Az étterem atmoszférája lenyűgöző, lélegzetelállító, pompázatos, a hatalmas belmagasságú, nyerstéglás, boltíves beltérben diszkrét világítás, esztétikus bútorzat, néhány hordó és zöld növény. A konyha magyar gyökerű, de integrál nemzetközi fogásokat is. Első ízben a kétezres évek elején jártam itt, már akkor átlag feletti volt az étterem.
2021 szeptemberének második felében örömmel tapasztaltam, hogy sikerült még emelni az amúgy is magas szintet. A kacsamájpástétom zöld almával és sült kaláccsal ízletes, jó minőségű alapanyagból készült, az alma kompótszerű formában került a tányérra. Jó volt a harmónia az elemek között. A bőrén sült szaftos fogast pirított karfiollal, burgonyával és sáfránymártással körítették. Jól sikerült fogás, a tálalás mindkét esetben még finomítható. A somlói galuska ízletes, jó ötlet hozzá a helyben készült diófagylalt. A kiszolgálás kifogástalan: udvarias, kedves, felkészült, segítőkész. Érdeklődésünket látva a felszolgáló jelzi, hogy találkozhatunk séffel is, ha szeretnék. Éltünk a lehetőséggel, Jászai Tibor séfben rokonszenves, kommunikatív embert ismertünk meg, aki szeret szakmai kérdésekről eszmét cserélni. A találkozás után egy kis ajándékfalattal örvendeztetett meg minket, jó ízű rántott mangalicafejhúst kaptunk kellemes mártás kíséretében. Azt is megtudtuk, hogy ez úzus, ha a vendég kíváncsi a séfre, valamilyen kulináris meglepetésben részesül a Ház részéről. Az itallap igényes. Több, mint nyolcvan bort kínálnak Kárpát medencei merítéssel. Ezeknek felét kimérik decire is. A kommersz töményitalok mellett tartanak három főzdétől két tucatnyi pálinkát, a nagyipariakon hívül négy kézműves sört is.
Gyönyörű helyen, az esztergomi bazilika lábánál, a Sötétkapu felőli bejáratánál kerestük fel a Prímás pincét a Szent István téren. Az étterem gyönyörű, a felszolgált ételek látványosan tálalva, a kiszolgálás gyors és udvarias. Az ételek mennyiségével sem volt gond, megfizethetőek az árak.
Esztergomban a Bazilika mellett volt a szállásunk. A Prímás Pince étteremben volt a félpanziós vacsoránk. Az étterem szerintünk osztályon felüli, tiszta, luxus kivitelű. Az ételek, italok finomak, hát, nem a legolcsóbbak, de hát étterem. Sok különleges ételt kínálnak, nem feltétlenül a magyar ember ízlése szerint, de nagyon mutatósak az adagok, és az ízük is kiváló.
A páromnak nem nagyon jött be, mert nem csülök volt, de szerintem finomak voltak, bár volt amit kihagytam volna. A pincérek nagyon udvariasak, segítőkészek. Összességében egy nagyon színvonalas étteremben jártunk, kár lett volna kihagyni.
Egy áprilisi hétköznapon tértünk be, de nem véletlenül mert már korábban kinéztem a helyet. Késői ebédidő volt már így éppen kevés vendég volt. Kedves fogadtatás után mindjárt helyet foglalva megkezdtük az étlap tanulmányozását.
Rendeltünk egy medvehagyma levest pirított fenyőmaggal ami szenzációsan finom volt majd ettünk még én egy Hortobágyi palacsintát a társaságom meg egy liba burgert és egy Túrós csuszát. Minden nagyon finom volt. Talán a túrós csúsza lehetett volna egy kicsit kevésbé zsíros.
Érettségi találkozónk helyszíne volt a csodálatos környezetben lévő Prímás Pince étterem, mely elvarázsolt minket a maga szépségével, patinájával. Ízletes és nagyon kedvezményes árú vacsorát kaptunk,különböző grillezett húsokkal, zöldségekkel, mártásokkal, salátával és a környék legízletesebb boraival.
A személyzet kedves és figyelmes. Az emeleti különterem a legjobb helyszín volt, ahol elkülönülve, másokat nem zavarva, nagyon jól éreztük magunkat újra együtt. Köszönjük
Már többször voltunk a Prímás Pincében és még sosem csalódtunk. Szezonális kiváló minőségű ételek környékbeli alapanyagokból! Minden ember talál magának megfelelő ételt és bort is. A kiszolgálás profi és könyezet stílusos. Külön pont, hogy vasárnaponként a gyermekeknek külön foglalkozás van felügyelettel (óvónővel!
! ! )! Amúgy ha nem vasárnap megy az ember, akkor is van gyerekrész játékokkal stb. Ja és a gyerekadag ára nem 70%, hanem 50% ! ! ! A klima nagyon jó, nyáron megfeleően hűs, télen meg nem túl hideg! Kötelező látni és ennivaló Esztergomban :)
Egy családi összejövetel alkalmából voltunk ott, vasárnapi napon. Pont aznap elöre meghatározott összegért svédasztalos ebéd volt - így elöre telefonon le kellett foglani az asztalt ami a megadott idöre elö is vol készítve. Az alatt az idö alatt még ott voltun eltávozott egy asztaltársaság és tanúi voltunk hogy az asztala tiszta terítöket raktak és természetesen megterítetek.
Volt 2 fajta leves, 6 fö étel és különbözö körítések, plussz még kettöt a szakács az étteremben készített. Természetesen voltak még gyümölcsök és sütemények is. Svédasztalos tálalásról lévén szó midenki szabadon választhatott a feltálat ételekböl és olyan menyiségben ami jól esett. A feltálalt ételek nagyon jó minöségüek voltak, ízletesek és kitünöen füszerezve. Külön meg kell említenem hogy a gyerekek résszére is lehetett választani - kirántott hús amit más éttermekben gyerek menünek ajánlanak nagy szerencsére nem is volt. És ami nagyon meglepett az éttermeben agy külön helyen a gyerekekkel egy nagyon aranyos hölgy foglalkozot igény szerint.
Kulináris élmény gyönyörű környezet és a boralagút is fantasztikus, egyértelműen ez a legjobb étterem Esztergomban. Ha újra Magyarországon járok feltétlenül be fogok újra nézni
Egy borbemutatón volt szerencsém részt venni, ahol a borok, az ételek minősége és a rendezvény lebonyolítása kivétel nélkül zseniális volt. Személyzet hozzáértő, környezet lenyűgöző, megközelíthetőség tökéletes. Szívből ajánlom mindenkinek! Kávé terén szerintem szükséges a továbblépés, a teljes képből és szolgáltatásból talán ez az egy pont ami kilóg. Szívből ajánlom!