Múlt év novemberében már jártunk a Kemencés csárdában, én akkor se voltam elégedett. De a párom kérésére most is oda mentünk. A berendezés most is nagyon szép, tetszetős. A kiszolgálás jó volt, a pincér udvarias. Halászlét ettünk harcsával, finom és elegendő volt. Ennek ára elfogadható volt, azonban az étlapot végiglapozva igencsak meglepődtem az árakon.
NAGYON DRÁGA! ! ! Nem tudom mi indokolja a nagy áremelést, de mi többet nem jövünk ide. Másnap találtunk is egy másik, szintén nagyon kellemes éttermet, ahol az étellel, a kiszolgálással és az árakkal is teljesen elégedettek voltunk, azt ajánlottuk is már másoknak a Kemencés helyett.
Belépve nagyon megnyerő az étterem, a berendezés tetszett. A szakértelem azonban igencsak hiányos. Alap tudnivaló, hogy a vörösbort nem jéghidegen fogyasztjuk, mi így kaptuk. Az étkezés befejeztével hosszan vártuk, hogy elvigyék a tányérokat, eközben több pincér is elment az asztalunk mellett, de eszük ágában sem volt leszedni az üres tányért.
Kívülről nagyon kellemes helynek tűnik, de nem hiszem, hogy ide vissza térek! Először is jó 10perc után kérdezték meg mit is szeretnék, pedig csak négy asztalnál ültünk összesen! Reggelizni szerettem volna, egy egyszerű gombás tojásos lepényt is ellehet rontani és a tejeskávét is!
A tejeskávé az igaz barna volt, de sima meleg tej íze volt, jeleztem a pincérnek, de a válasz itt a cukor, közöltem vele nem cukros tejet szerettem volna inni! A rántotta pedig hideg volt, és a tojás egyáltalán nem volt elkeveredve a gombával így a gombás rész tocsogott az olajban és kicsit sós volt, a tojásos rész meg sótlan! Pozitívum a tejet nem kellet kifizetnem, viszont a képen is látszik, hogy az étlapon az árak egyáltalán nincsenek feltüntetve! Meglepett még a hamus igaz kint voltunk a teraszon és lehetett dohányozni!
- Több, mint 20 éve annak , hogy szinte minden évben legalább 1 alkalommal lelkes vendégei vagyunk a csárdának. Így történt ez 2015. 12. 24-én is, amikor nem csak az ünnepre, hanem a finom halászlére is ráhangolódtunk. Mint utóbb kiderült, kár volt!
Amikor kihozta a pincér, már akkor láttam,hogy ez nem a megszokott minőség, mert nem piros, hanem narancs sárga volt a lé színe, nem sűrű, hanem átlátszó, kimondottan delikátos ízű. Elképzelhető, hogy eredetileg a megszokott minőség készült, s csak remélem, hogy véletlenül és csak most az egyszer borult a bográcsba a kelleténél több kancsó víz! Mondanom sem kell, hogy mekkora csalódás ért, mert az étel minősége egyenlő volt egy üzemi konyhán készülttel, az ára viszont nem követte ezt a változást! - A mérhetetlen csalódottságomat már az sem tudta ellensúlyozni, hogy kimondottan udvarias, szolgálatkész volt a pincér, - de még az sem, hogy a tavalyi évhez képest méreteiben szépen bővítették az éttermet.
Kétszemélyes frissensült tál 5 perc alatt,Melegített rizs,krumpli tegnapi sült egy adagos mennyiség. 12000ft-os alapár ,1500ft szervízdíj. Egy fillért nem ért az egész.Az asztalok nem voltak letakarítva pincérből hiányzott minden ami a szakmához kell.Nem gondolom ,hogy valaha még betérek ide.
Érdekes. . . . és különös. . . . ebédelni szerettünk volna. 3 gyermekkel. . . 11 éves,4 éves,3 éves. . . Reklámozzák hogy van NAPI MENÜ ! ! ! ! ! 1300ft ha jól emlékszem. . . mikor rendelni szerettünk volna hatalmas tágra nyílt szemekkel néz rám a "kedves" pult túloldalán lévő hölgy hogy hát őőő menü csak elvitelre van !
! ! tehát nem ülhetünk le elfogyasztani. . . jó. . . gondoltuk akkor elvisszuk. erre a kedves hölgy kiabál egy pincér "UR"-nak hogy beszélj a hölggyel légyszives! elmondtam mit szeretnénk újra! ! közli lenéző lekezelő hangnemben kis vigyorral a pofáján hogy menü csak internetes rendeléssel vásárolható! ! ! tiszta,igényes,kedves,illemtudó családkent léptünk be ebbe az étterembe. 3 éhes gyermekkel. . . . hátat fordítottunk és elmentünk. . . pár méterrel arrébb egy másik [moderálva - a szerk. ] étteremben ugyanúgy napi menüt ugyanolyan áron elfogyaszthattunk szép igényes környezetben!
Másodjára vacsoráztunk ebben az étteremben a családdal. Tavaly voltunk először, mert kívülről nézve hangulatos és barátságos a hely. Már tavaly is nehezményeztük, hogy a felszolgálás lassú, azonban ezt betudtuk a telt háznak. Idén a gyerekek kedvéért mentünk el de nem kívánok ilyen estét még az ellenségeimnek sem.
Ismét telt ház volt és szerencsénkre akadt egy szabad asztal, ami éppen felszabadult. Leültünk és bő 10 perc várakozás után az egyik felszolgáló unott arccal leszedte az előző vendégek után otthagyott üvegmaradványokat és az asztal rendbetétele ebben ki is merült. Én nem vagyok egy finnyás ember de azért az elvárható lenne, hogy minimum a morzsáktól is megszabadítsák az asztalt egy új vendég esetében. Máshol, ahol eddig jártunk a terítő csere ebben az esetben alap dolog volt. Az asztal "takarítást" követően kb. 20 percre volt szükség ahhoz, hogy egy felszolgáló odatévedjen és megkérdezze, hozhat e valamit? Megrendeltük a kis üdítőinket, amire újabb 10 percet vártunk. Eközben azt tapasztaltuk, hogy valószínűleg az étterem alkalmazottai szelektálhatják a vendégeket, mert a nagyobb társaságok és a lengyel barátaink nagyobb ösztönzést jelentenek számukra. Mindenesetre a gyerekek miatt továbbra is türelmesen vártunk. A megérkezett üdítő után újabb "parkolópálya" a családunknak és ekkor kb. fél óra kellett ahhoz, hogy megkérdezzék mit szeretnénk vacsorázni? Már a várakozásban éppen az eddigi fogyasztásunk számláját akartuk kérni és távozni, hogy másik helyre menjünk, amikor "megérkezett" a felszolgáló. Vacsora rendelésünk leadtuk és ismét egy nagy adag várakozás várt ránk. Közben megtapasztalhattuk, hogy akik utánunk jöttek és lengyel ajkúak, azok 15 perc felszolgálást igényelnek ételrendeléssel és étel felszolgálással együtt. Röpke 45 perc elteltével sikerült is megkapnunk a megrendelt vacsoránk; HIDEGEN. Bevallom, hogy már nem volt erőm visszavitetni, mert este fél tizenegyről beszéltünk és a gyerekek is fáradtak voltak. Az ételről a kihűlt állapota miatt igazából nem tudok véleményt mondani. Már úgy voltunk vele, hogy együk meg, fizessünk és hátra sem nézve, erről a helyről meneküljünk. Én köszönöm a tulajdonosnak és az alkalmazottainak, hogy így sikerült elrontani az esténket. Ígérem, hogy erre a helyre soha többet nem teszem be a lábam de még az ismerőseimet is lebeszélem róla. Ezt az éttermet csak és kizárólag annak ajánlom, aki tud azzal azonosulni, hogy a külföldi vendégek előbbre valók. Sajnos érezhető az, ami régen a Balatont jellemezte; hogy egy magyar vendég kevesebbet ér a külföldivel szemben.
Többször jártunk már Hajdúszoboszlón,de most próbáltuk ki először a kemencés csárdát. A hely hangulata vonzott. Kár volt az ételeket kipróbálni. A fokhagymakrém leves ehetetlenül sós,a két személyes tálon a rántott máj kemény, rágós,a fokhagymás szelet papírvékony, rágós,a sültkrumpli valami borzalmas fűszerkeverékkel volt megszórva,talán valami curry-s.
A zöldköret szétfőzött sós,a párolt rizs szintén sós. Egyedül a savanyúság izlett,de abból nagyon keveset adtak horror összegért. Valószínűleg rámennek arra,hogy a sok sós ételre minél több italt fogyasszon az ember,mert az italok árát is szépen megkérik. Csalódás volt.
Augusztusi szombat este próbáltunk egy vacsorát elfogyasztani az étteremben, sajnos nem sikerült! Teltház volt és a pincérek úgy döntöttek hogy a 2 fős asztalhoz nem jönnek oda rendelést felvenni, mert nagyobb üzlet ha az asztalt 4-5 fős társaság foglalja!
2013. dec. 5. -én voltunk jászberényi, River Étterem -ben, asztalfoglalással, vendéggel 5 fővel. Nagyot csalódtunk, 3 főnek nem izlett az étel (kacsa comb rágós, lazac olyan vékony hogy keresni kellett a tányéron igy ize sem volt,az xxl-es rántott húst pedig csak el lehetett rontani pedig úgy véltük lehetetlen, a széle szétklopfolva közepe 2centi vastag!
Az itallapon Natur Aqua ásványvíz szerepel(azt is számlázzák)kapni viszont cédrus müa. palackos vizet hoztak. A desszertet már nem kockáztattuk meg. Az igazi trauma viszont akkor ért mikor használtuk a mosdót,nem mennék részletekbe de minősíthetetlen. Az étterem honlapján jeleztem (elérhetőséggel)a problémámat, de nem kellett csalódnom az jött amit vártam, nemes egyszerűséggel letörölték az oldalukról a hozzászólásomat, igy már el is volt rendezve! Csalódottan távoztunk,nem ajánlom senkinek!