Mindennel meg voltunk elégedve,kedves,humoros pincérek,nagyon finom étel. Viszont a kenyér lehetne frissebb,,vagy lehet pont én fogtam ki a nem friss kenyeret. . /Ha van kijelölt dohányzóhely,akkor a helyieknek/városi/ miért szabad mégis a teraszon az étkező vendégek közt dohányozni? Ez zavart!
Igen csábítónak tünt az étterem étlapján feltüntetett sok-sok különlegesen elkészített csülök-fogás. Mindnyájan csülköt ettünk ilyen-olyan módon, egészben, feldarabolva, erdélyi rakottasként. Rendkívül finomak voltak, de a mennyiség az kifogott rajtunk. A maradékokat becsomagoltattuk, mert egyikünk bendője sem tudott megbírkózni a bőséges adagokkal.
A pincérek udvariasak, kedvesek, igen gyorsak voltak, s nagyra értékeltük, hogy mindegyik ételhez más és más nedüt ajánlottak. Az étterem hangulata is magával ragadó, különösen ajánlom azoknak, akik a régi eszközöket, háztartási holmikat, régiségeket kedvelik, mert ezek visszaköszönnek az étteremben, mint díszítőelemek. Az egyik étel receptjét megleltem a neten, s ha lehet én is elkészítem majd otthon. De addig is, ha tehetem, ismét ellátogatok a Csülök Csárdába.
Esztergomi kirándulásunk alkalmával néztük ki a Csülök Csárda Éttermet, hogy ott fogunk ebédelni. Pont időben érkeztünk,a felszolgáló PINCÉR illedelmesen be invitált a légkondival ellátott, belső helységbe, mivel kint tombolt a hőség. A légkör és az Étterem berendezése azonnal elnyerte a tetszésünket, mely nagyon jó benyomást keltett bennünk.
Az étlapról nem is beszélve, hiszen " Csülkös " fogásból volt bőven. A FELSZOLGÁLÓK 5* udvariasak, gyorsak és profilok, számukra első a VENDÉG és ezért mindent megtesznek. Csak ajánlani tudom, hogy aki finomat akar enni illetve ropogós, ízletes, isteni csülökre vágyik, az ne hagyja ki a " Csülök Csárda Éttermet " ha Esztergomban jár.
Harmadik alkalommal jártunk az étteremben négyesben, és az első két alkalommal meg voltunk elégedve. Viszont a harmadik alkalom valami elszomorító volt. Esett az eső, csak a teraszon volt hely, ami nem lett volna baj, ha a pincérünk nem lett volna illuminált állapotban.
De abban volt, így aztán nem vette észre, mikor a terasz ponyvája elkezdett összecsukódni, és többszöri figyelmeztetés után vette csak a lapot, és indította vissza a ponyvát, aminek az lett a következménye, hogy teljesen elázott az étel előttünk, meg mi is. Ennek ellenére csak annyi volt a reakció, hogy arról nem tehetnek, hogy az automatikája rossz a ponyvának, letörölték a vizes asztalt, mi meg kénytelenek voltunk otthagyni a fele ételt, mert szétázott. Arról már nem is beszélek, hogy annyira csetlett botlott a pincérünk, hogy fellökött egy sörösüvegünket, amitől eltört a pohár és az üveg is. Ugyan hozott másik üveg sört, de pohárért többször kellett szólni. Fizetéskor fél órát várnunk kellett teljesen átázva a hidegben, mert a fizetőpincér a terasz vendégeket a végére hagyta, és még hangot is adott a felháborodásának, hogy méltatlankodtunk a minket ért kellemetlenségekért, ahelyett hogy próbáltak volna bocsánatot kérni, vagy bármivel kárpótolni minket. Az utolsó eset volt, hogy ott ebédeltünk, mert emellett a csülök pékné módra ízetlen, borzasztóan zsíros, csak a grillen gyorsan áteresztett, sületlen csülök volt. Azt hiszem a felszolgálóknak nem szabadna így viselkedniük a vendégekkel, mert egész délután nem tudtunk napirendre térni a történtek miatt.
Mindent megkaptunk, amit egy étteremtől vártunk, de ahhoz képest, hogy az árak nincsenek nagyon elszállva, kifejezetten nagy a tisztaság és figyelmes a személyzet. Pillanatok alatt felvették a rendelést, nem hibáztak semmiben. A mellékesben a standard folyékony szappanon és kéztörlőn kívül fertőtlenítő és fogkefe automata is várt (*), de van pelenkázó asztal is a női szekcióban.
Az ételek finomak voltak, az adagok bőségesek. A régi telefonok gyűjteménye pedig üde színfoltja a helynek. *(Zseniálisak a mini fogkefék és fogkrémek! ! ! )
2016. októberben, a párommal jártam itt. Péntek este volt, vacsoraidő. A teraszon ültünk le. A felszolgálás gyors és barátságos volt. Az étel is, ital is gyorsan megérkezett az asztalunkhoz. Kétszemélyes tepsis csülköt ettünk: isteni finom volt. Mást már nem is bírtunk enni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hétfőn este érkeztünk, vacsora időben. A teraszon foglaltunk helyet. A felszolgáló késlekedés nélkül hozta az étlapokat, és felvette az italokat, amik hamar meg is érkeztek. Minden étel, amit fogyasztottunk, a desszertet is beleértve, nagyon ízletes volt. A kiszolgálás udvarias és gyors volt.
Kollégákkal jártam több alkalommal is a Csülök csárdában, ahonnan mindig úgy távoztunk, hogy a legközelebb is ezt a csárdát fogjuk választani. Mind az ételekkel, mind a kiszolgálással nagyon elégedettek voltunk. Az ételek ízletesek, a pincérek figyelmesek, minden apró jelzést észrevettek és magas szinvonalon szolgáltak ki.
Az étteremnek sajátságos hangulatot ad a Bazilika közelsége, szép időben mindenkinek a teraszt ajánlom, de a belső helységet is nagyon barátságosan alakították ki.
Ha olyan vendégünk van aki nem járt még a városban, természetesen megmutatjuk neki a Bazilikát kívül-belül, megnézzük a Várat és lesétálunk a "Macskalépcsőn" a Dzsámihoz. Városnézés után pedig a legjobb program egy ebéd, vagy vacsora a "Csülökben". Finom ételek, bőséges adagok, udvarias és profi kiszolgálás, hangulatos környezet - még sosem csalódtunk benne.