B.nkó kiszolgálás, minőségen aluli étel, de legalább drága. Az olcsó menüben a kiválasztott étel az "eredeti" menülapról választott verzióhoz képest alig tartalmaz valamit, az íze egyenesen botrányos. Az italok ára csillagászati árakat üt meg.
Az ételek hidegek és ízetlenek! A libacomb csupa kotu volt, a rántott sajton a panir vastagabb volt mint maga a sajt. A brokkolinak semmi íze. A felszolgáló figyelmetlen és feledékeny,a megrendelt sört nem hozta ki. Azt sem vették figyelembe hogy kisgyerekkel vagyunk, se egy etetőszék, sem egy kisebb méretű evőeszköz a lányom tányéra agyon dekorált, agyonfestett, hatalmas adag volt. . Sajnos nagyot csalódtunk. Senkinek nem ajánlom.
Az étteremben most jártunk először, és a kijövetelkor eldöntöttük, hogy utoljára is. 4 pincérnő dolgozott, köszöntünk jóóó hangosan, de nem nagyon reagáltal sz érkezésünkre. Nem volt nagy a pörgés, több asztalnál csak ültek a vendégek, és vártak. Vártunk mi is. Nézelődni volt idő, szó se róla. . .
8-10 perc alatt sikerült minket észrevenni. A pincérnő által feltett kérdésre, hogy enni akarunk-e, azt válaszoltuk, hogy mi csak kávézni és sütizni szeretnénk, megsemmisítő pillantás volt a reakció. . Ezek után az ebéd lehetőségét el is vetettük. Ezért a konyha minőségéről nem tudok véleményt mondani. Ez volt az első pillanat, amikor összenéztünk, hogy most kell innen elmenni. De vártunk. Hátha jó lesz. A süti felhozatal mindössze rétesből, mignonból és tiramisuból állt. Rendeltünk 2 tiramisut és két cappucinot. Vártunk. . . Szép lassan megérkezett a kávé. Vártunk. Aztán megérkezett a süti. Amin ott mosolygott egy negyedbe vágott eper darab. Eper? ? ? Tiramisun? ? ? :-( Még szerencse, hogy eperallergiám van. Nem gond, odébbpiszkáltam. A tiramisu nagyon cukros volt, nyakonborítva sütinkként 1 deka kakaóval. . . . Nem tudtuk megenni. . . Éreztük, hogy lassan menni kéne. Próbáltam felvenni a szemkontaktust valamelyik pincérnővel, hogy fizetni szeretnénk. Szemezesünk eredménytelen volt, mert hosszu percekig sehol senki. . Vendég velünk együtt kb 10-12 fő. . Vártunk. Mint egy orvosi rendelőben. Szép csendben. Lassan-lassan szóbaelegyedve a szomszédos asztaloknál ülőkkel. 10 perc után odamentem a pulthoz, ahol 5 perc toporgás után sikerült rendezni a számlát. A fizetés módját meg sem kérdezték, ami azért nem ártott volna. Na mindegy, ez is megvolt. A személyzet hiánya miatt a másik bejáraton simán kisétálhattunk volna. De természetesen nem tettük. A 2 cappucinoért és a 2 sütiért fizettünk: 2660 Ft-ot. Sajnálom, de nem tudon ajánlani a helyet senkinek.
Itt mindenki menüt eszik! Mi is egy vacsoramenüre tértünk ide be kíváncsiságból, de a személyzet miatt inkább kihagytuk volna! Próbáltunk szóba elegyedni vele, de velünk szóba sem állt, viszont a mellettünk levő asztalnál ülő németekkel hajlandó volt bájcsevegni! Az ételek szerintünk az átlagosnál kicsit gyengébbek. A tisztaság az viszont kifogástalan!
A vendégtér egyetlen fogasa (télen, nagykabát-szezonban) két, négyszemélyes asztal között a sarokban. A saját dzsekimet inkább a székemre raktam. A felszolgálón látszott az értetlenkedés, hogy nem tudtunk a menüben szereplő fogasok közül egy perc alatt választani. Ott hagyott minket, és egy pici időt ráhagyva jött újra, mi úgy éreztük, mintha büntetne minket.
Nagyüzemben akarjak letudni a menüztetést; a leves nem volt túl meleg, a főtt burgonya viszont gyakorlatilag hidegen érkezett a sült csirkecomb mellé. Ez utobbi sem égette meg a számat. Nejem elkövette azt a hibát, hogy utólag jelezte a kifogását, meg is kapta a kioktatást, hogy tessék időben jelezni. Ezek után jött a desszert, nekem ízes palacsinta - a váltogatosság kedvéért szinte hidegen. Kártyával fizettem, a hölgy valahogy már tudta, hogy nem nagyon akarok jattot adni. . . mert én mégis adtam volna egy jelképeset, de ő már ugy jött az asztalhoz, hogy beütötte a végösszeget. . . Lehet hogy a beutalós nyugdíjasoknak ez a színvonal megfelel (szerintem nem, csak ők toleránsabbak - pedig nem kéne annak lenni, vannak jó éttermek is Hévízen, ahol tisztelik a menüs vendéget), de szerintem ezt nem kellene erőltetni. Sem nekik, sem nekem. Én nem is fogom. . .
Helyismeret hiányában az étteremválasztás igen egyszerű volt: útba esett a buszpályaudvar és a szálloda között. Sokan ültek az árnyékos teraszon, ami nem csoda, hiszen 990 Ft-ért kétfogásos (leves, főétel), 1190 Ft-ért háromfogásos (leves, főétel, desszert) menüt kínálnak. 3-féle levesből, 11-féle főételből és 3-féle desszertből lehet választani.
A háromfogásost választottuk, bár én nem kértem levest, de így is megérte, mert az étlapról rendelt egy fogás sokkal többe került volna. Orly "halat" kértem rizzsel és tartárral. A hal fajtája nem volt feltüntetve, alighanem pangasiusból készült, amit jószántamból nem szoktam enni, csak hasonló információhiány következtében. A rizs pont jó állagúra volt főzve sós vízben, bors, petrezselyem, csöppnyi zsiradék és egyéb luxus kiegészítők nélkül. A párom zöldborsólevest evett, sertéssültet krumplival és párolt káposztával. Ez az étel is a hajdani üzemi konyhák hangulatát idézte. Sóban-vízben főtt krumpli az alácsorgó káposztalében ázva, egy szelet hús. Puha és finom, ne gyönyörködjön a kartárs, hanem egyen. Próbáltam óvatosan körülnézni, kíváncsi voltam, hogy az étlapról rendelt ételek is ilyen snassz tálalásban kerülnek-e a vendégek elé, de sajnos körülöttem mindenki menüt evett. Desszertnek a párom baracklekváros palacsintát, én túrógombócot választottam. Könnyű és ízletes volt, két pici gombóc, egy kanálnyi tejfölbe ültetve.
3 alkalommal étkeztünk ottlétünk alatt az étteremben. Az első két alkalommal ebéd illetve vacsora menüt ettünk ami jó volt, de kevés. Megjegyezném, hogy az előző években is jártunk itt és akkor lényegesen nagyobb volt a menü adag. Aztán a búcsú vacsoránkat is itt szerettük volna elfogyasztani, de ezzel el is ment az egész esténk - sok méreggel és bosszúsággal fűszerezve!
Több mint 2 órát töltöttünk az étteremben elsősorban várakozással. Pl. a májgombócleves kerek 1 óra alatt készült el! Közben kiderült, hogy amit főételnek rendeltünk (süllő roston) nincs. . . . de az étlapon szerepelt. Kérdem én akkor miért van rajta ha nincs? Rendeltünk helyette mást, de már nem nagy örömmel. (meg is kaptuk 40 perc múlva) Még megjegyezném, hogy az étteremben 4 asztalnál volt csak vendég - így a szakács nem hivatkozhat arra, hogy túlterhelt volt. Legfeljebb elfoglalt. . . valami mással és nem a munkájával.
Mint a címből is kiderül , csak egy menűre tértünk be . Most voltunk másodszorra Hévízen , és először is itt ebédeltünk, így adott volt , hogy újra ide térünk be . Leves , második , és desszert mindössze 1000 forint per fő . Háromféle leves, 9-10 féle főétel , és háromféle desszertből lehet választani .
Csak az a probléma , hogy mióta ottjártunk , mintha kicsit az ételek mennyisége összement volna . Egyébként mindketten nagyon finomat ettünk , de nekünk kicsit kevés volt . Az étterem, egy hotel aulájában van , fiatalos berendezéssel , középen egy nagy fa található , amit karácsonyra feldíszítenek (majd). Gyorsan jött a pincér , és az étel , ital is . Keedvesek , barátságosak voltak .
Nagyon finomak az ételek.A rántott csirkemell olyan mintha a nagymamám csinálta volna.Azt azért észrevettem hogy a koktéllap nem naprakesz mert az euro már régota nem 259ft.
Vasárnap kora esti sétánk során esett útba az étterem. Látva, hogy vacsoramenü is van, ráadásul három fogásos, betértünk a kellemes kis helyre. A felszolgáló nem volt túl gyors, de a megrendelt menü végül elég gyorsan az asztalunkra került. Árához képest nem is volt kicsi az adag, ízletes volt.
Annyit megjegyeznék, hogy rizst nem kértünk a vegyes köretből, csak hasábburgonyát, de ezt a konyhán figyelmen kívül hagyták ( a pincér elnézést kért). Finom volt a vaníliafagyi tejszínhabbal. A rosé finom volt, de meglehetősen drága (320 Ft/dl. . . a borpatikában fele ennyiért ugyanilyen finomat kapunk. . . ). összességében elégedettek voltunk a vacsorával!