Tartalmas négy éjszakát (öt napot) töltöttünk a Hotel Vécsecity-ben, párommal. Tényleg egy "kastélyba zárt város"-ban érezhettük magunkat! Nagy parkkal, ősfás környezetben pihenhettünk. Az étkezésekkel meg voltunk elégedve, főként hagyományos ételek szerepelnek az étlapon, melyet mi előszeretettel fogyasztunk.
Számos szolgáltatást vettünk igénybe, wellness (főként a külső medencét vettük igénybe), lovaglás ( erre várnunk kellett, a nagy érdeklődés miatt). . . A környéken rengeteg a látnivaló, és számos gasztronómiai élményt is bezsebelhettünk. Biofarm, borászatok, kulináris éttermek bőséges kínálata. A személyzet kedves, udvarias, barátságos, segítőkész. Főként fiatalokból áll. Számunkra ez kimondottan szimpatikus volt. Csak ajánlani tudom, ki kell próbálni, egy kis időutazásra mindenkinek szüksége van! :)
Aranylakodalmat ünnepeltünk a Hotel Vécsecityben. 2015 . szeptember 12. -én. Előre telefonos egyeztetés alapján, megbeszéltük , egyeztettük a mi kívánságainkat, és a Hotel álltal nyújtott lehetőségeket. Nagyon könnyen, gördülékenyen ment az egyeztetés a Hotel ( nagyon kedves ) ügyvezetőjével.
Nagyon kellemes délutánt tölthettünk a kastélyban és a rendezett kertjében. Köszönjük szépen a tulajdonosnak a személyzetnek a kedves vendéglátást, a nagyon finom házias ételeket.
Sajnálom, hogy csak most ismertem meg a helyet, nem is tudom hol hallottam róla először. A vendéglátás pazar volt, a környezet egyszerűen elképesztő, egész hetet is el lehet tölteni itt, és mégis találunk új élményeket. A tulajdonosok közvetlensége nagyon jólesett, és bár nincs nagy személyzet, mégis aki van, igyekszik mindent megtenni, hogy jól érezzük magunkat.
Felejthetetlen élményben volt részem másodmagammal a Kastélyhotelben, ami egyértelműen a különleges és részletgazdag környezetnek volt köszönhető. Már a kastély földszintjén található gyönyörű festmények, korabeli tárgyak és barokk bútorok látványa is lenyűgözött, de amikor fel látogattunk a "city"-be, amely a legfelső szinten a padlástérben került kialakításra, azt hittem nem jól látok.
Erre a meglepetésre nem számítottam. Eszméletlenül jópofa és ötletes a két miniatűr városrész, amely ráadásul nemcsak díszletként szolgál, hanem tágas és ízlésesen berendezett apartmanok találhatók benne. A wellness részleg nem túl nagy viszont rendkívül magas színvonalú, különösen a három különböző típusú szauna tetszett és a vese alakú beltéri úszómedence. Olyan sok látnivaló van itt, hogy egyáltalán nem igényeltünk volna többet a nyújtott szolgáltatásból. Bőven van látnivaló a kastélyon kívül is, a kedvencem a kilátó, és a tó volt, amelynek közepén egy kis hídon keresztül jutottunk be a stégre. Nagyon romantikus. Éppen ezért ideális helyszíne lehet az esküvők polgári szertartásának. Sajnos mi már lekéstünk róla. . . Nagyon jól éreztük magunkat az itt töltött idő alatt, valószínűleg még egyszer ellátogatunk ide ebben az évben, de az sem kizárt, hogy a Kastélyhotel visszatérő vendégei leszünk. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Július végén jártunk itt, két családommal,5 unokámmal /1, 2, 3, 8, 9 évesek/. City családi szobákban voltunk elhelyezve. Nagyon kényelmes és szép szobák. Egy a probléma, hogy nem igazán bababarát a szállás. A két szint, a lépcsőfeljáró balesetveszélyes pici gyermekeknek, el kellett torlaszoljuk.
A játszószoba csodálatosan van kialakítva, kár hogy nagyon kevés a játék benne. A futóbiciklinek és a 3 kerekű biciklinek viszont nagyon örültünk. A wellness részlegben sajnos nincs babapancsoló, így a babáknak aránylag kellemes, de mély vízben nem igazán érezték jól magukat a picik. Az étterem csodálatos, az ételkínálat változatos és finom, a reggeli és vacsora egyaránt. Itt is a babákkal volt a gondunk, mert nem volt elég etetőszék,rajtunk kívül több kisgyermekes is étkezett. Még az italok árát említeném, nagyon magasak az árak, egy átlagember nem igazán engedheti meg magának a vacsora utáni üdítőt sem. Vizet viszont minden alkalommal kaptunk, hűtve és citrommal. Ennyi volt a hiányosság, viszont kárpótolt bennünket a csodálatos környezet, a táj szépsége, a gyönyörűen kialakított park, a kilátó, az állatsimogató, a cigány panoptikum, a tavacska, a szálloda különleges termei, folyosói, minden szögletben volt valami érdekes és szép. És sok sok bagoly :) Lenyűgöző a kialakítás. A személyzet nagyon kedves, udvarias. Kiemelném a recepciós hölgyet, mindhárom nap ő volt ott. Nagyon segítőkész, kedves, mindenben és mindenkinek tudott segíteni. Köszönet neki ! Becsüljék meg. Aki pihenni vágyik, csak ajánlani tudom a szállodát, különösen pároknak, vagy nagyobb gyermekkel utazóknak.
A szerencsénket,hogy ebben a szállodában tölthettünk el néhány napot annak köszönhetjük,hogy a kiválasztott szálláshely teltházas volt. Már elözöleg is felfigyeltem a Hotel Vécsecityre de arra gondoltam ez a fajta stilusos kastélyszálló nem nekünk való. Tévedtem!
Egyrészt mert a city apartmann kialakitása modern és családbarát másrészt annyi élményben lehetett részünk amelyet fel sem lehetne sorolni. Külön kiemelném a lovaglási lehetöséget. A lovászfiú végtelen türelemmel oktatta a fiamat aki azelött még soha nem ült lovon. Van állatsimogató,csónakázó egy kilátó és még sorolhatnám. A javasolt kirándulások a környéken is rendkivüli élményeket tartogatnak. A wellness részleg szolgáltatásai is nagyon jók. A félpanziós ellátás kitünö! Az ételek izletesek,böségesek és változatosak. Kiemelném az étteremvezetö figyelmességét is aki a legfinomabb érzékkel törödik a vendégek igényeinek teljesitésével. Lehetöségünk volt a kastélytulajdonossal is megismerkedni Dr. T. Tiborral [moderálva - a szerk. ] aki minden vendéget személyesen üdvözölt igy érezhetöen családiassá vált a hangulat. Hálásan köszönjük ezeket a szép napokat és reméljük hamarosan újra visszatérhetünk!