A név senkit ne tévesszen meg! Ez nem borozó ez a hely egy kulináris feltöltődéset biztosít. Talán őszíntén állíthatom magyarország egyik legjobb étterem. Itt minden házi, Cola, Fanta sprite NINCS, de van szürke marha bélszín, kakas pörkölt, bárány ragú, házi császármorzsa, málna szörp és még temérdek ételkülönlegesség.
A kiszolgálás fantasztikus, gyors és humorral fűszerezve. Az ételek minősége, csodálatas, a fűszereket a kertből hozzák. Kézele készült és nam fagyasztott köretek. Egyszer ki kell próbálni. Egyszerű a megközelítése.
Ha Hévízen járok, nem hagyom ki. Véletlenül találtam rá az étteremre, egy esti sétám során. Az étterem szinte mindig telt házas, de szorítottak helyet. Azóta ha tehetem, elmegyek. Korán nem érdemes érkezni,mert a kemencében sült ételeknek idő kell. A császármorzsájuk állítólag nagyon finom, legközelebb nem hagyom ki Különleges, élvezetes és minden alkalommal új ízek. Csak ajánlani tudom.
Ismét, ide tévedtünk, na jó nem tévedtünk célirányosan mentünk. Nem csalódtunk. Minden tökéletes volt a kiszolgálás, az ételek, az ízek, a környezet és egy jó „kis” vendég kör jött össze, aminek a középpontjába a tulajdonos volt, így igazán „vígan” telt az késői ebédünk.
Ismét szürke marha bélszín, szamár hátszín és ló hátszín volt terítéken, igen ló és szamár, nem elírás. Tudom most sokan megrökönyödnek, és sokan gyűlölködnek, de hihetetlenül finom mindkettő húsa, más az állaga, de nagyon finom. Bevallom azért én még mindig „marha” párti vagyok, de most már tudom, hogy van más hús is a „világon” mint marha és a szárnyas.
A neten olvastam, hogy az Öreg Harang étterem vagy borozó Hévizen a 10 legjobb étterem egyike lett. Rögtön el is döntöttük, hogy kipróbáljuk. Már a fogadtatás is érdekes volt, mert a főúr egy óriási képkeretet állított elénk. Előszőr azt hittük el akarja adni, aztán kiderült, hogy ez az étlap.
Különböző állatok voltak krétával felrajzolva a táblára és a főúr mókásan elsorolta mi mit jelent és mit lehet fogyasztani. Nagyon jól választottunk mind a négyen és úgy alakult, hogy négyen négyfélét. Fenséges ízvilága volt minden ételnek. Ez az étterem nem a hagyományos bécsis sült burgonyás étterem, hanem házias, különleges, egyedi ételeket kínálnak a vendégeknek, amit máshol tuti, hogy nem ettek. Fantasztikus élmény volt. A személyzet közvetlensége, humora minden eddigi éttermi élményt felülmúlt. Annyira családias volt, mintha otthon lettünk volna és több éve ismernénk egymást. Csak ajánlani tudom. Csúcs ez az étterem, minden tekintetben. Ide többször visszatérünk.
Mindig kiváló minőségű italt és ételt kaptunk.Soha sehol ilyen finomat nem ettünk mint itt!A házi tétes mennyei! Személyzet talpraesett.Környezet szemet gyönyörködtető!Számlához jár egy kis kedves idézet,üzenet.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az egyik legszuperebb es leghangulatosabb hely ahol jartunk. Az etelek minosege kivalo, a hely es a kiszolgalas egyedi. Nem olcso, de megeri kiprobalni.
Szavakkal nehéz leírni ezt mindenkinek ki kell próbálni! Ha valaki fantasztikus ízekre vágyik egyedi kiszolgálással annak itt a helye! Azért az nem árt ha számít rá, hogy sokat kell várni, de a környezet kárpótol mindenért
A családdal érkeztünk este. A híres császármorzsát akartuk volna megkóstolni. Mikor kértük egy felszólóálló, de lehet a tulaj volt, közölte, a desszertek a vendég egye ott, ahol a vacsorát. Limonádét kértem volna, azt sem kaptunk csak bodza szörpöt. Azért egy rétest kértünk. Fél óra múlva , mikor szóltam, megjött.
Hévízen, mikor már lemegyünk a térképről (település táblán túl), a szőlőhegy oldalában meseországba érkezünk egy mézeskalács házikóhoz. Ám itt a kemencében nem a vasorrú bába sütöget, hanem egy olyan csapat, aki zsigerből varázsol. Igen, ez már nem egyszerű főzés, de konyhaművészkedésnek sem mondanám, ez igazi varázslat, ami -meggyőződésem, hogy- a tudatalattijukból jön.
Az autentikus berendezés mind a belső, mind a kültéri helyeken rendkívül ízléses, tovább erősítve az "Öreg Harang" misztériumát. A menün kívüli aktuális választék bemutatása egy tábla kíséretében történik. Érdemes megfigyelni a jelképes rajzokat és kalligráfiát. A kínálat nem hosszú (6-8 étel) de a hagyományos és különleges alapanyagok elképesztő kombinációi (érdemes lenne jutalmat kínálni, annak, aki vissza tudná mondani a felsoroltakat). A tálalás helyi fazekas egyedi alkotásaiban kerül asztalra. A nyitott terek miatt nem teljesen sterilek a körülmények, néhány bogár, vagy a szél által sodort szösz előfordul, illetve a ház körüli kutyák, macskák odatévedhetnek a vendégekhez, de ez hozzátartozik a hely szelleméhez. A rovarok távoltartásáról saját berendezéssel is gondoskodnak. A felszolgálók rendkívül készségesek és barátkozóak, "lazának" is tűnhetnek. Esetenként érdemes visszakérdezni, ha "elfelejtődnek" a rendeléseink. Amit kapunk, az viszont maga a tökély, sőt KÉJ. Meg sem próbálom leírni, ezt át kell élni. Volt szerencsém Gabca étterméhez külföldön is. Már ott is elolvadtam műveiktől, de Hévízen a helyi alapanyagokkal még azon is felülemelkednek. Örüljünk, hogy itthon van ilyenünk, becsüljük meg és élvezzük! (végül csak így zárójelben: Gaullt&Millau nemzetközi elismerést kapott a hely)
Kár hogy csak 5 csillagot lehet adni, mert ez a hely többet érdemel. Itt nem csak különlegesen finom ízvilágú ételek vannak, de a kiszolgálás sem mindennapi. Felér egy színházi elôadással. Remek hangulat, kulináris élvezet. Csak ajánlani tudom. Öten voltunk és mindenki elégedetten távozott. A nyaralás egyik nagy felfedezése.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.