Balogh László Keszthelyen végzett cukrászmester 1992-ben nyitotta meg Gyulán a Kis Kézműves cukrászdát. Ezt követően 1998-ban lebontották az épületet és újat építettek. Így nyílt meg a Kézműves Cukrászda, mely a Tiszántúl egyik legnívósabb cukrászdája. Minőségi kávékkal, széles sütemény- és fagylaltkínálattal, Cadeau bonbonokkal várják a vendégeket.
Nyár végén volt szerencsém betérni a cukrászdába, és valóban, pont olyan volt, mint amilyennek elképzeltem. Remek design és kiváló cukrászsütemények, ez az igazi párosítás. A betérő látogatónak nagyon sok fajta sütemény közül van lehetősége válogatni, és mindegyik nagyon ízletes.
Gyula kedvenc cukrászdája számunkra a Kézműves Cukrászda. A nagy hőségben jó volt a légkondicionált helyiségbe behúzódni, isteni fagyikehellyel, hűtött sörrel jobb kedvre derülni. Kimagasló az összes dolgozó vendégszeretete, udvarias, mosolygós stílusa. Az árak pont reálisak a magas minőség, az egyedi termékek alapján.
Gyulát megjárt ismerősöm azt mondta, ha ott járunk, ki ne hagyjuk a világért se a Kézműves cukrászdát. Őszintén szólva eszünkbe sem jutott kihagyni. . . A város sétáló utcájában található a barátságos megjelenésű, egyszerűségében elegáns cukrászda.
Mint megtudtuk, a Százéves cukrászdával közös a tulajdonosa és a cukrászat is, de ott korabeli kosztümös kiszolgálás van, viszont azt sajnos nem találtuk nyitva. A sütik bőséges kínálatával szembesültünk, amelyben a klasszikus torták, szeletek mellett helyi specialitások is megtalálhatóak. Én egy citromos-túrós szeletet választottam, amely küllemében és összetételében a Rákóczi túrósra emlékeztetett, de meg volt bolondítva egy kis citrommal is, valamint egy epres-rebarbarás piskótás sütit. Mindkettő pompás volt, nem túl édes, könnyű, nem túl tömény, de mégis laktató. A sütik ára szerintem teljesen elfogadható volt, a fővárosi-belvárosi árakhoz képest pedig mindenképpen. Jó időben a kinti teraszon is helyet lehet foglalni. A sütiken, tortákon kívül kézzel készített bonbonokat is lehet vásárolni, melyet grammra árulnak (1000 Ft/10 gr). Ezekből is vásároltunk néhányat, szintén igen finomak voltak.
Negatívum számunkra,hogy a Nívós Kézműves cukrászda(bár finomak a süteményei és a fagylalt),nagyon LEHÚZÓS hely. Becsapják a kedves vevőt! ! ! ! Betértünk két fagylalt kehelyre(6 gombóc),5 sütire=3000-ért! Ami talán még rendben is van. DE 3 BONBON 2950FT? ? ? ? ? ? ? ! ! ! ! ! ! Ugyanis minket pofátlanul átvertek! ! !
Hiszen kilója 10000Ft a bonbonnak,ez ok korrekt. De a kiscsajok piszkosul rosszul mérnek: 3 bonbon 295g? ? ? ? ? ? Amikor előttünk mérte 1 bonbon volt 9g. Akkor hogy is van ez? ? ? ? Pofátlanok! ! ! ! Azért nem mentem vissza reklamálni mert aki minket kiszolgált nagyon kedves , belevaló igazi vendéglátós teremtés! A többiről ez nem mondható el,pláne, aki bevitte a gépbe a felvett rendeléseket. Minimum elküldeném újra érettségizni matematikából! ! ! ! ! ! ! ! ! ! "
Itt rendeltem férjem 55.szülinapi tortáját. El akadt a szavam,amikor megláttam a művet. Egy egyszerű dobostorta gyönyörűen,művészien elkészítve. Nemcsak szép,de nagyon finom is volt. Nagyon kedves kiszolgálás,megbízható eladók,és tulajdonos. Mindenkinek szívből ajánlom,aki szereti a minséget.
A gyulai cukrászdák közül a legjobb. Kedves személyzet,isteni finom fagyik,bonbonok,sütik várnak. Nagyon hangulatos hely egy délutáni kávé elfogyasztásához is. A fagylaltkelyhek bőségesek és finomak. A lányom szülinapi tortája is itt készült. Nemcsak,hogy egy gyönyörű alkotás,de nagyon-nagyon finom. Köszönjük! A helyet mindenkinek ajánlani tudom.
Igaz, mi csak fagyiztunk, de amit ettünk, az nagyon-nagyon finom volt. A személyzet kedves volt, mosolygós. Ami nagyon tetszett, az a fagyitölcsér volt. Az a tölcsér, aminek lapos az alja, és belül (alul) 4 részre van osztva. Hogy szerettem gyermekkoromban! Köszönöm!
4 napot töltöttünk Gyulán, eredetileg másik cukrászdába készültünk, de ez útba esett, közelebb volt, és amúgy is egy nagy adag vacsora után találtunk rá a cukira. Persze hogy nehéz volt a választás, hiszen minden süti irtó jól nézett ki, és ugye tele hassal. . DE akkor is kipróbáltuk, mert ellenállhatatlan volt a választék.
Gyula egyik nevezetessége a 100 éves cukrászda és testvére a Kézműves cukrászda. A két hely között leginkább a berendezés tekintetében van különbség, bár ebben a tekintetben is dicsérhető mindkettő. Mindkettő tart országtortákat, remek csokibonbonokat, a stílus valahol, ott van a main stream cukrászat felett valamivel, de messze nem éri el a Mihályi László – Gerbeaud – Zazie vonalat.
Annyi biztos, hogy átlag feletti a hely és mintha kedvesebbek is lennének, mint a testvérintézményben. Az árak rendben vannak, arányban állnak a szolgáltatással. Mi mindig szívesen térünk be ide.
A párommal nagyon ritkán eszünk a Kézművesben, viszont néha-néha eszünk egy-egy sütit vagy fagylaltot. Bevallom többször megtennénk, ha nem lenne olyan drága hely. A fagylalt és a süti nagyon finom, viszont irreálisan drága hely. Az utcán kérjük mindig a fagyit és ritkán megyünk be, mert a felszolgálók kissé úgy érezhető, hogy nem járnak a földön.
Ha emberiebbek lennének akkor talán jobb lenne és szívesebben bemennénk, még így is, hogy drága hely. Egy kis mosoly nagy csodára képes. Viszont ha lehet ajánlani az Erkel torta nagyon finom