A rántott húst itt Gundel borda néven spenóttal és sajttal készítik. Pénteken és szombaton füstölt tarjával, főtt tojással és zsidótojásos kaláccsal felszolgált neológ sóletet is rendelhetünk. S akkor nem említettem még a torikatsu stílusban készült rántott csirkecombot, illetve a rántott kacsamájat. A Száll Kálmán térről ismert 101 bisztró az Oda keretén belül négy műfajban kínál izgalmas kompozíciókat. Az ételsort a kis tányérok nyitják a taiwani arany kim chi-től a szójaszószban marinált tojásig, ezt követik a tészták és tésztalevesek (pl. sertés zhailang tészta, Taipei vörös ramen,), majd a rizses ételek (pl. sertés lu rou fan, kung pao padlizsán) s végül a desszertek. Az Ide a római pizza budapesti nagykövete. A stirata avagy pinsa stílust követve, aprócska, bátran beárazott, de pazar pizzákat kínálnak. Hadd idézzem saját szavaikat: "Nem minden pizza, ami kerek. Pontosabban nem minden pizza kerek. Az IDE egy római pizza kisüzem, ahol a pizza szögletes, a tészta lassan fermentált, buborékoktól vastag és habkönnyű, a feltét sose szemérmes, az alja ropogós, vágni viszont ollóval szokás. Abban igazuk van, hogy a pizzák között ez a legjobban szállítható változat s abban is van valami, hogy sütőben rámelegítve kétnaposan is ugyanolyan, mint kétpercesen. Bár óvatosabban fogalmaznék, mert nem épp ugyanolyan, tény, hogy jobban közelíti a két napos a két percest, mint bármelyik másik pizzafajta. A pizzák mellett Odában kínálnak előteles tálakat, salátákat és nyolcféle desszertet az epres limoncellos tiramisu-tól a sóskaramellás panna cottaig. Mindemellett az italszelekció is kiváló. Külön szedik a borokat és natúrborokat, talán szerencsésebb lett volna borok helyett konvencionális borokat írni. De persze nem ez a lényeg, hanem, hogy gonddal válogattak össze mindkét kategóriában kb. 16-16 izgalmas tételt a Káli kövek pincészettől a Gilvesy pincéig, s Edgar Brutlertől Sütő Zsoltig (Strekov). Négy Heineken termék mellett az élvonalbeli Reketye sörfőzde nyolc főzetét is választékba vették. A töményitalok elsöprő többsége a prémium kategóriát képviseli. A kiszolgálás kifogástalan: motivált, kedves, udvarias, érdeklődő, segítőkész, felkészült és kommunikatív. Az árak nem alacsonyak, de értékarányosak. Még azt is lenyeli az embert, 15% felszolgálási díjat számolnak fel, ami a Michelin csillagos szint jellemzője. A Buja disznó(k) szortimentjét elég jól ismerve, a 101-től rendeltem két fogást, egy ízre állagra egyaránt korrekt cékla-ananász salátát, egy kristálytiszta, szép színű és mély ízű lótuszos, marinált goji-s, gyömbéres kínai gyógy-csirkeerőlevest, továbbá egy articsókás, fenyőmagos, spenót- és céklaleveles pizzát. Ez is kitűnőnek bizonyult, akárcsak a másik két egységben, a Pozsonyi útiban és az Arany János utcaiban kóstolt variánsok. A következtetés egyértelmű: az Oda a legizgalmasabb kulináris célpontok egyike, nemcsak fővárosi, de Kárpát medencei szinten is. Tisztes 5 pont.