Jaj, hogy fejezzem ki az értetlenségemet. . . hogy mire képes az ember és miért? Bizonyára nem volt felesleges szabadidejük, keményen dolgoztak egész életükben, szinte a semmiért, és akkor még ide cipelkedtek is, szinte a semmiért. Valaha itt mocsár volt, állítólag itt bujkáltak az üldözött keresztények a törökök elől és füvet meg gyökereket ettek. . Ezt a szöveget többször is elsütötték már nekem, az ország más részein, például az Alföld déli részén is. . . én meg mindig nagyon "okosan" néztem, mert milyen életszerű már, hogy 150 évig lapulsz a mocsárban és gyökereket eszel. Na, de ez a hely ma búcsújáróhely, zarándokhely. . . messze földről sereglenek ide az emberek, valamiért. Talán énekleni vagy cipekedni. Itt található körben a kálvária is, láthatod, hogy a stációk 3D-sek, kis festett szobrocskák vannak az üregekben, ábrázolva a Golgotára megtett út eseményeit. Szent kút már nincs, volt valami forrás, de az építkezések során tönkrement. Ha vezekelni támadt kedved, akkor adtam egy tippet, szép a hely, szép a környék, jó kirándulás ez!