A Thermal Hotel Harkány a városka egyetlen gyógyszállója, amely újonnan kialakított termálmedencéinek, gyógycentrumának, éttermének és hangulatos szobáinak köszönhetően az utóbbi években komoly hírnévre tett szert a régióban.
3napos pihenést töltöttem el ebben a szállodában a barátommal. Sajnos mi csalódtunk. Szoba koszos volt . . falevél , döglött bogár, kicsi kényelmetlen szoba . Fürdőszoba kicsi és nem a kategóriának megfelelő. Egyszóval egy lepukkant panzió szintjét hozta. Étterem ezzel szemben nagyon jó volt.
Finom ételek italok gyümölcsök és minden ami a helyes táplálkozáshoz kell megtalálható itt. Személyzet nos igazából csak a akkor találkoztunk velük mikor a kulcsot és szállás árát kifizettük ami jóval több volt mint ahogy hirdetve volt. Fizetni kellett minden szolgáltatásért ha azt az egy zsetont elhasználtuk amit az infra szauna és gyógyvizes medence használatáért kaptunk. Képek amikkel hirdetve van nagy átverés. Nem ezt vártam a képek és a szolgáltatások leírása után. Senkinek nem ajánlom .
Ami tetszett: remek házias konyha, szolgálatkész személyzet, Nem tetszett: a szobához tartozó fürdő szoba nem 4 csillagos, a zuhanykabin romokban. Apróság, de pótágyon elszállásolt gyermeküknek már nem jutott még egy pohár a szobában. A szaunák nem működtek kifogástalanul, rendszeresen újra kellett indítani a személyzetnek.
Egy húsvéti csomag keretében tartózkodtam feleségemmel 3 éjszakát a szállodában. A következőkön kívül minden tökéletes volt: Welcome drink: langyos cukros víz citromkarikával. A bár személyzete nem ismeri/találja a kínálatban lévő italokat. Húsvéti ételkülönlegességek: thai csirke, milánói spagetti, rakott zöldbab, rágós lyoni csülök, meleg majonézes saláták, ízetlen levesek.
Az étteremben tartózkodásunk ideje alatt nem cserélték le a koszos asztalterítőket. Szoba fűtése csak az erkélyajtóval szabályozható. Fürdőszobában sminkelés, borotválkozás balesetveszélyes: smink tükör nincs, világítás a mosdópult alá szerelve. Wellness bekészítés a szobában: fürdőköpeny van törölköző nincs, de ez csak ott derül ki. Kiváló zárt parkoló: a személyzetnek közelebb, vendégeknek egy kicsit messzebb. Termál medence: használatáért külön kell naponta fizetni, húsvéti telt házhoz kicsi. Élménymedence: vize reggel úszáshoz meleg, napközben élményfürdőzéshez hideg. Szaunavilág: szauna mester nincs, egész nap szól a hangos zene a pihenő térben, kisgyerekek is szabadon használhatják, több elem nem működött. Masszázs (eredetileg ez miatt döntöttem a szálloda mellett): húsvétra való tekintettel a masszőrök és masszőzök többsége szabadságon volt, ezért csak néhány általános masszázs közül lehetett választani. Végül 2 x 50 perc olajos frissítő masszázst vásároltam, de hogy melyik volt az, a mai napig nem tudom. Azt hiszem ennyi is elég, hogy a szálloda nálam a két csillagot is csak alulról közelítse. Itt többet nem leszek vendég. Akik ismerik az igazi négy csillagos színvonalat azoknak nem ajánlom.
A személyzet az étteremben meglepő módon nem beszélt idegen nyelven, ezért úgy döntöttek, hogy a nem magyarajkú párom összes jelzését figyelmen kívül hagyják. Amikor italt akart rendelni, a pultnál papírt és ceruzát toltak elé. Gondolták, ha leírja , hogy 2 beer akkor azt jobban megértik, mint kimondva.
A takarítás reggel kilenckor kezdődött, mikor még a reggeli után nem volt időnk összeszedni magunkat és elindulni. Viszont amennyire jönni akartak takarítani, pont annyira nem tették: pókháló maradt mindenütt, a földre direkt ledobott törölköző (mert amit ugye ledobunk, azt cserélni kell- ez áll a tájékoztatásban) ugyanolyan pozicióban várt minket este. Tehát gyanítom, hogy a fürdőszobában maximum wc papírt cseréltek. Összességében csalódás volt a lelakott hotel, mert pont a korábbi kiváló szolgáltatások és a személyzet kedvessége miatt akartunk visszamenni. De ez lesz az utolsó alkalom itt számunkra.
Az átmeneti káosz után a hotel rendezte sorait az étel 3. napon már ízesebb volt,a kiszolgálás pedig a 4.naptól jó. A gyógyvizes rész 4 csillaghoz képest kicsi, az ablakok és ablakpárkányok tisztasága hagy kívánnivalót.
Jó félpanzió. A beltéri medence bár nagynak tűnik kicsi ennyi szállóvendégre és elég hideg is volt. A szoba tiszta de lehetne egy kicsit modernebb is. A környéken van látnivaló, az éttermek jók voltak. A szobában 6-7 csatorna volt fogható a tévén. A fürdőköpenyek túl picik, bár lehet,hogy ezt cserélték volna ha kérjük.
A szálloda 3 csillagosnak felel meg. A fürdő, WC, szobák régimódiak. A takarítás hagy némi kívánnivalót maga után. A zuhanyrózsa nem működött, a zuhanyfüggöny és a kád széle penészes volt. 4 nap alatt nem volt takarítás, ágyigazítás, csak a szemetet vitték el 2-szer. Az ételek egyszerűek, ismétlődnek.
2 féle leves, 4 féle főétel. Reggel a tojásrántotta hideg volt, a kenyér száraz. A személyzet kedvessége megfelelő. A medence térben csúszós a padló, veszélyes vizes papuccsal közlekedni rajta. A gyógymedencéért külön kell fizetni. Az ágy nagyon kényelmes, az ágynemű és a törölköző tiszta volt. Összegezve: RETRÓ szálloda, 3 csillagos 4 csillagos áron!
A szálloda szép környezetben található egy park közepén, ideális rövidebb sétára. A hotel előtere rendezett tiszta , hangulatos. A szoba amiben laktunk egy kissé lelakott volt és a tisztaság is hagyott kívánnivalót maga után, de összességében elfogadható volt. Ami megkeserítette az ottlétünket az az éppen abban az időben (ősszel) zajló hatalmas poloskainvázió.
A wellness részlegben éppen felújítás zajlott, igy csak a gyógyvizes medencét és a szaunaházat tudtuk használni és mindkettővel elégedettek voltunk. A vacsora választéka jó volt (inkább a hagyományos magyar ételeket kedvelőknek), minősége átlagos. A reggeli minőségben és választékban is jobb volt.
A szoba takarítás nem megfelelő. A felgyűlt szemét csak kérésre került elvitelre. Ezt azért máshol szokták figyelni a vezetők. A 4 csillaghoz ez kevés! Az, hogy a szúnyog sok volt, nem a szálloda hibája.
Az étkezések lehetnének változatosabbak és többfélék. Az élmény medence víze lehetett volna melegebb. A személyzet kedves udvarias volt, a szobák tiszták.