A Szamos cukrászda nem messze található a Bazilikától. Finom a sütijük, (szatmári szilvatorta) a hosszú kávéjuk is,(jár hozzá 1-1 kis pohár víz, így nem muszáj feltétlen ásványvizet is kérned, ha nem vagy szomjas) elfogadható áron. A kiszolgálás is megfelelő. lehet kártyával is fizetni.
Hát, ahhoz képest, hogy cukrászda, elég komor hangulatú a berendezés. (Zömében fekete székek és asztalok.) Ezt az igen kedves, barátságos személyzet sem tudja ellensúlyozni. Pedig a kávé (espresso macchiato) is jó volt. Az ár korrekt, a tisztaság hibátlan. De legközelebb inkább a napfényes teraszra ülök.
Ha Esztergomban járunk, soha ki nem hagynánk a Szamos Cukrászdát. Az egésznek van egy békebeli hangulata,régi korok kávéházai idézi. Mindig nagyon kedvesen fogadják a betérő vendéget. Voltunk már gyerekekkel, voltunk itt bőrig ázva motoros gúnyában, de a fogadtatás minden alkalommal ugyanolyan kedves volt.
A sütemények egész egyszerűen fantasztikusak. A kávé úgyszintén. Kapható sokféle csokoládé is és természetesen marcipán. Kinn az utcán nagyon finom gombócos fagyit is lehet venni. Mindenkinek szívből ajánlom! ! !
A párom születésnapját ünnepeltük Esztergomban egy wellness hotelben. Szép napos délután egy hangulatos kávézot kerestünk és a Szamos cukrászdára esett a választásunk. Nem bántuk meg. Nagyon kellemes, látványos környezetben, finom süteményeket és kávét ittunk. A személyzet kifogástalanul kedves volt. Legközelebb sem hagyjuk ki ha a városban járunk.
Eddig egyik kedvenc helyemnek tekintettem, nem volt olcsó,de jó volt a kiszolgálás,és a választék is finom volt. Tegnap Anyukámmal szerettünk volna beülni egy jó kávéra, forrócsokira és krémesre. A kávén kívül nem tudtunk semmiből választani. Nagyon nagy csalódás volt számunkra, biztos, hogy senkinek sem ajánlom ezt a helyet többet.
Még mindig Esztergomban, ezúttal cukrászdát keresünk, s a Szamos-t választjuk. Jó helyen van, nekem kedvencem a marcipán, különösen likőrben! Megközelítés könnyű, parkolás nem, csak a szomszéd utcában lehet. A berendezés a századelő hangulatát idézi, mármint a mult századot. Külön szenzáció a Bazilika makettje, és a koronázási ékszerek marcipánból.
Süteményt és fagyit kérünk. A süti finom, a fagylalt csak jó minősítést kap. A hangulata a helynek viszont kiváló. A számla korrekt, 3,200 Ft. Összegzés :jó hangulatú hely, jó minőségű termékekkel, kedvező áron. Minősités :ajánlott : Értékelés ;8,5/10 pont
Nem is tudtak volna jobb épületet találni az Esztergomi Központi Kávéház Szamos Cukrászda számára. A gyönyörű szép októberi délután az udvaron foglaltunk helyet. Visszamentem, hogy titokban megbeszéljem a pincérnővel, hogy meglepjük lányomat, kinek születésnapja közeleg. "Tessék csak rám bízni" - mondta és onnét kezdve csak hátra kellett dőlnöm a széken.
Gyönyörű berendezés, kedves személyzet és nagyon finom sütemények azt sugallják, hogy menjünk vissza. Az olvasóknak is ezt javaslom. Kártyával fizettünk.
Bevallom őszintén, szeretem Szamos marcipán termékeit. Nem csúcsdesszertek ezek, de megütik már azt a színvonalat, amire már rá tudom mondani, hogy élvezhető. Így aztán nem hagytuk ki esztergomi turnénk alkalmával a Szamos cukrászdát sem, becsomagoltattunk pár desszertet, amit otthon ettünk meg. Ízletesek voltak és jó ér/érték arányúak.
A beltér nagyon szép, díszes, külön értékeltük a marcipánból készült szobrászati remekműveket az esztergomi bazilikát és a Szent koronát mintázó kompozíciókat. Sok talán az 5 pont, de azért határozottan jobb ez a hely a négypontosok zöménél.