A város központi helyén fekvő hotel. Azán ennyi. A vendéglátás csak az üzletről, a bevételről szólt. A végén a számla csak az átutalt előlegről lett kiállítva, a végösszegről nincs összesített számla. A szobában hideg volt. Az ígért internet elérés a routernél volt elérhető.
Sokkal, de sokkal többet vártam a hoteltől. Mivel nagyon sokszor szálltunk már meg 3*-os szállodában, van viszonyítási alapom. A legjobb az egész hotelben az elhelyezkedése volt. A szoba pici, de tiszta, ha nincs szekrény, fogalmam sincs, hová tesszük a bőröndöt. Nincs a hotelnek parkolója (habár azt az infót kaptuk, hogy 800 Ft/nap áron, tudunk parkolni a távolabbi parkolójukban.
) A reggelinél elég szegényes volt a felhozatal, de bőséges. A vacsora kritikán aluli, mini adagok, rágós húsok. . . Tulajdonképpen vendég alig volt, s utólag ezen nem is csodálkozom. Sokkal de sokkal többet ki lehetne hozni ebből a hotelből, hiszen a centrumban van. Ismerősök készülnek Gyulára szeptemberben, sajnos nem fogom Nekik ajánlani. Elég rossz szájízzel jöttünk el a hotelből, szerencse, hogy nagyon jó volt az idő, tudtunk strandolni, kirándulni, így mindezek próbálják feledtetni a szállás körüli rossz élményeinket.
A Hotel a főtéren, kissé messze található a Várfürdőtől. Az épület számomra kissé régies, mondhatnám lelakottnak tűnt, bár maga a szoba kényelme és tisztasága hibátlan volt. A személyzet kedves, segítőkész, gondolom az nem az ő hibájuk, hogy a szállodában nem voltunk összesen 10-en vendégek, így a meghirdetett svédasztal helyett csak a felajánlott ételekből lehetett választani.
Szolgáltatásokról nemigen lehet beszélni, mert az eddigi tapasztalatink alapján más szállodákban kaptunk:köszöntőitalt,kedvezményes fürdő belépőt, masszázs kupont, stb. -szintén ezen az árkategórián belül. A fentieket tekintve csalódott voltam, úgy gondolom mivel előszezon volt, nagyon kevés vendéggel, nagy konkurenciával, nagyobb figyelmet kellene helyezni a szolgáltatásokra. Természetesen Gyula városa és a fürdő kárpótolt minket.
A szoba frissen lehetett felújítva- tiszta, rendezett. A bejutást viszont megnehezítette a hengerzár, amit elfelejtettek megfelelően rögzíteni. A két csavar értéke max. 10 Ft. Én egy 120kg-os férfi vagyok, így a tusolóba való bejutás elég nehézkes volt. A tusolás meg, mint egy impossible mission.
A kapaszkodó váll- és könyök magasságban -10cm, a másik falon a csaptelep -10cm. Gyula fürdőváros, azt gondoltam törülközőtartó vagy szárító található, ami az ilyen helyeken megszokott (törülközőtartós radiátor volt max. 1 db szárítható rajta). Az ágyon nem volt feltüntetve a max 80kg. Az ívelt ágyrács az ágy közepén egyenes volt, és ez természetesen ki is pattant, de csak este alvás közben. A baleset elkerülése érdekében kénytelen voltam a földön aludni. A Svédasztalos reggeliről meg csak annyit, hogy voltak olyan szállóvendégek, hogy amikor meglátták sarkon fordultak.
A reggeli szolgáltatás alapján nagyon tetszett az étterem elhelyezkedése, különösen a szabadtéri rész. Az étterem berendezése egyszerű , ízléses . Nyugodt , családias volt a légkör. A reggeli bőséges, finom volt. A reggeli időpontja illeszkedett az igényekhez. Megérkezésünk napján vacsoráztunk, személy szerint bakonyi sertésbordát kértem, amin sajnos a hús igen rágós volt .
A pincér nem kérdezte meg ízlett e felszolgált étel. Célszerűbb lenne nagyobb átmérőjű tányéron felszolgálni, ízlésesebb lett lett volna és nem potyog le a tányérról az étel. A Hotel körüli éttermek kiválóak voltak.
A szoba az megfelelő,a fürdő pici ,sajnos volt úgy hogy nem volt meleg víz.A kaja az nagyon gyenge ,hideg volt a tojás rántotta ,kevés volt az felhozatal.Mi a szilveszteri vacsorán is részt vetünk ,egyszerűen minden hideg volt ,nekünk nem tetszett .
Nem volt sok időnk a választásra, itt kaptunk azonnal szállást. 3 nap, 2 éjszakát töltöttünk el Gyulán. A Hotel valóban a belvárosban van, mindenhez közel. Bőséges svédasztalos reggelit kaptunk. Egy nagy vihar után érkeztünk, előző este becsapott a villám az épületbe, és a szobában tönkre tette a tv-t, első szóra kicserélték működő képesre.
A 2 ágyas szobában kérésünkre összetolták az ágyat. A legnagyobb kánikulában klímás szobát kaptunk, ami nagyon kellemessé tette az ott eltöltött időt. A személyzet kedves és segítőkész volt, semmilyen rossz emléket nem tudok felidézni. Igazán tartalmas és kellemes hétvégét tudtunk eltölteni, mindenkinek csak ajánlani tudom. Remélem másoknak is ilyen jó tapasztalatuk lesz a Hotelben eltöltött időről!
A Hotel Aranykereszt fekvése kiváló,hiszen a város központjában található.Az embert nemcsak a Várfürdő,hanem a sok szökőkút,a sétálóutcák, a nyüzsgő emberek látványa is lelkileg feltöltötte.
Köszönjük szépen a hotel minden dolgozójának, hogy biztosítottak a számunkra néhány pihentető napot! Nagyon jól éreztük magunkat. Az ételek mennyisége és minősége is kiváló volt. (A felszolgálást külön kiemelném! ) Az egyetlen pici probléma a gyenge wi-fivel és tv antenna jel minőségével volt.
Gyulára menni mindig jó. A Körös-vidék,a város látnivalói,a fürdő,a programok. . . ,a sokféleség. Szálláshelyek között is. Áprilisban az Aranykereszben szálltunk meg. Jó! Ez volt az első gondolatom a szobánkba belépve. Rend,tisztasság,kényelem. Mutatós. Szép a fürdőszoba is. Odafigyelés.
Tetszett hogy bejelentés nélkül választhattunk az ebéd és vacsora között. Jólesett a szállóból kilépve vagy visszaérve nézelődni,üldögélni a belváros nagy szökőkutas terén. Még az áprilisi időjárás is mosolygós volt és újabb ajándék napokat kaptunki Gyulántól.