A Thermal Hotel Harkány a városka egyetlen gyógyszállója, amely újonnan kialakított termálmedencéinek, gyógycentrumának, éttermének és hangulatos szobáinak köszönhetően az utóbbi években komoly hírnévre tett szert a régióban.
Sok évvel ezelőtt járunk már ebben a szállodában, akkor nagyon meg voltunk elégedve mindennel. Most sajnos nem így történt. A superior szoba szűkös, a fürdőszobában mindent átható csatornaszag. Az étteremben a pincér csak nagyon sokára jött oda az asztalunkhoz, ha észrevett minket egyáltalán.
Az előző vendégek után az asztal nem lett újraterítve, ezért úgy kellett összevadászni az evőeszközöket a vacsorához. A fürdő részleg viszont kiváló. A éttermet leszámítva a személyzet kedves.
A szálloda földszinti része nagyon szép. A szoba ehhez képest csalódást okozott. A wellness részben fizetős a gyógyvizes medencék használata(ez fel volt tüntetve az ajánlatban), viszont az infraszaunáért is fizetni kellett volna,a finn szaunában 70 fok volt, így nem sokat ért,a kinti nem működött. Igazából a gőzkabint tudtuk használni.
A szobában kifogyott a tusfürdő, bár eredetileg is valami rémesen gagyi férfi tusfurdő volt bekészítve. A cserére ledobott törölközőt elvitték,helyette nem kaptunk másikat. A toalettpapír elfogyott,nem pótolták. A wifi nagyon lassú és gyenge volt. Ami pozitív volt, hogy nagyon finomak,kiadósak és változatosak voltak a reggelik és vacsorák. A személyzet kedves volt. Nem hiszem,hogy ez egy négy csillagos szállodához méltó színvonal.
Meglehetősen nehezen található meg a szálloda, nem túl közel a strandhoz. Kategóriájának megfelelő tiszta szobák, welness részlege jó, habár kinti medencéje igen kicsi és kissé elhanyagolt is, amely pedig a szálloda erőssége lehetne. Reggeli-vacsora kínálata első osztályú és kiváló minőségű. Gyenge pontja az ágy matracainak minősége.
Megkérdőjelezem a négy csillagot? 2014 márciusában voltunk itt születésnapi ajándéknak kaptam a férjemtől. Hát nagy csalódás volt. Thermál hotelben a thermál medencéért fizetni kell 122Ft/fő/nap. A szobában lévő széfért fizetni kell. A fürdőszobában a zuhanykabin ajtaján a festék hullott a rozsdától,pici 37-es tv volt ami állandóan valami zavarta.
Az étel választék nagyon szegényes volt. Összességében nem éreztük jól magunkat,és még a férjem érezte kellemetlenül magát,hogy ilyen helyre vitt,pedig a képek mást mutattak!
Lukas volt és elhasznált a paplanhuzat. A fürdőköpenyen az akasztó és a bújtató le volt szakadva. A szoba parketta erősen nyikorog. A gyógymedencénél az ablak majdnem kiesett a nyitószerkezet elrozsdásodása miatt. A szobában a szúnyogháló elszabadult és az erős szélben egész éjjel csattogott.
Az italadagolót elfelejtették kiöblíteni és az öblítővíz nekem jutott. A gőzben nem volt gőz csak pénteken. Fizetni kell a belső parkolásért, a gyógymedence használatért, az infra szauna használatáért. Elfelejtették felkapcsolni a villanyt a lift felé vezető folyosón.
Magát a wellness részleget, valamint a személyzetet korrektnek találtam. Ami viszont a vacsorákat illeti, inkább éreztem magam egy üzemi menzán, mint egy 4 csillagos szálloda éttermében. Kétség kívül, nem fordítottak elég figyelmet az ételek minőségére. Pl. a 3 nap alatt egyszer volt csak hal, az is a legolcsóbb pangasius, melyet ehetetlen szószban szolgáltak fel.
A reggeli ezzel szemben korrekt volt. A kijelentkezésnél felháborítónak találtam, hogy másfél órát kellett várni, akkora sor volt, mivel csak egy recepciós volt műszakban. Ami meg röhejes , hogy a recepciós lányt többször is hívta egy kolléganője, az előbbi mondta neki, hogy nagyon nagy a sor, jó lenne ha besegítene, a másik lány, meg akkor érkezett meg, amikor már senki sem volt a sorban. Erről a jelenetről a Waczak szálló című sorozat jutott eszembe. Ha osztályoznom kéne tehát, a magas árakat is figyelembe véve semmiképpen sem 4, a legjobb indulattal is csak 3 csillagot érdemel.
3napos pihenést töltöttem el ebben a szállodában a barátommal. Sajnos mi csalódtunk. Szoba koszos volt . . falevél , döglött bogár, kicsi kényelmetlen szoba . Fürdőszoba kicsi és nem a kategóriának megfelelő. Egyszóval egy lepukkant panzió szintjét hozta. Étterem ezzel szemben nagyon jó volt.
Finom ételek italok gyümölcsök és minden ami a helyes táplálkozáshoz kell megtalálható itt. Személyzet nos igazából csak a akkor találkoztunk velük mikor a kulcsot és szállás árát kifizettük ami jóval több volt mint ahogy hirdetve volt. Fizetni kellett minden szolgáltatásért ha azt az egy zsetont elhasználtuk amit az infra szauna és gyógyvizes medence használatáért kaptunk. Képek amikkel hirdetve van nagy átverés. Nem ezt vártam a képek és a szolgáltatások leírása után. Senkinek nem ajánlom .
Ami tetszett: remek házias konyha, szolgálatkész személyzet, Nem tetszett: a szobához tartozó fürdő szoba nem 4 csillagos, a zuhanykabin romokban. Apróság, de pótágyon elszállásolt gyermeküknek már nem jutott még egy pohár a szobában. A szaunák nem működtek kifogástalanul, rendszeresen újra kellett indítani a személyzetnek.
Egy húsvéti csomag keretében tartózkodtam feleségemmel 3 éjszakát a szállodában. A következőkön kívül minden tökéletes volt: Welcome drink: langyos cukros víz citromkarikával. A bár személyzete nem ismeri/találja a kínálatban lévő italokat. Húsvéti ételkülönlegességek: thai csirke, milánói spagetti, rakott zöldbab, rágós lyoni csülök, meleg majonézes saláták, ízetlen levesek.
Az étteremben tartózkodásunk ideje alatt nem cserélték le a koszos asztalterítőket. Szoba fűtése csak az erkélyajtóval szabályozható. Fürdőszobában sminkelés, borotválkozás balesetveszélyes: smink tükör nincs, világítás a mosdópult alá szerelve. Wellness bekészítés a szobában: fürdőköpeny van törölköző nincs, de ez csak ott derül ki. Kiváló zárt parkoló: a személyzetnek közelebb, vendégeknek egy kicsit messzebb. Termál medence: használatáért külön kell naponta fizetni, húsvéti telt házhoz kicsi. Élménymedence: vize reggel úszáshoz meleg, napközben élményfürdőzéshez hideg. Szaunavilág: szauna mester nincs, egész nap szól a hangos zene a pihenő térben, kisgyerekek is szabadon használhatják, több elem nem működött. Masszázs (eredetileg ez miatt döntöttem a szálloda mellett): húsvétra való tekintettel a masszőrök és masszőzök többsége szabadságon volt, ezért csak néhány általános masszázs közül lehetett választani. Végül 2 x 50 perc olajos frissítő masszázst vásároltam, de hogy melyik volt az, a mai napig nem tudom. Azt hiszem ennyi is elég, hogy a szálloda nálam a két csillagot is csak alulról közelítse. Itt többet nem leszek vendég. Akik ismerik az igazi négy csillagos színvonalat azoknak nem ajánlom.
Sajnos hatalmas nagy csalódás volt nekünk ez a hotel. . . ! ! Az ember arra számít egy 4 *-os hotelnél, hogy majdnem minden tip-top, erre már a liftnél érződött, hogy itt valami nem stimmel! A lift elhanyagolt, koszos, büdös, nem mellesleg sokszor nem is működött. . , majd jött a folyosó, ahol omlik a fal, plusz a szőnyeg kifakult, koszos és a szoba.
. . . hmm! Szoba tisztasága gyatra, fürdő borzalmas, vízkő mindenhol, plusz penész a zuhanyban. . . . stb. Ez a hotel nagyon nem érdemli meg a 4*-ot, én jóindulattal is csak egy gyenge 3*-ot adnék, de 4-et semmiféleképpen sem! SENKINEK SEM AJÁNLOM!