyban nincs a választék és a minőség a Büki, vagy Balatonalmádi Hunguest szállodákkal. Pincérek udvariasok, italárak kicsit magasak és külön felszámított szervízdíjjal számolni kell. Vendéglátás/szálloda minősége, az ár-érték arány(! ) szempontjából az általunk utóbbi időszakban felkeresett 5 Hunguest szállodából sajnos ez áll az utolsó helyen. A szálloda festői fekvése és gyönyörű természeti környezet sem tudta feledtetni a honlapon elérhető -jóval korábban készült - fotók által keltett felfokozott várakozás utáni csalódást. Összességében a két hétvégi éjszakáért a szállodai fogyasztásokkal megnövelt, távozáskor kifizetett közel 220 ezres számla túlzó a kapott szolgáltatásokért és minőségért. (Hunguest-Bük all inclusive jobban megéri és olcsóbb) Az átfogó felújítás lezárásáig a gyulai H. E. árszinvonalához szerencsésebb lenne ezzel a minőséggel közelíteni. Csak egy újabb adalék: a Hunguest Hotels törzsvendég kártyát abszolút nem tudja használni.
A recepciós kollegák kivalóak, kedvesek, szolgálatkészek. . A szoba terasza elött talalható rész ápolatlan méhlegelö, egy gazos terület. Nem ezt várnánk egy ilyen hotelben. A WC tisztasaga kívánnivalót hagyott maga után, a vízköves mosdócsap sem volt gusztusos. Az egyszeri “takarítás” a szemetes ürítéséből állt, a vizes helyiségeket fel sem mosták.
Az étkek finomak voltak, de más Hungest hotelben nagyobb választékkal találkoztunk és tágasabb, kényelmesebb étteremmel. A felszolgálással nem volt semmi gond. Nekünk nagyon hiányzott, hogy nem volt egy úszómedence, de ez mondjuk egyéni probléma. A liftek müködése ill. nem müködése jelentős bosszúságot okozott. A lábam miatt nehezen tudok lépcsőzni, nevetséges, hogy a szobából nagy nehezen, egy labirintusnak tűnő épületben három lifttel lehet eljutni a medencékhez. Kedvezményes árat fizettünk, de azt hittük, h ez az előszezon miatt van, nem pedig a gyenge, igénytelen ( tisztaság, lift, wellnes részleg) szolgáltatasok miatt. Javasolnánk még, h ha lehet szereljenek fel több órát, hogy a kül- és beltéri medencék több pontjáról meg lehessen nézni, mennyi az idő.
Két éjszakát töltöttünk a szállodban. Máskor is voltunk itt, igaz évekkel ezelőtt. A korábbi jó tapasztalatok, élmények miatt választottuk ezt a szállodát úti célként. Kiszolgáló személyzet, tisztaság, megfelelő volt. Sajnos az étkezéssel kapcsolatban csalódnunk kellett:( A reggeli ugyan megfelelő volt, de a vacsoránál negatívumnként említeném,hogy a kevesebb néha több.
Sajnos rámentek a disegn tálalásra, de ez sajnos a minőség rovására ment. A mi esetünkben a húsok kemények, a rántott zöldségek olajosak, a krumplipüré ehetetlen, a héjában sült burgonya lehet hogy másnapos volt, az előző napi vacsorára készített milánói sertésborda alapból másnap vacsorára paradicsomos rizottó lett, gyümölcsök éretlenek, kemények voltak. Nem laktunk jól. Sajnáltuk. Nehezen tudtunk választani, és ahogy észrevettük nem voltunk egyedül ezzel. Véleményünket építő kritikával fogadják.
Tisztelt szálloda wellnes részleggel magvoltam elégedve. Többi részleg nagyon gyenge, a szobában a szőnyeg kikopva,hangosan szólt a légkondi nem lehet pihenni, felszolgáló személyzettel nem voltam megelégedve.
vendég kér valamit az a választ akpja ha lesz időm akkor hozokmajd, ez durva, felszolgáló a jékockába csupaszkézzel belenyul és a pohárba úgy rakja, a felvonóra sokatkell várni csak 2 müködött, étkezésnél nem szolgálnak fel sima vizet melegen hozták ki a limonádét, ételek nem egy 4* szálodának megfelelő volt tükörtojást kemény és ehetetlen gyümülcsök csak úgy kirakva egy kosárba minden nem voltak rendszerezve, parkolás a szálloda bejáratától 1 km és mindenkio össze vissza áll, mint vendég fizetnem kell a parkolásért más 4* szállodába nem kérnek parkolási díjat. Véleményem szerint az ára tulzás, alsó 3* felelmeg a szálloda. Évente több alaklommal járok szálodába de ott azt kapom ami valóba levan írva.
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Parkolás a közelben, nem őrzött: ingyenes (Foglalás nem szükséges) • Garázs, kamerával felügyelt: 3500 Forint / nap (Foglalás nem szükséges) • Parkolás a szálloda előtt, kamerával felügyelt: 3500 Forint / nap (Foglalás nem szükséges)
Kisállat bevihető
• Kis testű kutya: 12000 Forint / nap (Foglalás szükséges) • Egyéb kistestű háziállat: 12000 Forint / nap (Foglalás szükséges) • Macska: 12000 Forint / nap (Foglalás szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • szobaszervíz • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • cukormentes étkezési lehetőség • étterem • kávézó • bár