Kilátó Vendégház és Étterem Galyatető bemutatkozása
A Kilátó Vendégház és Étterem a Mátra szívében, Galyatetőn várja vendégeit egyedülálló, pazar panorámával. A síparadicsom közelében és a népszerű túraútvonalak szomszédságában elhelyezkedő szálláshely ideális lehet kisgyermekes családoknak, túrázóknak és osztálykirándulóknak egyaránt.
Az étterem koszos. Az asztalterítők fordítva voltak az asztalon,azt hittem véletlenül,így megfordítottam. Kiderült,a másik oldala már használt volt,de ez az oldala is koszos. Az evőeszköz ragadt. Az étel mennyisége szánalmas. A leves felét ott kellett hagyjuk mert a húsnak volt némi érdekes íze.
Lehet,hogy több napos volt már de még megpróbálták "megeteteni" velünk. A második fogás, 1 kisszelet rántotthús normál adag sültkrumplival, a savanyúság félbe vágott fél uborka volt. A bútorokon több havi por rakódott fel. A szoba borzalmas. A kapcsoló,a konnektor lógott a falból. Sajnos az ágy mellett volt,így egész éjszaka arra kellett figyelni(tudat alatt is)nehogy hozzáérjen az ember. Az ágynemű inkább műszálas mint pamut volt. A fürdőszoba legalább átlagos volt. Törülköző sehol. Ez a szállás inkább túristaszállásnak felelne meg,nem 3 csillagos étterem-vendégháznak. Csak kényszerűségből maradtunk ! Nagyon visszatetsző volt,hogy előre kellett kifizetni a szállást, pedig még meg sem néztük milyen a szoba. Semmi nem volt jó ! Sajnáljuk,hogy beugrottunk ennek a hírdetésnek !
Nem volt meleg víz, nem volt fűtés (október végén a hegyekben), az áram több alkalommal sötétedés után is kikapcsolt, nem volt WI-Fi hozzáférés, a szobában a tévé 3 csatornát fogott ami sercegett, el-el tünedezett. Az ágynemű, ágyneműhuzat kopott, használt. Nem voltak tekintettel az elhelyezésünkkor a gyermekek életkorára- amit előre megadtunk.
Az első kellemetlen csalódásunk internetes szállásfoglalás esetén. Az étkezést nem tudom megítélni, mert ugyan reggelit kértünk, de a személyzet elfelejtette.
Az idő és táj nagyon szép volt az ott töltött 3 nap nagyon kellemesen eltelt. Sajnos a szálláshely hagy némi kivetni valót. Gondozatlan és elhanyagolt volt.
Az elektromos hőtárolós kályha nagyon gyengén adta a "meleget". A pót olajradiátor és fűtő ventilátor 15 másodpercenként vágta le a biztosítékot. Annak ellenére, hogy már lefeküdtünk, összepakoltunk és hazajöttünk. Szállásdíjat nem kellett fizetnünk csak a vacsorát. Gyenge az elektromos rendszer.
Azt gondolom, hogy télen egy majd 1 km magas lévő szálláshely ezt nem engedheti meg magának. És ahogy az előttem hozzászólótól olvasom ez a probléma már 2013. októberében is fennállt. A tulajdonos hanyag, igénytelen, nem törődöm vagy csak ráfordítás nélkül akar vendéglátásból pénzt keresni. Szálláshelyének rossz mivoltát az ott dolgozó kiszolgáló személyzet készségessége kompenzálta valamelyest. Balogh Balázs Budapest
Galyatető mesés hely.. Jó levegő nyugalom csend.. A szállásadónál voltak problémák. Egy komplett felújítás rá férne a vendégházra. A személyzet nélkül be zárhatná a vendéglátóhelyet..
A vendégház alkalmazottja kedves és segítőkész volt velünk. Párommal érkeztem egy éjszakára félpanziós ellátással. Gyönyörű havas táj fogadott,meleg szoba és finom ételek. Hatalmasokat kirándultunk kutyástól a térdig érő hóban. Az étterembe kandalló üzemelt. Bár kifogtunk egy reggelizést,amit kabátba kellett töltenünk, annyira kihült az étterem.
A pihenésre alkalmas, a vártnál kényelmi szempontból nem rosszabb szállás, hiszen kategóriájából adodóan az ember erre számít. Viszont a várható -10 - 15 fokos hideg ellenére fűtetlen szobákkal várták a vendégeket, illetve a meleg víz (zuhanyzási lehetőség) sem biztosított, nics folyamatosan,ezek igencsak rontották a téli pihenés nyugalmát.
Az étel közepes minőségű, bár ízében nem rossz, mennyiségében és minőségében nem felel meg az árnak amit elkérnek érte. Egyik ebédünk: húsleves, melyben egy negyed répa, 3 csipet hús és kb. 15 szál 5-6 cm-es cérnametélt úszkált, mely 7-800 Ft-ba kerül, pontosan azért nem tudom, mert kértünk még 2 db palacsintát, ami sima lekváros és kakaós, olyan vékonyka és együtt 1000 Ft volt a kettő. Ha valakinek ajánlanám, akkor csak, mint egy olcsó szállást - nem -10 fokban és csak étkezés nélkül. Van a környéken közért és étterem is.
Igaz ködös időt fogtunk ki, de még így is jól szórakoztunk! Nem is tudom mikor hallottam a gyerekeket úgy nevetni mint ott szánkózás közben! A szoba nagyon meleg volt, így este meg tudtuk szárítani átázott ruháinkat. A személyzet nagyon kedves volt! A gyerekeknek kedveskedtek, ami meglepte őket, de jól esett nekik!
Az ennivaló finom volt és bőséges, az árak pedig elfogadhatók! Valószínűleg rendszert csinálunk majd és minden évben elmegyünk, de legközelebb legalább 2 napra! ! Köszönjük szépen, hogy ott lehettünk!
Az ellátással meg volrunk elégedve. Finom és bőséges volt a reggeli és a vacsora is, alkalmazkodtak az igényekhez. A személyzet udvarias és kedves volt. Amiről illett volna tájékoztatni a előre a lakókat az a szomszédban folyó épìtkezés. Reggel 7-kor már ment a kalapálás, flexelés. Napközben nem volt zavaró, mert kirándultunk.
A vendégház vezetője és kiszolgáló személyzete egyaránt maximális elismerést érdemel.Az étel bőséges és finom volt, minden kívánságunkat figyelembe vették.