Hotel Gara Gyógy- és Wellness Szálloda Füzesgyarmat bemutatkozása
Füzesgyarmaton várja vendégeit a Hotel Gara Gyógy-és Wellness Szálloda. Standard szobákat és lakosztályokat kínál, melyek zuhanyzós fürdőszobával felszereltek. Tv és ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre. A belső udvarban szintes szálloda kétágyas szobákat és lakosztályokat kínál.
Belső udvarában kialakított úszó-, gyermek-, és gyógyvizes medencék járulnak hozzá a teljes kikapcsolódáshoz. A Kastélypark Fürdő a hotel mellett helyezkedik el, ahol a gyógyvíz számos egészségügyi panaszt enyhít. A környéken horgászni, vadászni és kerékpározni is lehet.
A szállodán látszik az elmúlt évtizedekben lezajlott eróziós munka. Kopott, megfakult, néhol málladozó az épület. De látszik az idők szelével való lépéstartás szándéka is. A szobákhoz modern, üvegfalú lifttel juthatunk fel, és a szobánkban (standard) is már LCD tv lógott a falon.
A szoba mérete kielégítő, sehol nem kell oldalazva közlekedni, és külön kis helység jutott a WC-nek is. A helybőség egyébként jellemző az egész hotelre, elég nagyok a közösségi terek is. Az udvari medencék is megfelelő méretűeknek bizonyultak a pünkösdi hétvége nem csekély létszámához, bár ebbe jelentősen besegíthetett a szomszédos Kastélypark Fürdő, ahová kedvezményes belépővel lehetett átmenni. A medencék vize tiszta, és kellemes hőmérsékletű. A wellness részleg nem túl gazdag, de jó idő lévén még így is eléggé kihasználatlan volt. Télen bizonyára más a helyzet. Az étel választék reggelinél és vacsoránál is bőséges, de a minőségen néhol a kapkodás jelét véltem felfedezni. Nagyon kis létszámú, de nagyon kedves, segítőkész, szorgalmas személyzet műköteti ezt a szállodát. A bárpultos egyszer csak a recepción fogadta a vendégeket, majd a vacsoránál, mint pincér sürgött-forgott, és amikor jégkrémet kívántunk, otthagyva az ebéhez való terítést, kiszolgált minket a bárban. Le a kalappal mindenegyes dolgozó előtt. A csomag része volt egy táncos est, mely az aula helyett a medencék mellet került megrendezésre. Fantasztikus élmény volt. Ki a medencében ülve, állva, ritmusra ringatózva hallgatta a remek zenét, ki a parton ropta a táncot. Végig változatos jó zene szólt, így mindenki megtalálhatta közte a neki valót. Amint beindult a buli, nem is volt többé üres a táncparkettként szolgáló medencepart. Örömmel kezdeném újra itt ezt a hosszú hétvégét. Némi ráfordítással, termálvizének és vendégszerető személyzetének is köszönhetően, nagyon vonzó hely lehetne. Így is ajánlom azonban mindenkinek, aki szereti a retro hangulatú szállodákat. Egy dolgot sajnálok csak, hogy szilveszterre - teltház miatt - már nem tudtunk jelentkezni. Talán jövőre.
Felháborítóan lelakott, az egész létesítmény. Szégyen, hogy engedik így üzemeltetni. A vendégek szinte büntetésként élik meg az itt eltöltött időt. Javaslom a vezetőségnek töltsön el a párjával itt 3 feledhetetlen napot és akkor megérti miért ez a negatív vélemény.
Most voltunk harmadszor a Garában. Az előzőekhez képest gyengült az ellátás az étteremben. A szoba hideg volt, de kedvesen adtak plédet és hősugárzót, majd melegebb paplant. A szobában a zuhanyzóból alig meleg víz folyt, a csapból csak hideg. Az utolsó napon délelőtt nem működött a szauna, gondolom készítették elő a következő váltáshoz.
Mivel gyermekkoromat Füzesgyarmaton töltöttem, és a hotelt is ismertem elköltözésem előtt, nem ért meglepetésként sem az állapota,sem a hely maga. Igen, valóban kicsit lepusztult, amit retro-nak csúfolnak manapság. A szoba rém kényelmetlen, az ágyal annyira kemények, hogy a férjem két nap után alig tudott járni.
Tisztában voltam azzal is, hogy nem egy nagy wellness fogad. Jó volt a meleg medence novemberben kinn, jó volt a tisztaság, a fűtés, és a második vacsora is. Az első esetében sajnos a sózás túlzás volt. Valóban nincs hajszárító, sem hűtő. De ritka az a 3 csillagos hotel, ahol van saját medence és svédasztalos vacsora. Reggelinél igen sok sorban állásra számítson a vendég, mivel egy automata adja a kávét és a forró vizet is. Szegény gép valószínű nem 100 emberre van kitalálva. A legrosszabb a világítás volt nekem, egy pislákoló kis lámpa volt az ágy mellett, és a plafon világítás is nagyon haloványka. Látszik (20 év távlatából), hogy történt felújítás, de végtére is nem a balatoni színvonalat kell megcélozni. A gyerekeimnek tetszett, jókat nevettünk az óriás szekrényen és más érdekes megoldáson, mint a teljesen szakadt bőrgarnitúra. ha megnézzük az árát, akkor elmondható, hogy ennyiért kb. erre vagy ennél sokkal rosszabbra számíthatunk. Nagyon jó árfekvése van a hotelnek.
Információ nélkül a nőnapi csomag alapján kerültünk Füzesgyarmatra. Szállodára már ráfért volna a felújítás. A Wellness szolgáltatások - masszázsok - megfelelő csomagot állítottak össze a hotel alkalmazottai. Ételek megfelelőek voltak. Mivel nőnapi csomagnak hirdették egy cserép virággal kedveskedtek, amit pozitívan fogadtunk, s mellé még egy emléklapot is kaptunk. Tettszett a vitaminos fürdés.
5 napot töltöttünk a Hotel Garában,összességében jól éreztük magunkat. A szoba kellemes lett volna ha az ágy kényelmes. De sajnos kemény,kényelmetlen. . . Az étteremben az ételek összességében ízletesek,de nem minden vendég megy 17 órára vacsorázni,és aki később mondjuk 19 órára érkezett,üres edények fogadták. .
Azt gondolom hogy egy svédasztalnál az utolsó fél órában is azt kell kapnia a vendégnek mint aki elsőként érkezik. Így mindig lemaradtunk az étkek nagy részéről. . ami maradt abból tudtunk csak választani. A bárban nincs kávégép,így vizesen kellett a medence mellől bemenni kávét rendelni az étterembe,nem hiszem hogy egy kapszulás kávéfőző beszerzése gondot okozna egy ilyen hotelnek. A személyzet kedves,de az éttermi pincérek nehezen fogadják a kritikát,sajnos. A fürdő közelsége és tisztasága remek,mindenkinek ajánlom,kellemes hely.
Baráti házaspárral voltunk augusztusban 4 napot. Kis gyerekes, ill. nehezen mozgó nyugdíjasoknak ajánlom, mivel este 8 után minden élet megszünik a városban. A szálloda termál medencéjét MINDEN NAP! ! ! leeresztik, kitisztítják. /Fölötte laktunk, saját szememmel láttm/ a többi medencét kitakarítják és vegyszerezik.
Nekem személy szerint nem izlett a kaja, de a társaságnak igen. Ez teljesen egyéni. Összességében nem volt rossz, de nagyon CSENDES! , én szeretem a "nyüzsit". A mellette lévő strand viszont nagyon kellemes, kevesen vannak, közvetlen átjárás féláron a szállodából.
Elégedett voltam. . . 2 éjszakás wellness elképzeléssel utaztunk az ismeretlen Hotel Garába. Már érkezéskor látszott, hogy ráférne egy felújítás. A szoba elég kicsi, a nagy fotel nem illik bele, túl nagy helyet foglal és kényelmetlen. Helyette egy hűtő kellene, mert az már a 21. században alapból mindenhol van.
Még márciusban az erkélyre ki tudtuk tenni az innivalót, és a hűtőben tartható injekciót, de nyáron semmiképpen nem mennék ilyen helyre. A matracok és párnák nekem kényelmetlenek voltak. A közös helyiségek szép tágasak, a wellness részleg szuper. A svédasztalos reggeli szinte mindenhol egyforma: tojás, felvágottak, szalámik, sajtok. Itt azonban sok olyan is volt, amit még máshol soha nem láttam. Pl. töpörtyű, disznósajt, tejbegríz, stb. A fő étkezések is pazar minőségűek voltak. Pl. a csokoládés hús. . . Köszönet a séfnek. A recepciós lányok kedvesek voltak, a szobaasszonyok úgyszintén. A hiányosságokat ők pótolják, de csak részben sikerül. Hűtő! Az nagyon kell. Vendégek csak akkor járnak vissza és akkor ajánlják másoknak a hotelt, ha mindennel elégedettek voltak. Jobb, mint a fizetett reklám. . . .
Füzesgyarmat barátságos alföldi fürdőváros, békés környezetben várja a pihenni vágyó kedves vendégeit. Ahogy beérünk a Hotel Gara kicsit kopott épületével találkozunk. Hát a recepcióhoz érve,mosolygós recepciós hölgyek fogadnak. Megkapjuk a szoba kulcsát a fürdőköpenyt ,masszírozás és séta kocsikázás a program.
Lifttel-lépcső lehet közlekedni. Igaz a szoba berendezése kicsit kopott,de van légkondi-lap tv a falon,nagyon szép és tiszta az erkély a medencékre néz. A fürdőszoba és a Wc külön van. Három medence van kívül az udvaron. Belül minden igény kielégítő jakuzzi, szauna,két belső medence. Az étkezés svédasztalos reggel-vacsora. A pincérek nagyon kedvesek voltak a kiszolgálásban. A második nap medence parti volt,kinti sütögetés,miden igényt kielégít. A régió legszebb fürdője a Kastélypark Fürdő, amely különböző hőfokú és vízösszetételű medencéivel egyaránt kellemes,ide átjárásunk volt. Nagyon kellemes 4 napot töltöttünk ebben az" egyszerű,de nagyszerű" Hotelben.
Kellemes meglepetés volt számunkra a Gara hotel, csak a weboldalukra hagyatkoztunk mikor elindultunk Füzesgyarmatra, de milyen jól tettük. Már a recepción nagyon kedvesen fogadott T. Anita. A szoba ugyan kicsike de nem zavaróan. A konyhájuk izletes és igazán változatos. A wellness részleg is rendben volt, ugyan nyár lévén a benti medencéket nem használtuk de legközelebb megtesszük.
Külön jó pont a medencében való sörözés illetve koktélozás. Nekünk tetszett, már foglaltunk is egy késöbbi tematikus hétvégét. A szeméyzet is kedves volt.