Egy újra nyitó szálloda a Park Hotel, amelynek nagy előnye a nagyon segítőkész személyzet, a kitűnő konyha és a nagyon kedvező fekvés. Ár-érték arányban kiemelkedő, a harkányi fürdővíz kitűnő, a város és a környék szép, sok a látnivaló.
2020. szeptemberben a párommal három éjszakát töltöttünk a Deluxe szárnyban. Annak ellenére, hogy a Standard szobát cseréltük fel erre, miután elolvastuk a véleményeket, nagy csalódás volt ez a szoba is a kopott, foltos szőnyegével, az ágy állapota is alvásra alkalmatlan volt, de a helyiségek nagysága, a szép nagy erkély kárpótoltak a kezdeti bosszúságokért.
Egy hete jártunk ott. Tudtuk,hogy régi épület és nyilván nem versenyezhet egy modern új építésű épülettel,de a takarítás hagyott némi kívánni valót. Különösen a közös helyiségekben tűnt ez fel. (például:étteremben az első este lepottyant rántott hús darabka 2 nap múlva is ott éktelenkedett. ) A wellness-ben több minden üzemen kívül.
Tavaly már jártunk a Baranya Hotelben, és ár-érték arányban megfelelőnek találtuk. Sajnos az idén több negatív tapasztalat arra sarkall, hogy legközelebb egy másik szállodában töltsük el ezt a pár napot. A Comfort szoba sajnos nem hozta a hozzá fűzött reményeket.
A szőnyegpadló gusztustalanul foltos, a fürdőszobában pereg a vakolat, a mosdó el van dugulva, a csap egyfolytában csöpög, a zuhanyzónál nem lehet állítani rendesen a hideg-meleg vizet. A TV kb. negyven éve kiment a divatból, azt gondolom hogy ma már egy síkképernyős készülék nem egy horribilis beruházás a Comfort kategóriában, melynek a középkategóriánál jobbnak kéne lenni. A telefonon a portát elérni nem lehetett, a szobában sem tájékoztató sem csatorna kiosztásról szóló papír nem volt, bár a tv-n csak 5 csatorna volt fogható, azok is olyanok amelyeket még véletlenül sem néz senki. A takarítás abból állt, hogy minden nap egy guriga WC papírt kitettek, törölközőt és ágyneműt a 6 nap alatt nem cseréltek. Az ágyon a lepedő állandóan csúszkált, annyi fáradtságot nem vettek, hogy egy plédet terítsenek a lepedő alá, hogy "comfortosabb" legyen az érzetünk. . . :-) A pincérek, és a személyzet kedves volt, de ez nem feledtette azt az "élményt" hogy a hétköznapokon az ételválaszték a vacsoránál meglehetősen szegényes volt, a levesek pedig ehetetlenek. Az ajándék koktél inkább ne lett volna, mert annyira rossz volt, hogy koktélt most pár évig nem iszom. A szállodának rendkívül jó adottságai vannak, (a fürdővel szemben helyezkedik el) és a hangulata is nagyon jó. Kis odafigyeléssel, és némi törődéssel lehetne nagyon jó szolgáltatást is nyújtani. A hét végén például a vacsora nagyon finom és bőséges volt. A parkolás az udvarban ingyenes, és kényelmes. Jó lenne ha ezeken a dolgokon változtatnának, mert alapjában véve szívesen mentünk oda, és leszámítva ezeket a negatívumokat még így is jól éreztük magunkat.
25. alkalommal voltunk Harkányban, szállodában. Nagyon jól éreztük magunkat, bár a szoba belakására némi kreatívitásra volt szükség. A szoba egyébként kényelmes és meleg volt, a hideg-meleg víz biztosí- tott. A félpanziós ellátás a svédasztalos rendszerben kifogástalan, az ételek megfelelő választékban és hőmérsékleten voltak.
A wellness részleg kényelmes, nem volt túlzsúfolt. A fürdő közel van, 5 perc alatt elérhető. Összegezve elégedettek voltunk, és ha lehető- ségünk lesz rá, akkor 2020 decemberében ismét vendégek leszünk.
Számomra pozitív csalódás volt a Baranya Hotel, miután odafelé utazva olvastam azt a sok negatív kommentet. A gyógyfürdő bejáratával szemben található. A welness este 10-ig nyitva. Szaunák, pezsgőmedence, úszómedence. A személyzet kedves, segítőkész. A reggeli és vacsora finom . Az árak elfogadhatóak.
A szállás és az ellátás . Egy két észrevételem lenne. Az első este a vacsoránál hiányoltam,hogy csak halászlé volt, kellett volna még egy fajta leves, mert elég sok ember nem szereti a halat. Egyébként a többi rendben volt, nagyon bőséges, választékos volt a reggeli. Még egy dolog, ami kifogásolható, hogy a wellness részlegben a második napon hideg volt a víz.
A beígért gyümölcsbekészítés elmaradt, sajnos ez megmaradt emléknek, pedig lényegtelen dolog, mégis ilyen apró hiányosságokról jegyzi meg az ember a szállásokat. Előre kellett fizetni a szobáért, ez fura, de végülis jó, mert így nem kell borravalót adni és nem kell várakozni távozáskor.
A wellness részleg szuper volt, a szoba tisztaságával nem volt gond, és a személyzet kedves, segítőkész volt. Ár-érték arányban akciósan teljesen megfelelő, nagy előnye, hogy szemben van a gyógyfürdő. Harkány hangulata elragadó és finom a fagyi a központban, ezért nagyon jól éreztük magunkat. Elképzelhetőnek tartom, hogy visszatérjünk.
A Baranya Hotel Harkány az ajánlatban, és foglalásban írt minden szinten teljesítette az elvártakat. A szállás a három csillagos kiírásnak megfelelő színvonalú, a wellness teljesen jól használható, elfogadható. A szobákból alapvetően hiányzik a hűtő, de kérésre azonnal rendelkezésünkre bocsátották, kiválóan működött.
Az étkezéssel, és ahhoz kapcsolódó kiszolgálással semmi kifogásunk nem volt. A fogyasztási számla szobához kapcsolhatósága nem lenne rossz, jelenleg ez nem működött. A város viszont felkészületlen a nagyszámú vendéghez, a strand hétvégén nem győzi a beléptetést, esténként, délutánonként a városban nincs semmi program, ajánlott Pécs, Siklós, Mohács stb.
Pihenésre készültünk, rémálom lett mindkét éjszakánk,mivel a három napos Szüreti fesztivál belerondított. A rettenetes hangerejű nagyszínpad majdnem az ablakunk alatt dübörgött hajnali fél kettőig. Reggel 6-kor meg a zúgó utcai takarítógépek zajongtak. Ez nem a szálloda hibája, de,ha tudtunk volna előre erről a programról, nem ezt a szállást választjuk. A szállás egyébként jó volt.