Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló bemutatkozása
Hajdúszoboszló immáron 70 éve, a hévíz felszínre törése óta fogad gyógyulni és fürdőzni vágyó vendégeket, éppen ezért nevezik a reumások "Mekkájának". A fürdő sós, jódos, brómos páratartalma, valamint a környezet mirkoklímája nagy mértékben hozzájárul a mielőbbi gyógyuláshoz.
A város üdülőövezetének központjában, a dinamikusan fejlődő gyógy- és starndfürdő közvetlen közelében épült a Hunguest Hotel Aqua-Sol.
Nagyon praktikus, hogy a szálloda közvetlen összeköttetésben van a víziparkkal. A szállodában nagyon jó minőségű a reggeli és vacsora is. Nagyon tetszett , hogy Hajdúszoboszló központjában is , a parkban és környékén a csárdába is el tudtunk könnyen, sétálva jutni, ami szintén a jó elhelyezkedésnek köszönhető.
A szálloda elhelyezkedése -a fürdőhöz képest- nagyon jó.Összességében elégedettek vagyunk az ellátással egy dolog kivételével ez az ágyak minősége.Reggelre mindig derékfájással ébredtünk és ennek oka a túl puha ágy.
Ami nem tetszett: Sok az ukràn/ orosz vendèg akik nem igazàn vannak tekintettel màsokra sem az ètkezèsnèl sem a fürdőben bàr ez nem a szàlloda hibàja . A gyerekeknek van 2 jàtszószoba,egy a kicsiknek ès egy a nagyobbaknak ahol van xbox ,viszont az ott töltött 4 nap alatt nekünk a 3.
este szóltak csak hogy amúgy az xbox fizetős , 600 Ft/ 15 perc . Sehol sincs kiírva ,a recepción sem szóltak róla ,vèletlenül tudtuk meg egy vendègtől aki felhàborodva jelezte nekünk hogy ők kifizettèk mi pedig nem ,nagyon kellemetlen volt mert nem is tudtunk róla . Nèmelyik pincèr viselkedèsèvel is voltak gondjaink. Fizető ott megszàlló vendègek vagyunk ,nem a mi hibànk hogy sok a vendèg ès ők esetleg kevesen vannak. Nem biztos hogy a vendèggel èreztetni kellene. . . Ami tetszett: Közvetlen àtjàràs az Aqua Palace- ba ,bàr egy kicsit kacifàntos az odajutàs, több medence is van , van termàl medence is ,a barlangfürdő nagyon hangulatos . Van külön termàl rèszleg benti ès kinti egyarànt . A szoba kènyelmes , takarítanak minden nap ,tisztasàg van . A gyerekeknek külön vannak programok, foglalkozàsok ès aktív asztalok jàtèkokkal ami nagyon tetszett. A bàrban nagyon finomak voltak a koktèlok . A reggelik vàlasztèkosak de mindîg ugyanazok. A vacsora szintèn vàlasztèkos , folyamatosan töltik az èteleket ha elfogyott vagy màr kevès van . Összesègèben mi jól èreztük magunkat .
Az érkezéskor a "mini szoba" hőmérséklete 29 C volt, be szerettem volna kapcsolni a klímát, de nem működött. Panaszomra közölték, a szálló vezetése nem engedi a bekapcsolást, helyette azt javasolják, nyissam ki az ablakot. Nos, kinyitottam, s sikerült a hőmérsékletet feljebb srófolni, és beengedni az erős konyhai szagokat.
Szerencsére az éjszaka hűvös volt, segített a vezetésnek. De ezt sem lehetett sokáig élvezni, mivel az ablak alatt építkezés volt és ugye az hanggal jár 5. 40-kor kezdődött az első hangos zaj (valamit pakoltak). 300km utazás után, csak az unokáim (nagyon várták) miatt nem hagytam ott a szállodát. A szálloda honlapján: A szobák klimatizáltak. Az étkezés alapanyagban, minőségben, választékban kiváló!
Csak egy éjszakát töltöttünk itt és a viszonylagos magas ár ellenére azért választottuk, mert közvetlen átjárás van az élményfürdőbe, melyet külön térítés nélkül lehet igénybe venni, így már nem is olyan drága. Az épület és a szobák tiszták, bár a miénk kicsit leharcolt volt, törött padlócsempe, besárgult fürdő függöny.
Nem tetszett a kisméretű kád a fürdőszobában, sok helyen jártunk már, majd mindenhol zuhanytálcák vannak, kényelmesebb! Egy nappal az érkezésünk előtt érdeklődtem szállás után, családi szobát szerettünk volna (2felnőtt+2gyermek), de ez már nem volt szabad- az őszi szünet révén-, így maradt a normál szoba egy darab pótággyal, javasolták, hogy az egyik gyerköc aludjon köztünk. Ez a francia ágy két különálló ágyból (Bár ezt már több helyen is tapasztaltuk) való összetolása miatt nehezen volt kivitelezhető (középen lyuk van), így gyerekek francia ágyon, anya pótágyon, apa keresztbe a gyerekek lábánál:) mindegy kibírtam egy éjszakát. A vacsora sem választékban, sem ízvilágában semmiféle extra élményt nem nyújtott, mennyiségre és az ételek utánpótlására nem volt panasz. Azt tudvalévő, hogy vacsoránál felszolgált italok és a minibárban található termékek ára magas, de eddigi tapasztalataink szerint itt volt legelrugaszkodottabb (vacsoránál 2x2dl almalé, 2x0,33l ásványvíz, egy gyömbér=2900Ft+szervízdíj) a minibárban egy 0,5l ásványvíz 500Ft. Az árakon kívül az sem tetszett, hogy az ilyenkor "kötelező" szervízdíjon kívül (mely az italokra vonatkozott), még felszámoltak ~1300Ft felszolgálási díjat (ez gondolom az ételekre vonatkozott) a minibárt először reggel 8. 20-kor (még kis gyatyában voltam), majd 40 percen belül még kétszer ellenőrizték? ? ? A fürdő egyébként nagyon jó volt a gyerekek nagyon élvezték, nyáron biztos, hogy a strand fantasztikus. . . Összességében jól éreztük magunkat
Etelek finomak voltak es boseges. A mellettunk levo szobaban dohanyoztak, igy szelloztetni miattuk sokszor nem lehetett. A szalloda fala itt ott felelmetes, foleg az erkelyeknel. A furdoben nem volt szappan, bar soha nem hasznalom. A butorok nemelyiken vmi odafrocskolt cucc volt.
Standard szoba, aludni a hatso elhelyezes miatt nem tudtunk, mert alattunk kukasauto, konyhai zaj es ejszaka egymast pofancsapkodo es uvoltozo fiatalok randaliroztak.
A szocüdülők hangulatát idéző, lelakott szobák, étterem. A fürdőszobai kád és zuhanyozási lehetőség a szálloda árait figyelembe véve eléggé ellentmondásos. Magas ár a szolgáltatás színvonala alacsony. Az étel választék az étteremben nagyon karcsú, egysíkú, amit a minőség csak tovább ront. Csalódás volt ez a két nap.
Két dolog van, ami nagyon jó ebben a szállodában! Az egyik a finom ételek, táplálékallergiásokra is gondolnak! A személyzet is kedves, illedelmes. A másik a közvetlen átjárás a gyógyfürdőbe és AquaPalace-ba! Minden más viszont. . . . A bútorzat öreges, a fürdőszoba szintén, sima fehér csempék, káddal. .
A folyosókon a sivár fehér falak. . mint egy irodaház. . . Esett az eső, amikor ott voltunk; nem tudtunk mit csinálni. Van egy "játszószobának" nevezett lyuk, amibe nem is akart bemenni a lányom, semmi vonzó nem volt benne. Biliárd, darts, -ne adj isten- bowling. . . valami kéne, mert ez igy dög unalom volt. Ez a szálloda a német turistáknak , gyerektelen pároknak való. De gyerekes családoknak nem. Sajnos árban viszont annyi volt, mint azok a gyerek-és családbarát, modernebb wellnes szállók, ahol már eddig jártunk [moderálva - a szerk. ]
Sokadszor voltam a szállodában. A kérdőívet is sokadszorra töltöm ki, de utoljára. Nem látom értelmét. Évek óta írom,hogy az ágyak mindenre jók, csak alvásra nem. A matrac puha, agyonhasznált, kifeküdt,gödrös. Változás nem történt.
4200Hajdúszoboszló, Gábor Áron u. 7-9.
Foglalás: +36 1 4578450 (Szállásvadász)
Bejelentkezés
Kijelentkezés
Wellness szolgáltatások
• szauna • pezsgőfürdő • gőzfürdő • infraszauna • finnszauna • közvetlen átjárás a városi fürdőbe
Internet
• Ingyenes WI-FI a szálláshely teljes területén
Szép kártya elfogadás
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Sorompóval zárt parkoló, nem őrzött: 1000 Forint / éj (Foglalás nem szükséges) • Garázs, nem őrzött: 5000 Forint / nap (Foglalás szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • étterem / kávézó • szobaszervíz • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • cukormentes étkezési lehetőség • étterem • bár