Nagyon finomak az ételek.A rántott csirkemell olyan mintha a nagymamám csinálta volna.Azt azért észrevettem hogy a koktéllap nem naprakesz mert az euro már régota nem 259ft.
Minden hónapban egyszer jövök Hévízre, és kizárólag a Gyöngyvirág étteremben fogyasztok. Megjegyzem úgy három éve, alkalmanként kétszer is megyek. . . . :) Nem szoktam értékelni, mert sajnos kevés időm van ilyesmikre, de kritikán aluli valakinek a gonoszsága. Egyáltalán nem drága, nagyon kiadós és finom az étel.
B.nkó kiszolgálás, minőségen aluli étel, de legalább drága. Az olcsó menüben a kiválasztott étel az "eredeti" menülapról választott verzióhoz képest alig tartalmaz valamit, az íze egyenesen botrányos. Az italok ára csillagászati árakat üt meg.
Hévízen a Gyöngyvirág étterem a legjobb. Ebédre és vacsorára is van menű, ami 4 fogás lévén nagyon olcsó,finom és sok. A személyzet nagyon kedves, udvarias és gyors volt. Mindenkinek ajánlom, aki Hévízen jár, hogy próbálja ki, nem fogja megbánni. Mi is visszatérünk még ide. Egyetlen hibája, hogy 2 dl bor 760,- Ft volt és ez volt a legolcsóbb. A kristályvízet is horror áron adják.
Az ételek hidegek és ízetlenek! A libacomb csupa kotu volt, a rántott sajton a panir vastagabb volt mint maga a sajt. A brokkolinak semmi íze. A felszolgáló figyelmetlen és feledékeny,a megrendelt sört nem hozta ki. Azt sem vették figyelembe hogy kisgyerekkel vagyunk, se egy etetőszék, sem egy kisebb méretű evőeszköz a lányom tányéra agyon dekorált, agyonfestett, hatalmas adag volt. . Sajnos nagyot csalódtunk. Senkinek nem ajánlom.
Gyakran pihenünk Hévízen és ez lett a kedvenc éttermünk. Akár az ebédmenüből, akár a vacsoramenüből választottunk, mindig nagyon finom volt az étel. Az adgok bőven elegendőek a jóllakáshoz. A terasz hangulatos, kellemes, a belső helység elég szűkös. Télen is voltunk itt, akkor nagyon nehéz helyet kapni.
Vasárnap kora esti sétánk során esett útba az étterem. Látva, hogy vacsoramenü is van, ráadásul három fogásos, betértünk a kellemes kis helyre. A felszolgáló nem volt túl gyors, de a megrendelt menü végül elég gyorsan az asztalunkra került. Árához képest nem is volt kicsi az adag, ízletes volt.
Annyit megjegyeznék, hogy rizst nem kértünk a vegyes köretből, csak hasábburgonyát, de ezt a konyhán figyelmen kívül hagyták ( a pincér elnézést kért). Finom volt a vaníliafagyi tejszínhabbal. A rosé finom volt, de meglehetősen drága (320 Ft/dl. . . a borpatikában fele ennyiért ugyanilyen finomat kapunk. . . ). összességében elégedettek voltunk a vacsorával!
Szállásunkon csak reggeli volt így vagy az ebédet vagy a vacsorát itt oldottuk meg. Az étterem dolgozói kedvesek figyelmesek voltak. Maga az étterem tiszta ( A Toalett is rendben volt ) Menü választással fogyasztottunk 4 fő 4 féle ételt de mindannyian azt állapítottuk meg , hogy a levesek a főételek és a desszert is finom volt, friss volt az adagok teljesen megfelelőek voltak.
Az étteremben most jártunk először, és a kijövetelkor eldöntöttük, hogy utoljára is. 4 pincérnő dolgozott, köszöntünk jóóó hangosan, de nem nagyon reagáltal sz érkezésünkre. Nem volt nagy a pörgés, több asztalnál csak ültek a vendégek, és vártak. Vártunk mi is. Nézelődni volt idő, szó se róla. . .
8-10 perc alatt sikerült minket észrevenni. A pincérnő által feltett kérdésre, hogy enni akarunk-e, azt válaszoltuk, hogy mi csak kávézni és sütizni szeretnénk, megsemmisítő pillantás volt a reakció. . Ezek után az ebéd lehetőségét el is vetettük. Ezért a konyha minőségéről nem tudok véleményt mondani. Ez volt az első pillanat, amikor összenéztünk, hogy most kell innen elmenni. De vártunk. Hátha jó lesz. A süti felhozatal mindössze rétesből, mignonból és tiramisuból állt. Rendeltünk 2 tiramisut és két cappucinot. Vártunk. . . Szép lassan megérkezett a kávé. Vártunk. Aztán megérkezett a süti. Amin ott mosolygott egy negyedbe vágott eper darab. Eper? ? ? Tiramisun? ? ? :-( Még szerencse, hogy eperallergiám van. Nem gond, odébbpiszkáltam. A tiramisu nagyon cukros volt, nyakonborítva sütinkként 1 deka kakaóval. . . . Nem tudtuk megenni. . . Éreztük, hogy lassan menni kéne. Próbáltam felvenni a szemkontaktust valamelyik pincérnővel, hogy fizetni szeretnénk. Szemezesünk eredménytelen volt, mert hosszu percekig sehol senki. . Vendég velünk együtt kb 10-12 fő. . Vártunk. Mint egy orvosi rendelőben. Szép csendben. Lassan-lassan szóbaelegyedve a szomszédos asztaloknál ülőkkel. 10 perc után odamentem a pulthoz, ahol 5 perc toporgás után sikerült rendezni a számlát. A fizetés módját meg sem kérdezték, ami azért nem ártott volna. Na mindegy, ez is megvolt. A személyzet hiánya miatt a másik bejáraton simán kisétálhattunk volna. De természetesen nem tettük. A 2 cappucinoért és a 2 sütiért fizettünk: 2660 Ft-ot. Sajnálom, de nem tudon ajánlani a helyet senkinek.
A vendégtér egyetlen fogasa (télen, nagykabát-szezonban) két, négyszemélyes asztal között a sarokban. A saját dzsekimet inkább a székemre raktam. A felszolgálón látszott az értetlenkedés, hogy nem tudtunk a menüben szereplő fogasok közül egy perc alatt választani. Ott hagyott minket, és egy pici időt ráhagyva jött újra, mi úgy éreztük, mintha büntetne minket.
Nagyüzemben akarjak letudni a menüztetést; a leves nem volt túl meleg, a főtt burgonya viszont gyakorlatilag hidegen érkezett a sült csirkecomb mellé. Ez utobbi sem égette meg a számat. Nejem elkövette azt a hibát, hogy utólag jelezte a kifogását, meg is kapta a kioktatást, hogy tessék időben jelezni. Ezek után jött a desszert, nekem ízes palacsinta - a váltogatosság kedvéért szinte hidegen. Kártyával fizettem, a hölgy valahogy már tudta, hogy nem nagyon akarok jattot adni. . . mert én mégis adtam volna egy jelképeset, de ő már ugy jött az asztalhoz, hogy beütötte a végösszeget. . . Lehet hogy a beutalós nyugdíjasoknak ez a színvonal megfelel (szerintem nem, csak ők toleránsabbak - pedig nem kéne annak lenni, vannak jó éttermek is Hévízen, ahol tisztelik a menüs vendéget), de szerintem ezt nem kellene erőltetni. Sem nekik, sem nekem. Én nem is fogom. . .