Déltől van nyitva, nagyon turistás helyen, a Százéves és a Váci utca között a Piaristában. Kintről semmiféle csárda nem jut eszedbe, sőt, semmi vonzó vagy érdekes, valami étterem talán és kész. Bemenni zenél az ajtó, jönnek is persze, és mivel csak két asztal foglalt ebéd főidőben, hát ülhetek, ahová akarok. Én ökör, a szép kilátású nagy üvegablak mellé ültem, hogy mennyi eszem van, pár perc múlva majd megvett az Isten hidege, csak úgy sütött a fagy az óriási üvegtáblából. Pironkodva mondtam, hogy átköltöznék máshová, a pincér abszolút ismerte és értette is a problémát, mondta, hogy tud egy jó helyet a radiátor mellett, és tényleg ott volt, ég és föld. Az étlap nem túl hosszú, de érdekes, mást is ki lehet még itt próbálni. Jelenleg a libacomb volt nálam terítéken, párolt káposztáéval, tepsis burgonyával. Meglepően gyorsan hozták, pár perc volt csak tényleg, a burgonyát külön edényben. Első kóstolásra már tudtam, hogy ez jó hely, a libacomb, a káposzta és a burgonya is élvezetes. És nem is volt kevés. Inkább magyarosan zsíros volt, így laktatóbb is a szokásosnál, szóval icipici maradék is ottragadt a tányéromon, de nagyon jót ebédeltem, semmi kétség! A számla egy másik dolog, hát, ha libacombot akarsz a belvárosban, akkor fizesd is meg! Libacomb körítéssel 8950, egy kóla 1090, szervízdíj 1253+153 forint. Itt ennyibe kerül. A felszolgálás figyelmes, kedves, persze, hogy ajánlom is a helyet!