A Gyulai Várfürdő a család legidősebb és legfiatalabb tagjai számára is hibátlan választás. A nagyszülők a nyolc gyógymedence egyikében tudnak pihenni, míg a gyerekek az Aquapalotában választhatnak a csúszák és medencék közül. A babák is jól fogják érezni magukat a baba- és gyermekmedencében, de akár „szárazföldön”, a játszótereken is elfoglalhatják magukat.
Ha pedig bárki pelenkacserére szorulna, akkor a baba-mama szobában nyugodtan félre lehet vonulni.
Több fürdőző vendégtől,így tőlünk is ellopták a papucsokat. Ez önmagában is dühítő. Szóltam a személyzetnek,hogy odafigyelhetnének ilyen dolgokra. Ők viszont érdektelenek voltak,egy vállrándítással megoldották a dolgot. Soha többet ide.
Úgy gondoltuk a barátokkal,hogy a hosszú hétvége egyik estéjén elmegyünk a Gyulai Várfürdő éjszakai wellnesébe. Jó ötletnek tűnt,de nagyon megbántuk. A belépés után egyből a wellness részlegre mentünk,ahol döbbenten láttuk,hogy ez a rész már be van zárva. Ezt a jegyek megvétele előtt elfelejtették közölni.
De hát akkor miért éjszakai wellness a neve? Átmentünk a szaunaparkba. Ott egy szeánsz 500 Ft/fő-még a belépőn felül. Maga a szeánsz egyébként nem volt rossz,csak egy kicsit rövid. Viszont,aki nem akart a szeánszon részt venni,az nem használhatta a merülőt. Szóval össszességében nagyon átverve éreztük magunkat.
Tegnap, január 5-én voltunk a Gyulai fürdőben, még kiemelt jegyárak vannak január 9-ig! A Castello kupolás élményrészt VÉGLEGESEN bezárták. Az aqua részben hideg volt az élmény elemekkel működő medence. A sodrófolyosó nagyon gyenge, pár éve erősebb sodrása volt. A liftet nem használhattuk, pár éve még lehetett.
Az aquaban az egyik szauna nem működött! 18 órakor már bemondták, hogy egy óra múlva zár a fürdő! Az öltözőszekrényért még külön kellett fizetni! Nem kaució! Eddig imádtam Gyulára járni fürdeni!
Elképesztő árakkal vár a Várfürdő, amelyekkel a szolgáltatások nincsenek egyenes arányban. Az Aquapalotán kívül a Castello szaunaparkba is vettünk jegyet - ennek helye azonban alig van feltüntetve, csak többszöri kérdezősködés után lehet megtalálni, senki sem gondolná, hogy egy különálló épületben, egy függőfolyosón menetelve találja meg az ember, és ami végképp bosszantó, hogy semmivel sem tartalmaz több elemet, mint az Aquapalota szaunarészlege, amely külön díj fizetése nélkül is használható.
Elgondolkodtató, hogy a kisgyermekmedence közvetlenül az egyik bejáratnál van. A zöld csúszda veszélyes, mert meredeksége miatt többen beütötték magukat. Előny, hogy télen benn is lehet étkezni, és van lehetőség a vécéülőke fertőtlenítésére is.
Volt szerencsénk pár napot eltölteni Gyulán, és természetesen a fürdőben is megfordultunk minden egyes nap. Gyerekkel érkeztünk, így ki sem hagyhattuk volna. Elsősorban az időjárás miatt a fedett Aqua Palotába kényszerültünk kivitelezni a fürdőzést, így csak arról tudok véleményt írni.
Elsőre egy nagyon igényes, tiszta épület, kellemes medencék látványa fogadott minket, de sajnos a több napos ott lét alatt, némi hiányosságra azért felfigyeltünk. A benti levegő hőmérséklete sokszor nagyon hűsre sikeredett, úgy hogy kint sem volt strandoló meleg idő, ezért gyerekek miatt egy picit ez kellemetlen volt. Az egyik medence lehetőséget ad vízben lévő italfogyasztásra (vizibár) , ami nagyon hangulatos is lehet, de mikor egy csapat iskolás gyerek a medencében fogyasztja el az onnan kikért fagyiját, nem foglalkozva a vízbe hulló darabkákkal. . . ? ! Hát ezek után kevésbé kívántuk a medencézést. Összességében tiszta és kellemes a fürdő, a csúszdák nagyon jók, mindenkinek ajánlom, próbálja ki- hiszen mindenkinek mások az elvárásaik.
Szeptember első napjaiban egy szombati napon voltunk. Több kültéri medence zárva volt. A termálmedencék délutánra teljesen zsúfoltak voltak, helyet nem lehetett bennük találni. Az ágyak lefoglalva, de üresen álltak a beltérben. Sajnos a több fejta belépőjegy csak összezavarja a belépőket. Pld 8-kor nyit, de az aquapalotába csak 10-kor tudtunk bemenni.
Már a jegyvétel előtt el kell dönteni, hogy csak a termál,az aquapalota, vagy a szaunarész is érdekel-e minket. Mi nem tudtuk, így megvettük mindet. Kiderült, az aqua 10-kor nyit, és majd ott leírom milyen, a szaunaparkot nem kellett volna megvenni, mert az aquaban is van, de az uszodánál is egy kicsi. Szóval nem éreztük jól magunkat, sokat gyalogoltunk medencéről-medencére helyet keresve. Hogy jót is írjak, a termálvíznek van hatása, estére jobban mozogtak a lábaim, mint addig, de lehet a sok gyaloglás az ika.
Késő őszi napon kerestük fel a párommal Gyulán a Várfürdőt. Az időjárás remek volt a kinti medencék használatához is. Minden medencét kipróbáltunk. Sokan voltak, de lehetet pihenni. A wellness részleg kielégítő, a szaunák tiszták. Ezt elmondhatom a fürdő egész területéről és a medencékről is.
Hosszú idő után kerestük fel ismét ezt a gyönyörű várost és nagyszerű fürdőjét. A fejlődés hatalmas, most már tényleg szinte minden igényt kielégítőek a körülmények. Sajnos az időjárás nem engedte meg, hogy a szabadtéri medencéket is kipróbáljuk, de az élményfürdő, a szaunák, a gyógyvíz bőven kárpótolt.
Ami kissé zavaró, hogy az öltözőben a szekrénysorok közé nem helyeztek el padokat (ahogy másutt szokás) így az egész "cuccot" magával kell hordania az embernek, míg talál egy üres öltözőfülkét. Az ivókutak számát sem ártana növelni,főleg hogy a kevés meglévőből se mind működik. Ettől függetlenül ajánlom minden gyógyulni, pihenni vágyónak.
Egy napot töltöttünk a Várfürdőben, de erre kevés egy nap. Mi főként az AquaPalotában voltunk, ahol elég sok élményelem van. A csúszdák számát keveslem, van egy babacsúszda, egy kis családi csúszda, egy zárt gyors csúszda és egy kanyargós különleges csúszda, ami felfelé! ! ! is megy. Na, ilyet nem láttunk még sehol, ez nagyon tetszett.
Egyetlen szépséghibája volt a dolognak, hogy ez a szuper csúszda időszakosan üzemelt csak, s volt, hogy menet közben állt meg a víz benne, s bennemaradt a delikvens. Ja, és a harcok a csúszógumikért! Szörnyű. Kevés a csúszógumi, főleg a kettes, és hiába van több nyelven kiírva, hogy adják át a csúszógumikat, néha ez nem megy zökkenőmentesen, úgy kell érte harcolni. . . . . A gyereknél senki nem néz kort, magasságot, itt aztán tényleg a Te felelősséged, hogy csúszol-e. A víz egyébként kellemesen meleg. Van egy magas ugrórész, ahonnan a bátrak zuttyanhatnak a medencébe. Vannak masszírozós zubogók, meg vízesés időnként, meg sodrófolyosó, ezek jó elemek. A kinti rész akkora, és olyan elterülős, hogy szinte csak a benti Aquapalotában voltunk, annál is inkább, mert a belépő elég borsos. . . . . . A kinti gyógyvíz jó, bár kissé piszkos. Ott figyelnek a gyerekekre, hogy ne menjenek bele.
Idén nyáron a családi nyaralás helyszínéül Gyulát választottuk,mivel sohasem jártunk még ott. A várfürdőt természetesen nem hagyhattuk ki, 14,11 és 7 éves gyermekeink odavannak az strandolásért. A családi jegy csak két szülőre és egy gyermekre vonatkozott :) Ez számomra vicces volt. Benn hatalmas volt a tömeg, a gyerekek nagyon élvezték a csúszdákat.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 338 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.