Szombaton (2016.07.30 )betértem vacsorázni.Steak a kedvencem azt választottam. kiváló volt.hozzá egy szép testes villányi vörös,hát fenséges volt.A kiszolgálás gyors,szakszerű. az ár érték arány jó.Kiszolgálás tökéletes a pincér ajánlja az ételeket és a hozzávaló italt. az adag is szép.
. . illetve, hogy pontos legyek : a marha is jó! ! Persze könnyű nekik , mikor már eleve jó amiből kiindulnak. . Talán az alapanyagnál kezdödhet valami. . ! ? Igen , meg az ALAPoknál! Belépsz, és azt érzed: vagy Valaki! Kabát, sapka, sál a fogasra,,kósza léptek, hogy helyed megtaláld, semmi extra, hűvös elegancia,,,csak hirtelen éhes-szomjas járókelőből VENDÉG leszel!
Ismered az érzést! ? Mondhatom : nagyon jó! . . szeretem a dugó hangját. Titokzatos, sejtelmes, sokat igérő. . . megaláztatást hozó. . és mi vállaljuk! ! Igen, mert a kendővel takart borok örök tévelygést, teljes bizonytalanságot, de a reményt is hordozzák - egyszer eltaláljuk Főúr ! ! -, és a mámort nemcsak a borok okozzák. . . . szereted ha kérdeznek! ? Talán nem mindig. . "rizzsel. . krumlival! ? ". . ,de milyen jó , mikor mondhatod : " véresen " vagy "jól átsütve", vágyad földi valósággá válik tányérodon. . . . és , hogy ajánlom e a Szalai Vendéglőt. . . ! ? Nem is tudom. . . , mert félek nem lesz helyünk, ha legközelebb "arra nézünk". .
Kiváló konyha, profi személyzet, minőségi milliő, egyszerűen a legjobb Győrben :) Az üzletvezető rátermettsége megkérdőjelezhetetlen ! Mi biztosan nem cseréljük le, és bátran merjük ajánlani bárkinek! Családi események, baráti találkozók,céges rendezvények, vagy csak ha megéheztél . . . Ha egy jó estére vágysz, ne keress tovább, Szalai vendélő :)
Életünk top 3 éttermében biztos, hogy benne van. Nagyon ízletes, és különlegesen ízesített ételeket ettünk itt. Ha erre járunk, biztos, hogy betérünk, mert maradandó élmény volt. A párom és én 2 eltérő jellegű ételt kértünk, de nem tudtuk eldönteni kié a finomabb. Mindennel meg voltunk elégedve, csak ajánlani tudjuk másoknak is! Az árak is rendben voltak. Csillagos ötös!
Rendszeresen járunk a Szalai vendéglőbe a kiváló konyhája és a profi, személyre szabott kiszolgálás miatt. Az ételekben soha nem csalódtunk, a borlap is változatos, minden ételhez tud a vendég megfelelő bort választani. Mindezek mellett meg kell említeni az üzletvezetőt, akinek a szakmaisága megkoronázza a gasztronómiai élményt. Külön kiemelendő a sommelier felkészültsége. Köszönjük!
Előre foglaltunk asztalt. Adventi időben ez ajánlott. Hagymás marhasteaket ettem. Médiumra sütve kértem. Kiváló volt! Barátaim kedvence a marhasteak hízott libamájjal. Rendszeres fogyasztói. Soha nem csalódnak, olyan nagyszerűen készítik. A Szalai borkínálata kivételes.
Villa Tolnay, Eszterbauer, Ipacs-Szabó, Riczu-Stier borokat ittunk értő, jókedvet teremtő felszolgálás mellett. Azért egy negatívumot meg kell említenem. Egyik barátom évek óta fájlalja, hogy kikerült a desszert kínálatból a tiramisu. Ez hidegzuhanyként érte. Hogy ezt a problémáját segítsük feldolgozni, újra és újra el kell mennünk a Szalaiba!
Már-már családias a kapcsolat a kiszolgáló személyzet és a törzs- vendégek között. Néha főidőben várni kell a szabad asztalra, de megéri. Menü fogyasztásához az ár/érték arány a környező éttermek közül (jó sok van belőlük) a legjobb. Általában heti 3-5 alkalommal járok az étterembe menüt fogyasztani.
Párommal ebédeltünk itt, és nem csalódtunk. Az ételek finomak voltak, a kiszolgálás udvarias, figyelmes. Bent ültünk le, így a terasz hangulatát nem ismerem, de az étterem elegáns és tiszta. Az adagok nem óriásiak, de jól laktunk. Nem az olcsó, de még nem is a "hűdedrága" kategóriába tartozik.
Céges vacsora alkalmával jártam a vendéglőben. Az étel ízletes volt és bőséges, a kiszolgálás rendben volt. Az árról nem tudok nyilatkozni mivel a cég rendezte. Az egyetlen negatívum a külön helyiség hangulata volt. 20-an voltunk egy ennyi ember fogadására igencsak szűkös különteremben.
Egy kirándulás során tértünk be az étterembe, tudatosan választva ezt a helyet, mivel jó véleményeket olvastam róla. Nekem sajnos nincsenek hasonló tapasztalataim. Annyi biztos, hogy rendezett, tiszta hely, könnyen megközelíthető, jó árakkal, és az árakhoz képest nagy adag ételekkel.
Viszonylag későn, háromnegyed kettő körül érkeztünk, ekkor a 3 menüből már csak 1 maradt. Amint leültünk, az egyik pincér egy-egy pohár vizet tett elénk, bár mi inkább fizettünk volna kicsit többet valami más italért, a véleményünkre senki sem volt kíváncsi, csupán elénk tették az ételt/italt és máris távoztak. A kötelező köszönésen, valamint a "parancsoljon" szavakon kívül nem hallottunk mást. Ugyanígy egyetlen kérdés nélkül érkezett a leves, mely bőséges volt ugyan, de kissé íztelen. Én személy szerint nem néztem meg a tábát az étterem előtt, így meglepett, hogy nem választhattam a korábban otthon elolvasott menük közül, csak elém tettek egyet, ezt legalább megemlíthették volna. A főétel szintén íztelen volt, a "rozmaringos sültburgonyán" pedig nemcsak rozmaringot, de sót sem sikerült felfedeznem. Tény, hogy a kiszolgálás valóban gyors, és udvariatlannak sem nevezhetem, de az alapvető tájékoztatás hiánya nagyon rosszul érintett. Az ár-érték arányba nem lehet belekötni, egyik fogást sem bírtam mind megenni, elég lett volna a fele is, ha az ízletesebb.