3 napra mentem Hévízre, ahol a Panorámában szálltam meg két éjszakára. A 3. napon még kihasználtam az időmet fürdésre, de a hazaút előtt egy könnyű ebédet akartam elfogyasztani. A Liget Étterem nyolcféle menüt hirdet, a többsége eléggé "magyaros", azaz zsíros-hagymás-fűszeres ételnek tűnt.
A legkönnyebb ebéd volt a legolcsóbb: paradicsomleves (levesbetét: főtt rizs) és rántott tengeri hal rizzsel. Ez még rendben volt. De kértem inni is, egy pohár (4 dl) limonádét. Ára hasonló a pestiekhez - reméltem, akkor iható is lesz, mert nagyon szomjas voltam. De penetráns íze volt, valami szirupból csinálták, és pár karika citromot dobtak bele. Ilyen rosszat már rég nem ittam. . .
Csütörtökön meglátogattam e helyet nyaraláson alatt , hát nem ajánlanám senkinek . Fogasfilét kértem ami tele volt halszálkával , a kérdésemre , hogy mit keres ennyi szálka a filében , azt a választ kaptam a fölényes kiszolgálótól , hogy nem tehet semmit , így kapják a beszállítótól !
Rendben is volna , de akkor nem filézett áron kellene lennie az étlapon , hanem sima sült halként . Arra nem kaptam választ , ha véletlenül a filéből átszúrja a torkom egy vagy több szálka , akkor is a beszállító a hibás ? ? De azt is észre vettem , hogy a németül beszélő vendégeket sokkal kedvesebben szolgálják ki . Pedig ők is forinttal fizettek! !